Shoferi i Williams Russell u përplas me Bottas kur u përpoq të parakalonte për vendin e nëntë me shpejtësi të madhe gjatë Grand Prix Emilia Romagna të Dielën, duke rezultuar në një përplasje të konsiderueshme.

Incidenti la mbeturinat e shpërndara nëpër pista dhe bëri që gara të ishte me flamur të kuq dhe shkaktoi reagime të zemëruara nga Russell dhe Bottas, të cilët fajësuan njëri-tjetrin.

Drejtori i ekipit të Mercedes Wolff tha se, ndërsa nuk kishte “kurrë një situatë të tillë në jetë ku njëra fajësohet 100% dhe tjetra zero”, ai vuri në dyshim pse Russell bëri lëvizjen që bëri, veçanërisht si shofer i ri i Mercedes.

“E gjithë situata nuk duhet të kishte ndodhur kurrë”, tha Wolff. “Valtteri kishte 30 xhiro të para të këqija dhe nuk duhej të ishte atje. Por Xhorxh nuk duhet të ishte nisur kurrë në këtë manovër, duke marrë parasysh që pista po thahej.

“Kjo nënkuptonte marrjen e rreziqeve, dhe makina tjetër është një Mercedes përpara tij. Në zhvillimin e çdo shoferi, për një shofer të ri, ju kurrë nuk duhet ta humbni këtë perspektivë globale.

“Pra, po, shumë për të mësuar për të mendoj.”

Russell ka qenë anëtar i programit të shoferëve të rinj të Mercedes që nga viti 2017 dhe është përzgjedhur si një drejtues i mundshëm i ardhshëm për ekipin e të rriturve.

Marshallët pastrojnë makinën e dëmtuar të Valtteri Bottas, Mercedes W12, nga kurthi i zhavorrit

Marshallët pastrojnë makinën e dëmtuar të Valtteri Bottas, Mercedes W12, nga kurthi i zhavorrit

Foto nga: Charles Coates / Imazhe Motorsport

Wolff mendonte se Russell duhet ta kishte trajtuar situatën ndryshe duke qenë se po luftonte kundër një makine Mercedes.

“Ju duhet të shihni se ka një Mercedes dhe është i lagësht, mbart një rrezik të caktuar për të kapërcyer”, tha Wolff.

“Dhe shanset janë kundër tij gjithsesi kur pista po thahet. Tani nuk dua që ai të përpiqet të na provojë ndonjë gjë, sepse një gjë mund të them pasi që njoh Valtterin për pesë vjet, ai nuk po përpiqet të provojë asgjë. “

Pas incidentit, Russell pyeti pse Bottas bëri lëvizjen që bëri kur luftonte për vendin e nëntë, duke thënë: “Ndoshta nëse do të ishte një shofer tjetër, ai nuk do ta kishte. Kështu që më kaloi në mendje “.

Russell është emëruar si një pasardhës i mundshëm i Bottas në Mercedes, potencialisht që nga viti 2022.

Kur i thanë citimin nga Autosport, Wolff tha se sugjerimi ishte “budalla”.

“E gjithë situata nuk është absolutisht zbavitëse për ne, të them të drejtën,” tha Wolff.

“Shtë një ndërhyrje mjaft e madhe. Makina jonë është pothuajse një fshirje në një mjedis me kosto të kufizuar që sigurisht është ajo që na duhej, dhe ndoshta do të kufizojë azhurnimet që ne jemi në gjendje të bëjmë.

“Thjesht fakti që ne përfunduam atje duke e humbur atë në lagështirë, sepse nuk kishte asnjë kontakt, duke e humbur atë në lagështirë dhe duke bërë që të dy makinat të përplaseshin nuk është ajo që unë pres të shoh”.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu