Christian Horner thotë se Red Bull i është dashur të rregullojë një korrelacion të gabuar në modelin e tij të Formulës 1 dhe punën në tunelin e erës, i cili kontribuoi në problemet e tij të makinave në vitin 2020

Makina RB16 e Red Bull kishte disa rrotullime gjatë testimit të dimrit vitin e kaluar, një problem që vazhdoi kur filloi sezoni i vonuar nga pandemia.

Skuadra fillimisht ia atribuoi rrotullimet shoferëve të saj duke gjetur kufirin, para se të pranonte se kishte diçka që shkonte keq aerodinamikisht pasi raundet hapëse të sezonit zbuluan shkallën e hendekut të saj në skuadrën e Mercedesit në krye të paketës.

Qasja e Red Bull për të sjellë azhurnime të rregullta në RB16 gjatë gjithë sezonit të kaluar e ndihmoi atë të mbyllte boshllëkun ndaj Mercedes dhe Horner shpreson që ky vendim do të paguajë me RB16B në 2021 – së bashku me përpjekjet e tij për të adresuar problemet në lidhje me fazën e dizajnit.

“Ne kemi punuar shumë për të kuptuar pse kemi luftuar për korrelacion në fillim të vitit të kaluar,” i tha drejtori i ekipit Red Bull Autosport në një intervistë ekskluzive për revistën Autosport të kësaj jave.

“Kur ajo [the season] përfundimisht u nis, krahasuar me ato që na tregonin mjetet tona të simulimit – si tuneli i erës dhe mjetet e tjera [something was amiss].

“Pra, ne mësuam shumë gjatë vitit 2020. Dhe, sigurisht, sfida tani është të zbatojmë atë në vitin 2021.”

Kur u pyet nëse Red Bull e kishte adresuar plotësisht çështjen e korrelacionit, Horner u përgjigj: “Unë nuk e di – ne do të shohim kur makina shkon!

“Unë mendoj se kemi fituar shumë mirëkuptim gjatë vitit të kaluar, dhe unë mendoj se disa prej saj [was] ndërlikimet e tunelit tonë, i cili ka kufizimet e tij në disa aspekte.

“Kështu që po, unë mendoj se do të dimë vetëm se çfarë progresi kemi bërë pasi të kemi gara nga Bahreini e tutje.”

Në fund të sezonit të kaluar, Max Verstappen shprehu zhgënjimin e tij që Red Bull “varet pak më shumë nga vrapimi i duhur” me pjesë të reja dhe se “ne duhet të gjejmë një mënyrë për t’u siguruar që ajo që del nga tuneli i erës funksionon menjëherë në makinë, dhe është e menjëhershme, dhe na vë në drejtimin e duhur “.

Në përgjigje të këtyre komenteve, Horner tha se ai mendon se Red Bull “ka pasur një normë mjaft të lartë goditje” në lidhje me azhurnimet.

“Kur diçka e re futet në makinë, ajo ka tendencë të qëndrojë në makinë.

“Dhe sigurisht, ju nuk keni më përfitimin e testimit, kështu që duhet të provoni komponentët në një Grand Prix ose në botën tuaj virtuale.

“Unë mendoj se ne u larguam nga një tangjent në fillim të vitit. Dhe ne arritëm të rikuperohemi nga ajo gjatë gjithë sezonit 2020.

“Dhe sigurisht kjo është ajo që ne do të kërkojmë të mësojmë ndërsa kalojmë në sezonin 2021”.

Intervista e plotë me Christian Horner është përfshirë në numrin e kesaj jave të revistës Autosport, e cila është e disponueshme në dyqane dhe në internet.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu