Ferrari ra në sezonin e tij më të keq për 40 vjet në vitin 2020 ndërsa ekipi luftoi si me një makinë tërheqëse ashtu edhe me një njësi të fuqisë me performancë të dobët, duke e bërë shpejtësinë e saj të vijës së drejtë një dobësi të veçantë.

Ekipi punoi shumë gjatë dimrit për të zgjidhur çështjet, me një njësi të re të energjisë që u krijua përpara sezonit 2021 në një përpjekje për të rikuperuar deficitin.

Shefi i Ferrari F1 Binotto raportoi muajin e kaluar se të dhënat fillestare nga dyzimet e motorit të ri ishin inkurajuese, por donin të ruanin gjykimin derisa të ishin përdorur në rrugë të mbarë.

Pas dy ditëve të para dhe gjysmë të provave para-sezonale në Bahrein këtë javë, Binotto tha se Ferrari mund të shihte një fitim të dukshëm në shpejtësinë e tij lineare krahasuar me vitin e kaluar.

“Ne e dimë se si funksionon motori në dyno, [but] kur e vendosni atë në makinë, ajo që mund të keni një vështrim në rrugë të mbarë është shpejtësia, dhe përfundimisht shpejtësia relative me të tjerët, “tha Binotto kur u pyet nga Autosport për fitimet e motorit të Ferrarit.

“Kur ishim këtu vitin e kaluar në Bahrain për garën në kualifikim, ne kemi qenë shumë të ngadaltë këtu në drejt. Ne nuk hymë në Q3, dhe ishim shumë larg nga poli.

“Tani nëse shikoj të dhënat, mendoj së paku në shpejtësi, në të drejtë, shpejtësia është në rregull. Nuk duket se ka një disavantazh të tillë si vitin e kaluar.

“Ne e dimë që nuk është vetëm energji, por është edhe zvarritja e makinës, siç kemi thënë shpesh vitin e kaluar. Por më lejoni ta them atë [fixing] të dy kontribuan në përmirësimin e shpejtësisë sonë në drejt.

“Sot ne mendojmë se nuk është më një disavantazh.”

Shoferi i Ferrarit Charles Leclerc ndjeu se kishte “shenja premtuese” që vinin nga makina SF21 pas vrapimeve të tij të para në fillim të kësaj jave, ndërsa Kimi Raikkonen i Alfa Romeo gjithashtu vuri në dukje një përmirësim në motorin Ferrari të klientit që ai përdor.

Ferrari u përqendrua në zhvillimin e pjesës së pasme të makinës nën rregulloret e ngrira për 2021, me Binotto që raportoi se të dhënat fillestare ishin në korrelacion të mirë me ato që ekipi kishte pritur nga simulimet e veta.

“Ne u përpoqëm të zhvillonim sa më shumë që të mundeshim pjesën e pasme të makinës,” tha Binotto.

“Unë mendoj se ajo që ishte më e rëndësishme për ne është të kuptojmë korrelacionin me tunelin e erës dhe simulimet, pra mbledhjen e të dhënave dhe krahasimin.

“Ne jemi goxha të kënaqur me korrelacionin, që do të thotë se kemi një bazë të mirë të paktën për simulimet e ardhshme ose përfundimisht zhvillimet.

“Korrelacioni ishte një faktor kryesor në ato ditë. Deri më tani të paktën, po duket mjaft mirë.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu