Ekipet e Formula 1 mund të jenë mjeshtra të përpjekjes për të maskuar sekretet e makinave të tyre të reja kur ato zbulohen për herë të parë – por Red Bull i ka çuar gjërat në një nivel të ri.

Ekipi me qendër në Milton Keynes duket se ka dalë nga rruga e tij për të siguruar që asnjë imazh i hollësishëm i RB16B i tij i ri nuk mund të arrihet nga ekipet rivale para ditës së parë të testimit para-sezonal në Bahrein.

Pas kryerjes së një dite filmimi në Silverstone me të dy makinat e saj RB15 nga 2019 dhe RB16B të ri të Mërkurën, ishte e dukshme që nga 76 imazhet që ekipi lëshoi ​​pas drejtimit, asnjë prej tyre nuk ishte i makinës së re.

Të shtënat u kapën nga Max Verstappen, Sergio Perez dhe Alex Albon të gjithë në veprim dhe në garazh gjatë gjithë ditës së vrapimit, por secili u kap duke drejtuar vetëm RB15.

Të gjitha fotografitë e plota të garazhit të makinës, pamjet e panjohura dhe pamjet e përparme ishin të makinës së vjetër. RB16B mungonte në veprim.

PLUS: Ajo që Red Bull po përpiqet të fshehë me lëshimin e saj RB16B

Ndërsa nuk do të ishte e gabuar nga një ekip dhe një fotograf i nivelit të dytë që të dërgojë aksidentalisht imazhe të gabuara të makinës dhe të heqë çdo fotografi të makinës së re, Red Bull është një veshje e mprehtë që di se çfarë po bën. Kështu që ju mund të vini bast se zgjedhja e imazheve që u lëshuan, dhe atyre që mbeten të fshehura për momentin, ishte e qëllimshme.

Dhe shpjegimi më i mundshëm për arsyen pse Red Bull nuk po tregon RB16B ende është se dëshiron të mbajë sekrete rregullimet e saj të reja të dizajnit të makinave.

Një skuadër po aq e vetme në konkurrencë për të fituar sa Red Bull gjithmonë do të dëshirojë të ndalojë rivalët kureshtarë duke parë një pamje të mirë të çfarëdo modeli që ka bërë deri në minutën e fundit – kështu që nuk do të dëshirojë t’u japë atyre një fillim në aftësinë për të bëj që ekspertët të paraqesin fotografitë e makinës tani.

Zona e makinës së saj që Red Bull ka shumë të ngjarë të mbajë sekret është pjesa e pasme – si në aspektin e paraqitjes së tij të saktë të pezullimit pas miratimit të shufrës së stilit Mercedes / konfigurimit të krahut të poshtëm, por edhe seksionit që rrethon shkarkimet dhe kutinë e shpejtësisë.

Ekipi gjithashtu mund të ketë disa hile në mëngë sa i përket mënyrës se si i ka adresuar ndryshimet e rregullave që rrethojnë dyshemenë – dhe si planifikon të rikuperojë çdo forcë të humbur.

Dy imazhet e lëshimit që Red Bull zbuloi në fillim të kësaj jave u shfaqën qëllimisht të errësuara në disa zona dhe shfaqën një lëvizje interesante në dysheme përpara gomës së pasme që ekipi kishte provuar vitin e kaluar.

Për një zonë të makinës që ka qenë aq e pjekur për zhvillim gjatë dimrit, nuk ka gjasa që Red Bull të mos ketë lëvizur tashmë mjaft në mënyrë të konsiderueshme.

Pra, sa nga ato që pamë nga imazhet e lëshimit të RB16B është dizajni i vërtetë për 2021, dhe sa një mashtrim, vetëm Red Bull di deri më tani.

Ekipet kanë qenë të njohura në të kaluarën për të vendosur pjesë të rreme për të lëshuar makina për të hedhur rivalët nga aroma, ose për të siguruar që përbërësit më të mirë nuk janë në të vërtetë të pranishëm kur të shtënat e para përhapen në publik.

Mund të jetë gjithashtu që Red Bull nuk po fsheh asgjë, por do të dëshirojë të humbasë kohën e ekipeve rivale duke u përpjekur të zbulojë se çfarë mund të ndodhë kur testimet fillojnë.

Me vetëm tre ditë testimi këtë vit, nuk ka shumë kohë për skuadrat të kopjojnë ndonjë ide interesante nga rivalët e tyre pasi makinat të lëshohen në publik.

Përgjigja e vërtetë për atë që Red Bull po fsheh nuk do të dihet deri në provat e Bahrainit, dhe madje edhe atëherë mund të duhen disa përpjekje nga rivalët për të gjetur se për çfarë bëhet fjalë.

Në të kaluarën, Red Bull ka qenë i njohur për të tejkaluar hapat e tjerë për të fshehur modelet e tij të fundit edhe në testime – me anëtarët e ekipit që përdornin çadrat në vitin 2012 për të fshehur përbërësit e makinës sa herë që makineria e saj kthehej përsëri në garazh.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu