Daniel Ricciardo mendon se Renault u rrit nga mjedisi i ekipit “të ndrojtur” të Formulës 1 që gjeti kur mbërriti në Enstone, duke hequr shumë nga dyshimet për veten e tyre.

Ricciardo u largua nga Red Bull në fund të vitit 2018 për t’u bashkuar me Renault me ​​një marrëveshje dy-vjeçare, por njoftoi majin e kaluar ai do të kalonte te McLaren për 2021.

Australiani e përfundoi kohën e tij në Renault me ​​dy përfundime në podium në sezonin e tij të fundit, duke përfunduar i treti në Nurburgring dhe në Imola, për të shënuar tribunat e para të ekipit që kur u kthye në F1 me një operacion punimesh në 2016.

Ricciardo mendonte se ai mund të shihte shumë më shumë besim në mesin e anëtarëve të ekipit në Enstone kur u largua nga ekipi krahasuar me kur ai arriti, duke ndjerë se ishte e natyrshme që të kishte disa dyshime duke pasur parasysh mungesën e suksesit para vitit 2019.

“Unë pashë shumë më shumë besim në ekip, pikërisht për sa i përket personelit,” tha Ricciardo në një tryezë të zgjedhur mediash përfshirë Autosport.

“Ishte ajo ndjenjë tani që,” po, ne mund ta bëjmë atë “, ku u ndjeva sikur kam hyrë në një mjedis pak më të ndrojtur herët.

“Nuk është kritikë. Thjesht ekipi nuk ishte mësuar me të. Ata nuk kishin qenë të suksesshëm për disa vite, kështu që të gjithë mund të fillojnë të kenë disa dyshime në vetvete.”

Vetëm tre skuadra – Mercedes, Red Bull dhe Racing Point – shënuan më shumë podium se Renault në vitin 2020 ndërsa Esteban Ocon shtoi një vend të dytë në Sakhir GP në formatin e Ricciardo në fillim të sezonit.

Edhe pse Ricciardo nuk fitoi një garë gjatë kohës së tij me Renault, ai ndjeu podiumet që provuan përparimin e ekipit dhe siguruan që magjia e tij në Enstone të kishte qenë e suksesshme.

“Nëse do ta përgjithësoja, do të thosha se ka qenë një sukses,” tha Ricciardo.

“Unë mendoj se ka nivele suksesi. Suksesi i vërtetë do të ishte fitimi i një titulli në dy vjet, por padyshim që shkelja në podium disa herë e bëri atë të ndjehet si një sukses.

“Nuk është sikur kemi zbuluar disa rezultate të mira. Unë me të vërtetë besoj se ishim atje dhe këmbëngulëm. Kishte kaq shumë vende të katërta, dhe më në fund e bëmë të ndodhte.

“Por unë mendoj se edhe kthimi, për të parë hapin nga viti i kaluar në këtë vit, tregon se puna që u bë vitin e kaluar, blloqet ndërtimore patjetër u realizuan, dhe ne morëm shumë përdorim nga ai mësim nga 2019

“Padyshim që nuk po i pretendoj të gjitha, por reagimet që po jepja dhe përpiqesha t’i ndihmoja dhe të gjithë përpiqeshin të ecnin përpara.

“Kështu që unë e shoh atë si një sukses nga ai këndvështrim.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu