Vendi i Formula 1 dhe MotoGP Barcelona do të rivendosë një plan urbanistik të modifikuar të Kthesës së vjetër 10 pas përmirësimeve të sigurisë të bëra në bashkëpunim me FIA ​​dhe FIM.

Kthesa 10 origjinale në qarkun e Barcelonës ishte një djathtas i gjatë që ushqehej djathtas gjatë në majë të kodrës në Kthesën 11.

Sidoqoftë, F1 braktisi këtë version të këndit në 2004 në favor të një majtas më të fortë në një përpjekje për të përmirësuar sigurinë, ndërsa përdori gjithashtu çikanin e papëlqyeshëm botëror në Kthesat 14/15 në vend të këndit të vjetër të parafundit.

MotoGP vazhdoi të përdorë paraqitjen origjinale të qarkut deri në Çmimin e Madh Katalanas 2016, pas vdekjes së garuesit të Moto2 Luis Salom kur ai u përplas në këndin e vjetër të parafundit.

Për shkak të afërsisë së pengesës në qark në Kthesën 10, MotoGP kaloi në këndin F1.

Ndryshimet në zonën e balotazhit në këndin e vjetër të parafundit për vitin 2018 do të thoshin që MotoGP mund të kthehej në atë paraqitje të këndit, megjithëse vazhdoi të përdorte F1 Turn 10.

Sidoqoftë, qarku do të riformësojë Kthesën 10 origjinale në një version pak më të ngushtë të paraqitjes së tij të vjetër, me kompleksin e dyfishtë të majtë që përfshin Kthesat 10 dhe 11, me punën e vendosur për të përfunduar për sezonin 2021.

“Gjatë janarit, Circuit de Barcelona-Catalunya do të riformësojë paraqitjen e Kthesës aktuale 10, e vendosur në hyrje të zonës legjendare të Stadiumit,” lexohet në një deklaratë qarku.

“Ky projekt, i cili u analizua gjatë sezoneve të kaluara së bashku me FIA ​​dhe FIM, do të përmirësojë kushtet e sigurisë si në garat e makinave dhe motorëve.

“Tradicionalisht, Formula 1 përdori variantin e brendshëm të Kthesës 10 dhe 11, ndërsa MotoGP përdor paraqitjen historike.

“Sidoqoftë, disa vjet më parë, FIM vendosi të përdorë të njëjtën paraqitje si garat e makinave.

“Për sezonin 2021, dhe në marrëveshje me FIA ​​dhe FIM, Circuit de Barcelona-Catalunya ka hartuar një variant të ri dhe unik për Kthesën 10, që do të vendoset midis dy paraqitjeve aktuale.

“Ky ndryshim do të lejojë një shtrirje të zonës së balotazhit në kthesë, duke rritur kështu distancën e sigurisë dhe gjithashtu do të çojë në një kthim në origjinën e paraqitjes.”

Ndryshimet në qarkun Catalunya janë një tjetër në një seri iniciativash të cilat janë rënë dakord nga F1 dhe organet përkatëse të qeverisjes së MotoGP ndërsa FIA dhe FIM punojnë më afër së bashku në çështjet e sigurisë në binarë.

Ky lajm vijon nga njoftimi muajin e kaluar që qarqet që organizojnë ngjarjet F1 dhe MotoGP nga 2022 do të ndodhin duhet të kenë panelet e dritës LED në postat marshall të pajisura.

Speciale Autosport 70, duke festuar më të mirën e motorsportit, nuk është më në dispozicion për të blerë në internet, por është në dispozicion për pajtimtarët e revistave të reja. Për t’u pajtuar, ju lutemi shkoni te: autosportmedia.com

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu