Carlos Sainz Jr shpreson që rregullat e Formula 1 2022 të jenë në lartësi dhe të vendosin më shumë fuqi në duart e shoferëve.

F1 po përgatit rregulla krejt të reja nga 2022, me shpresën se makineritë me efekt tokësor do të përmirësojnë garën duke lejuar që makinat të ndjekin më shumë njëri-tjetrin.

Si dhe ajo, një mori marrëveshjesh të reja financiare janë siguruar, përfshirë kapakun e kostos dhe shpërndarjen më të drejtë të parave të çmimit, e cila duhet të ndihmojë në mbylljen e rrjetit.

Sainz thotë se një nga dobësitë aktuale të F1 është se performanca e makinave është shumë e përhapur, kështu që ndikimi i talentit të shoferit nuk është i ekspozuar plotësisht.

Kjo është arsyeja pse ai shpreson që kur ndryshimet e vitit 2022 të hyjnë në fuqi, ata do të lejojnë më mirë drejtuesit kryesorë të tregojnë aftësitë e tyre.

“Ajo që unë dëshiroj është që Formula 1 në të ardhmen të ketë një rrjet më të afërt, në mënyrë që të lejojë shoferin të krijojë më shumë një ndryshim,” tha ai.

“Ndërsa mbërrini në F1, shumë shpejt e kuptoni se është shumë e vështirë të mposhtësh çdo djalë që ka një makinë që është tre të dhjetat më shpejt se ty, sepse ti si shofer, po lufton për dy të dhjetat e fundit me ekipin tënd -shoqe. Kështu ka qenë me të gjithë shokët e mi të skuadrës, ju jeni vetëm dy të dhjetat lart ose dy të dhjetat poshtë.

“Por atëherë kur dikush ju vlerëson me 1.5 sekonda, atëherë ju e dini që nuk jeni në të vërtetë duke garuar me të.

“Unë uroj që ne të mund ta mbyllim grupin së bashku. Unë mendoj se FOM, Liberty dhe FIA ​​kanë bërë një punë shumë të mirë me rregulloret e vitit 2022, dhe ata i kanë dhënë një mundësi.

“Kështu që shpresojmë që kjo të ndodhë, dhe sporti bëhet pak më i varur nga njeriu për sa i përket ngasjes dhe më pak i varur nga makineria. Unë mendoj se sporti mund të jetë shumë më afër, shumë më shumë argëtues. Kjo do të krijojë një audiencë më të madhe dhe do të jetë më mirë për të gjithë “.

Vështirësitë që makinat aktuale të fuqisë së lartë për të ndjekur njëra-tjetrën u shfaqën në finalen e sezonit në Abu Dhabi, e cila prodhoi shumë pak veprim.

Menjëherë pas garës, kampioni i botës Lewis Hamilton shprehu shpresën e tij se rregullat e vitit 2022 japin pikërisht atë që shefat e F1 kanë faturuar.

“Unë me të vërtetë shpresoj dhe lutem që në vitin 2022 makinat janë më mirë të ndiqen, sepse nuk e di, u ndje si një garë e mërzitshme për të parë”, tha ai.

“Sapo të merrni brenda tre sekondave nga dikush, ju thjesht rrëshqitni përreth dhe jeni në trazirë gjatë gjithë kohës. Shpresoj shumë që ajo [Brawn] ka propozuar me të vërtetë bën një ndryshim. Na duhen vetëm goma të mira ”.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu