Red Bull thotë se rreshtimi mes ekipeve rivale mbi një ngrirje të motorit Formula 1 e ka bërë atë me shpresë se mund të sigurojë akoma një marrëveshje për të vazhduar përdorimin e motorëve Honda nga 2022.

Me Honda që tërhiqet zyrtarisht nga F1 pas përfundimit të vitit të ardhshëm, Red Bull aktualisht po vlerëson situatën e tij të ardhshme të motorit.

Ka qenë e qartë që rruga e saj e preferuar është të marrë IP-në e projektit Honda, kështu që mund të vazhdojë të drejtojë njësinë aktuale të energjisë.

Sidoqoftë, mënyra e vetme që Red Bull mund të shtyjë realisht me platformën Honda është nëse nuk duhet të vazhdojë të zhvillojë vetë motorin. Kjo kërkon një ngrirje të motorit për t’u sjellë nga FIA.

Ndërsa rivalët si Renault dhe Ferrari fillimisht ishin kundër idesë së ngrirjes, të dy prodhuesit tani janë më të hapur për të nëse F1 pranon të sjellë përpara planet për rregullat e reja të njësisë së energjisë deri në vitin 2025.

Sidoqoftë, pengesa e mbetur për të kapërcyer është nëse F1 duhet të fusë ose jo një lloj rrjeti sigurie për të lejuar një zhvillim të kapjes nëse një prodhues i motorit bie shumë prapa të tjerëve.

Drejtori i ekipit të Red Bull, Christian Horner tha se bisedimet po vazhdonin për këtë çështje dhe një vendim përfundimtar mund të merret së shpejti.

“Ne kemi diskutime konstruktive që po vazhdojnë me Honda dhe FIA, dhe unë mendoj se jemi afër arritjes së një përfundimi,” tha ai.

“FIA po konsultohet me ekipet e tjera. Unë mendoj se ka një rreshtim në lidhje me një ngrirje. Justshtë thjesht, a duhet të ketë një rrjet sigurie nëse një prodhues motori nën gjuajtje nga një sezon në tjetrin? Përndryshe, për të bllokuar performancën për tre vjet, mund të të jetë mjaft e dëmshme “.

Honda është e hapur ndaj idesë së lejimit të Red Bull të vazhdojë përdorimin e njësive të saj të energjisë, por pranon se gjetja e një marrëveshje nuk është e lehtë, me prodhimin e përbërësve që ndahen midis Milton Keynes dhe Japonisë.

Drejtori teknik i prodhuesit japonez Toyoharu Tanabe tha: “Në Milton Keynes, ne kryesisht zhvillojmë dhe më pas prodhojmë zonën e sistemit ERS, dhe ICE kryesore është zhvilluar në Sakura R&D në Japoni.

“It’sshtë një situatë shumë e komplikuar, veçanërisht në Honda Formula 1. Diskutimi po vazhdon tani. Ne nuk kemi marrë ende ndonjë përfundim kështu që do të shqyrtojmë çdo rrethanë në projektin tonë.”

Ndërsa Renault dihet se është kundër idesë së konvergjencës së motorit, drejtori i ekipit të Ferrari Mattia Binotto tha kohët e fundit se ishte e rëndësishme që ekipet e F1 të diskutonin çështjen tani në vend që të detyroheshin të bënin një thirrje të shpejtë më vonë.

“Unë mendoj se është më mirë ta konsiderosh tani,” tha ai. “[We want to] përpiquni të mendoni paraprakisht, në vend që thjesht të prisni për situatën dhe pastaj të keni diskutime të çmendura në atë kohë. Kështu që unë mendoj se duke ngrirë do të ishte shumë e përgjegjshme thjesht të merret parasysh një skenar i tillë dhe të sigurohemi se jemi të përgatitur për të “.

Speciale Autosport 70, duke festuar më të mirën e motorsportit, nuk është më në dispozicion për të blerë në internet, por është në dispozicion për pajtimtarët e revistave të reja. Për t’u pajtuar, ju lutemi shkoni te: autosportmedia.com

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu