Paraqitja e qarkut Albert Park do të ndryshojë përpara këtij Grand Prix të Australisë në Formula 1.

Qarku i parklands ishte vendosur të pësonte rishfaqjen e shumëpritur dhe ndryshimet e profilit të këndit pas garës së këtij viti, megjithatë disa nga ato punë tani janë sjellë përpara për shkak të Shtyrja e Australian Australian për në Nëntor.

Faza 1 tashmë ka përfunduar, me pitlanën e zgjeruar për dy metra dhe pitwallin u zhvendos në buzë të rrugës në vend të një pragu bari – një lëvizje që mund të shihte hequr kufirin e shpejtësisë së pitlane.

Faza 2 tani do të shohë vetë shtrirjen të ndryshuar, ndryshimi më i madh që vjen në kompleksin Turn 9-10. Ajo që përdoret për të qenë një zonë e rëndë frenimi në një mbajtës të djathtë të ngushtë do të hiqet dhe do të zëvendësohet nga një tranzicion i shpejtë, i rrjedhshëm drejt vrapimit përgjatë skajit veri-perëndimor të liqenit.

Kjo do ta bëjë atë në mënyrë efektive dy komplekse gjithëpërfshirëse me radhë, me të djathtën e majtë të shpejtë të ndjekur nga e majta e djathta ekzistuese për Kthesat 11 dhe 12.

Shpejtësia e hyrjes në kompleksin Kthesa 11-12 tani do të jetë më e lartë, e cila mund të destabilizojë makinat përpara zonës së frenimit për Kthesën 13 dhe të krijojë një mundësi parakalimi.

Kthesa 13 e krahut të djathtë gjithashtu do të ribotohet, me një hyrje më të gjerë dhe kamera shtesë për ta bërë atë më pak se një korsi përmes këndit.

Puna do të fillojë për ndryshimet e paraqitjes të hënën e ardhshme dhe pritet të përfundojë deri në korrik.

Faza 3, një rishfaqje e plotë e qarkut në një asfalt më agresiv, do të zhvillohet më pas pas garës së këtij Nëntori, nëse vazhdon.

Do të jetë puna e parë e rëndësishme duke u rishfaqur që kur rrugët publike u përgatitën në 1995 për të pritur GP Australian për herë të parë vitin e ardhshëm.

Rinovimi i qarkut të Melburnit vijon me vite të debatit në lidhje me paraqitjen ekzistuese.

Drejtuesit dhe shefat e ekipeve kanë qenë prej kohësh kritike për paraqitjen dhe mungesën e mundësive të parakalimit të qartë.

Autosport zbuloi ekskluzivisht përsëri në vitin 2017 që Grand Prix Corporation Australiane kishte seriozisht konsiderohet rrënimi i kompleksit Kthesa 11-12 në favor të një plan urbanistik tjetër, por në fund të fundit e mbylli planin.

Një marrëveshje e re për të pritur Çmimin e Madh Australian deri në 2025 atëherë çoi në bisedimet për një ndryshim të faqosjes që po ringjallet, ndërsa puna e rishfaqjes u bë me laps përpara garës 2022 më së voni.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu