Ekipi ka thyer terren për ndërtimin e një objekti të ri që do të bëhet pjesa kryesore e divizionit të saj Red Bull Powertrains.

Ndërsa ekipi përgatitet të marrë përsipër projektin e motorit Honda nga viti i ardhshëm, shefi i ekipit dhe CEO i drejtimit të fuqisë Christian Horner ka përshkruar planet e tij për të siguruar që reputacioni i tij për zhvillimin e motorit është në përputhje me ndarjen e tij të shasisë.

Çelësi i përparimit të shasisë së Red Bull ishte joshja e shefit të teknologjisë Adrian Newey nga McLaren në 2006, dhe Horner thotë se ulja e talentit të lartë në pjesën e përparme të motorit është gjithashtu një pjesë jetike e planit të tij.

“Ne do të përdorim saktësisht të njëjtën filozofi që i bëmë anës së shasisë”, tha Horner për Autosport në një intervistë ekskluzive.

“Pra qëllimi, saktësisht siç bëra me shasinë, është të sigurohemi që të tërheqim talentin e duhur dhe talentin më të mirë.”

Red Bull po ndërton një fabrikë të re të motorëve me porosi si pjesë e operacionit të saj Milton Keynes. Puna filloi disa ditë më parë për transformimin e tokës aktuale dhe objektit ekzistues për të ndërtuar një strukturë të re të përshtatshme për qëllimin.

Horner ndjeu se ishte e rëndësishme që Red Bull kishte pajisjen e tij të motorit sa më afër funksionimit të shasisë, e cila do ta vendoste atë krahas Ferrarit si veshja e vetme me një afërsi të tillë gjeografike midis funksionimeve të veturave / njësive të energjisë.

“Në fund të ditës, F1 është ende një sport ekipor,” shtoi ai.

Adrian Newey, Christian Horner Bahrain 2021

Adrian Newey, Christian Horner Bahrain 2021

Foto nga: Mark Thompson / Getty Images

“Ashtë një sport popullor. Dhe kjo është një nga arsyet themelore që ne po strehojmë objektin tonë në vend brenda kampusit në Milton Keynes.

“Toshtë për t’u siguruar që ekziston ky integrim i përsosur midis njësisë së energjisë dhe shasisë.”

Ndërsa Red Bull do të mbajë disa nga stafi aktual i Honda për të ndihmuar marrjen e tij të projektit, Horner tha se fokusi i tij afatgjatë është në prodhimin e një njësie të re të energjisë për rregulloret e 2025.

Duke e quajtur tranzicionin “jashtëzakonisht emocionues”, Horner tha: “Padyshim që me ngrirjen e motorit ishte e rëndësishme si një mbrojtje për atë që do të jetë efektivisht një periudhë e ndërmjetme.

“Por për motorin e ri, sa herë që të vijë, potencialisht 2025, ne padyshim që po ndërtojmë një strukturë.

“Ne do të trashëgojmë disa njerëz të shkëlqyeshëm dhe talent nga Honda, por jemi plotësisht të përkushtuar për të gjetur njerëzit e duhur në rolet e duhura në një mënyrë efikase që integrohet plotësisht me anën e shasisë të biznesit.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu