Norris ishte më i shpejti nga dy shoferët e McLaren gjatë fundjavës së Grand Prix të Emilia Romagna por filloi pas Ricciardo pasi koha e tij më e mirë kualifikuese u fshi për kufijtë e pistës.

Gjatë fazave të hapjes Ricciardo dhe Norris po vraponin në vijën e pestë dhe të gjashtë kur Norris informoi ekipin e tij në radio se ai ende kishte ritëm në dorë por nuk ishte në gjendje ta përdorte atë pas shokut të tij të skuadrës.

McLaren ra dakord të ndërronte pozicionet, të cilat në fund të fundit paguanin si Norris u ngjit për të zënë vendin e tretë ndërsa Ricciardo mbeti në vendin e gjashtë deri në flamurin me kuadrate.

Lexoni gjithashtu:

Ricciardo, i cili u tërhoq me shpejtësi për Norris që doli nga furça e flokëve Tosa, tha se ai duhej të “gëlltiste krenarinë e tij” duke lejuar shokun e tij të skuadrës por pranoi se nuk mund të kishte asnjë ankesë në lidhje me vendimin e ekipit.

“Unë mendoj se këtu duhet të gëlltis krenarinë time,” tha Ricciardo për Sky Sports F1 pas garës.

“Sinqerisht, ekipi ishte mjaft i drejtë. Ata më dhanë kohë të përpiqem të tregoj ritmin tim.

“Kishte disa xhiro ku kisha pak [of pace] dhe unë mund të bëja një kohë të mirë dhe më pas të them të drejtën, kur bëra shtytje, fillova të vras ​​pak përpara [tyre].

“Unë mendoj se ata më dhanë kohën që kërkohej për të treguar atë që kisha dhe sot nuk ishte e mjaftueshme. Pra, po, unë nuk do të hyj në ndonjë grushta, ishte mjaft e drejtë.”

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

Foto nga: Mark Sutton / Imazhe Motorsport

Drejtori i ekipit Andreas Seidl, i cili lavdëroi të porsaardhurin e ekipit Ricciardo për kalimin e tij në vendin e gjashtë ndërsa disa nga kolegët e tij bënë gabime të profilit të lartë, shpjegoi politikën e ekipit Woking për të lejuar shoferin më të shpejtë kur të jetë e nevojshme.

“Ne kemi një marrëveshje të qartë me të dy drejtuesit dhe brenda ekipit që gjithmonë do të marrim vendime që sigurojnë që të maksimizojmë rezultatin për ekipin,” shtoi Seidl.

“Ne i lëmë shoferët tanë të garojnë, por le të themi nëse shohim që ata përplasen me njëri-tjetrin në rrugën e duhur dhe nëse e gjykojmë si një shofer që ka një ritëm më të lartë në atë moment krahasuar me shoferin tjetër, ne marrim vendimin për të ndërruar. Kjo është atë që bëmë sot.

“Në përgjithësi, ne gjithmonë do të sigurohemi për të dy drejtuesit që në fund këta dy djem mund ta luftojnë atë në rrugën e duhur. Por përsëri, nëse mendojmë për të maksimizuar rezultatin e ekipit, një shkëmbim ka kuptim sesa ta bëjmë atë.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu