Çdo skuadër e Formula 1 po përballet me të njëjtin vendim të vështirë këtë sezon. Si e ndani kohën e çmuar të zhvillimit aero midis makinës aktuale dhe projektit të ri të ri 2022? Në mënyrë të pashmangshme, ai tranzicion do të vijë më shpejt sesa më vonë për të gjitha ekipet. Në Haas, thirrja është bërë tashmë, dhe është një thirrje ekstreme.

Që nga janari ai është përqendruar në projektin e ri, dhe kështu nuk do të ketë më zhvillim aero në makinën 2021 pas provës së parë në Bahrein. Steiner gjithashtu zbuloi se ekipi nuk ka shpenzuar asnjë nga argumentet e saj të zhvillimit për këtë vit – “ju duhet të dini pse po i përdorni ato, dhe kjo nuk është vetëm për hir të saj” – për të shmangur zbehjen e fokusit të saj.

Sakrifikimi i aspiratave të tij afatshkurtra është një vendim i guximshëm, por ka një logjikë në të. Kur goditja pandemike e COVID-19 vitin e kaluar dhe shumë nga stafi i saj u furrua, çezmat u fikën herët si një ushtrim për të kursyer kostot dhe Haas ra nga ritmi i mesfushës. Për të dytin vit radhazi, ai përfundoi vetëm përpara Williams në të nëntin, duke grumbulluar vetëm tre pikë – 25 më pak se në 2019.

Prandaj, edhe nëse skuadra derdh burime në makinën 2021, ajo në rastin më të mirë do të luftojë me Williams për të shmangur lugën e drurit të kampionatit të konstruktorëve. Në vend që të vazhdojë të bëjë përpjekje R&D në atë luftë, ai dëshiron që në vend të kësaj të shijojë një fillim fluturues me rregulloret e reja në 2022.

Hidhni dy shoferë rishtar në përzierje me Mick Schumacher dhe Nikita Mazepin, dhe ekipi fillon të ketë më shumë kuptim.

Mick Schumacher, Haas F1, në kabinën e pilotit

Mick Schumacher, Haas F1, në kabinën e pilotit

Foto nga: Andy Hone / Imazhe Motorsport

“Shtë një vendim të cilin duhet ta marrësh dhe unë mendoj se e morëm atë,” i tha Steiner Autosport. “Ne kemi ndaluar në këtë makinë tani. Sigurisht nëse zbulojmë në provë se ka disa gjëra që nuk funksionojnë, ne do të kthehemi, por nuk ka asnjë qëllim për të bërë azhurnime ose ndonjë gjë për momentin. Ne do të përqendrohem në 2022 nga tani e tutje.

“Unë mendoj se shumica e njerëzve do ta bëjnë këtë, sepse ti e mendon këtë, nëse punon tani në makinën e ’21, ka 23 gara maksimalisht me atë makinë. Nëse shikon makinën tonë të vitit të kaluar, e bëjnë atë të performojë dhe të arrijë me të tjerët është shumë e vështirë.

“Kur pamë vitin e kaluar që nuk bëmë shumë zhvillim, sepse pandemia në një kohë të caktuar mbylli gjithçka plotësisht, ne menduam nëse duam të ndryshojmë drejtuesit duhet ta bëjmë tani” Gunther Steiner

“Ju do të bënit shumë përpjekje dhe do të neglizhonit të ardhmen, ku shpresojmë se do të ketë qindra gara në ato rregullore, ose afër tyre – do të ketë modifikime në rregullore. Isshtë një mënyrë mjaft e qartë për të vendosur përparësitë tuaja ’22, dhe kjo është ajo që ne do të bëjmë “.

Steiner pranon që qasja e ekipit mbart rrezik për të përfunduar të fundit dhe për të humbur paratë e çmimit si rezultat. Por ai thotë se skuadra “duhet të jetojë me të.

“Ne duhet të shohim se pamja e madhe është afatmesme dhe afatgjatë, nuk është afatshkurtër,” vazhdoi ai. “Nëse thjesht shohim një periudhë afatshkurtër, atëherë në ’22 do të jetë,” Pse nuk e bëmë makinën e ’22? Sepse tani nuk mund të arrijmë “. Veryshtë shumë e vështirë të arrish kufizimet e aeroplanit dhe kufirin e buxhetit. Kështu që ju vendosni sa më shumë që të mundeni në pjesën e përparme. “

Një fushë që është performanca zhgënjyese në vitin 2020 do të ndihmojë Haas është shkalla e re rrëshqitëse e kufizimeve të testimit aero të prezantuar për 2021. Këtë vit ajo ka më shumë orë tuneli të erës dhe kapacitet të përdorimit të CFD se të gjithë përveç Williams, dhe duke e përqendruar të gjithë atë në projektin e ri duhet të krijoni një vrull drejt vitit 2022 – edhe nëse Steiner është i shpejtë për të minimizuar fitimet që mund të ketë.

Kevin Magnussen, Haas VF-20, betejat me George Russell, Williams FW43

Kevin Magnussen, Haas VF-20, betejat me George Russell, Williams FW43

Foto nga: Zak Mauger / Imazhe Motorsport

“Krahasuar me ekipet e mëdha ose personat kryesorë, ne kemi rreth 20% më shumë se ata,” thotë Steiner. “Ne do të përpiqemi ta shfrytëzojmë atë.

“Por ne jemi duke u ndërtuar përsëri, dhe ata kanë procese dhe gjëra të tilla si këto ku janë më mirë, kështu që unë nuk mendoj se është një avantazh i madh. Lessshtë më pak një disavantazh, sepse ne mund të bëjmë pak më shumë.

“Mendoj se do të duhet pak kohë për ta bërë atë më të barabartë, nuk do të jetë menjëherë. Por është një hap shumë i mirë në drejtimin e duhur, është gjithashtu një hap shumë i madh. ”

Çelësi i strategjisë së Haas për të parë në planin afatgjatë është vendimi i ekipit për të marrë të diplomuarit në F2 Schumacher dhe Mazepin, me Romain Grosjean dhe Kevin Magnussen që drejtohen për në derën e daljes. Ky do të ishte gjithmonë një sezon mësimi për të dy rishtarët, secili thelbësisht me mbështetjen për të siguruar që ata po fillojnë programe shumëvjeçare, dhe kështu rezultatet e tyre në 2021 nuk do të bëjnë as prishin karrierën e tyre.

Steiner tha se koha e promovimeve të tyre kishte kuptim, duke pasur parasysh që Grosjean dhe Magnussen vështirë se do të kishin përfituar nga një vit tjetër duke shkelur ujë.

“Kur pamë vitin e kaluar që nuk bëmë shumë zhvillim, sepse pandemia në një kohë të caktuar mbylli gjithçka plotësisht, ne menduam nëse duam të ndryshojmë drejtuesit duhet ta bëjmë tani”, tha Steiner. “Anshtë një mundësi

“Nëse e bashkoni, do të ishte:” Ne do të kompromentohemi vitin e ardhshëm. Me shoferët mbase duhet të bëjmë një ndryshim, prandaj le ta bëjmë tani, jo ta zvarritim. Le të hidhemi në një pishinë të ftohtë not menjëherë “.

Mick Schumacher, Haas VF-20

Mick Schumacher, Haas VF-20

Foto nga: Zak Mauger / Imazhe Motorsport

Steiner nuk ka asnjë iluzion se 2021 “do të jetë një sezon mjaft sfidues përpara” dhe thotë se ekipi ka “përgatitur veten për të”. I pyetur për synimin real të ekipit për 2021 duke pasur parasysh kompromiset R&D dhe dy drejtues rishtar, Steiner ka një përgjigje të thjeshtë.

“Kontrolli i dëmtimit, duke u përpjekur të bëjmë më të mirën”, thotë ai. “Për mua suksesi do të ishte të bëja dy shoferë të përgatitur për të ardhmen deri në fund të vitit. Ky do të jetë sukses, që ne të mësojmë, kështu që në ’22 nuk kemi më asnjë problem, ku themi se këta janë shoferë rishtar dhe ata ende duhet të mësojnë.

“Ata mësojnë për një vit, dhe mendoj se është një mundësi e mirë, sepse presioni nuk do të jetë aq i lartë sa kur keni një makinë të mirë. Kështu që unë mendoj se ambiciet tona janë realiste.

“Ne thjesht duam të bëjmë më të mirën që mundemi. Shpresojmë se mund të marrim disa pikë herë pas here. Por do të jetë e vështirë – dhe ne jemi të përgatitur për të. “

Guenther Steiner, Drejtori i Ekipit, Haas F1

Guenther Steiner, Drejtori i Ekipit, Haas F1

Foto nga: Andy Hone / Imazhe Motorsport

Video e ngjashmeSource link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu