Red Bull ka dhënë indikacionin më të fortë ende se do të kërkojë të prodhojë motorin e tij Formula 1 kur rregullat e reja të hyjnë në fuqi në 2025.

Skuadra sapo ka njoftuar një marrëveshje për të marrë përsipër projektin e motorit Honda F1 dhe për të drejtuar vetë njësitë e energjisë nga viti i ardhshëm.

Duke dhënë dritën jeshile për një investim të madh në selinë e saj ndërsa ngre Red Bull Powertrains, ekipi pranon se nuk po e shikon marrjen e Honda si një projekt afatshkurtër përpara se të kërkojë diku tjetër në të ardhmen.

Në vend të kësaj, drejtori i ekipit të Red Bull, Christian Horner e ka të qartë se gjëja më logjike për të bërë Red Bull do të ishte të vendoste bazat për ndërtimin e motorit të vet kur të hyjnë rregulla të reja për 2025.

“Duhet të jetë një pamje afatgjatë, sepse padyshim që investimi në lehtësira për t’u pajisur me këtë është mjaft domethënës,” shpjegoi Horner.

“Ju të dy keni një skenar afatshkurtër të rregulloreve ekzistuese, dhe natyrisht çfarëdo qoftë rregullorja e re. Ne duhet të jemi në gjendje ta marrim atë gjithashtu.”

Ai shtoi: “Ne do të kemi një strukturë të aftë për të dizajnuar dhe operuar gjeneratën e ardhshme të motorëve me një strukturë që do të investohet këtu”.

Ndërsa Red Bull është i lumtur të markojë motorët e tij aktual me emrin e tij nga 2022, planet e tij afatgjata mund ta shkaktojnë atë duke sjellë një prodhues të ri në F1.

Me pajisjet e veta të hapura dhe në punë për të përgatitur motorin, mund të jetë e mjaftueshme për të joshur një prodhues makinash që nuk ka infrastrukturën e vet F1 të gatshme për të filluar.

Horner thotë se një lidhje me një prodhues nuk do të ishte thelbësore nëse Red Bull do të prodhojë motorin e vet nga 2025, por ishte e hapur për idenë.

“Nëse një partner emocionues vjen së bashku, atëherë natyrisht do të kishte kuptim ta shikonim atë shumë seriozisht, qoftë ai OEM apo një lloj tjetër i partnerit, një prodhues i baterive apo çfarëdo tjetër,” tha ai.

“Varet vërtet se cilat janë motorët”.

Shefat e F1 dhe prodhuesit e motorëve kanë filluar diskutimet rreth inkuadrimit të rregulloreve të reja të motorëve nga 2025, me seritë që angazhohen për një koncept të ri hibrid.

Horner tha se fakti që njësitë e ardhshme të energjisë nuk do të ishin krejtësisht të ndryshme nga ato që përdoren aktualisht ishte një nxitje e shpresave të Red Bull për t’u zotuar për një projekt afatgjatë.

“Sigurisht, ajo që do të duhet të kuptojmë është cilat janë ato rregullore të reja,” shpjegoi ai.

“Natyrisht, sa më shpejt aq më mirë për të gjithë, por dikush supozon nga diskutimet e fundit me FIA ​​se ka të ngjarë të jetë një motor me djegie.

“Do të ketë, ndoshta, 100 përqind, lëndë djegëse të qëndrueshme. Ndoshta do të ketë një theks pak më të madh në sistemin e rikuperimit të energjisë.

“Pra, topografia e asaj që motori do të jetë nuk është hequr në mënyrë dramatike nga vendi ku jemi, thjesht është evoluar.

“Prandaj, struktura që ne vendosim për motorin aktual do të ketë rëndësi sigurisht për motorët e ardhshëm.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu