Por edhe pse u duk se po bënte përparime në seancat e praktikës, vetëm në Çmimin e Madh të Austrisë që të dy shoferët përfituan nga zgjidhja në kushtet e garës – dhe kjo duket se e ndihmoi atë të bënte fitime të forta me ritmin.

Duke pasur parasysh atë udhëtim, le të hedhim një vështrim në zhvillimin e dyshemesë së Ferrarit gjatë nëntë garave hapëse …

Ferrari e filloi sezonin me një zgjidhje të ngjashme me atë që testoi gjatë vitit 2020, dhe atë që rregulloret e reja synonin fillimisht.

Foto nga: Giorgio Piola

Kjo skaj i ngushtë plotësohej me shiritin e zakonshëm që është pothuajse në përputhje me skajin e brendshëm të gomës, një tufë krahësh në buzën e jashtme të dyshemesë dhe një teh horizontale që i tejkalonte ato.

Në mes të rrugës përgjatë pjesës së ngushtë të dyshemesë, Scuderia gjithashtu montoi tre tufa në formë ‘r’ në një përpjekje për të ndihmuar në ngritjen e një strukture rrjedhje përpara gomës së pasme që do të ndihmonte në manipulimin e rrjedhës së ajrit nëpër dhe rreth tij.

Foto nga: Giorgio Piola

Nuk u desh shumë kohë për t’u kapur me pjesën tjetër të paketimit, pasi u bë ekipi i shtatë në rrjet që miratoi prerjen e dyshemesë në formë Z.

Ferrari gjithashtu shtoi një goditje në dysheme, në mënyrë që të zmadhonte efektin e krijuar nga ndërprerja. Sidoqoftë, të tre kamionët në formë ‘r’ u fshinë si pjesë e azhurnimit.

Foto nga: Giorgio Piola

Ferrari pastaj kaloi disa gara duke vlerësuar vlerën e zgjidhjeve të shumta përpara gomës së pasme, me diku midis katër dhe shtatë fins të përdorura për të ndihmuar në drejtimin e ajrit nëpër dhe rreth gomës së pasme në mënyrë që të ndihmojë në zbutjen e problemeve që lidhen me gypin e gomave

.

* Shishja e gomave përshkruan atë që po ndodh ndërsa goma deformohet nën ngarkesë, me kërcitjen e gomës duke shkaktuar rrjedhjen e ajrit që të derdhet anash.  Kjo mund të zvogëlojë efektivitetin e difuzorit, pasi ajri i depërtuar në rrugën e tij prish kushtet ideale të rrjedhës që ekipi kërkon.

Ferrari SF21 kati i ri

Ferrari SF21 kati i ri Foto nga:

Giorgio Piola

Ai gjithashtu vlerësoi nëse shiritat në formë ‘r’ që kishte në dyshemenë fillestare mund të funksiononin në kombinim me prerjen e dyshemesë në formë Z, duke u vendosur në kthim së bashku me një shtrirje me gjashtë fin përpara gomës së pasme për Grand Prix të Austrisë.

Ferrari jo vetëm që i ka kushtuar vëmendje dyshemesë në një përpjekje për të përmirësuar performancën, pasi konfigurime të ndryshme të krahut të përparmë dhe të pasmë kanë zbukuruar SF21 gjatë garave hapëse të sezonit gjithashtu.

Foto nga:

Giorgio Piola

Ferrari ka modelin më konvencional të aeroplanit kryesor në dispozicion në një rregullim të forcës së ulët dhe të lartë (djathtas), ndërsa ka gjithashtu mundësinë e një aeroplani kryesor në formë lugë (majtas), i cili përdoret për të provuar dhe maksimizuar forcën e forcës pa rritur në mënyrë dramatike tërheqjen.

Pas sagës së krahut flexi, Ferrari ka modifikuar pjesën e poshtme të pllakës së saj të fundit, duke hequr pjesën e bishtit (me shigjeta).

Foto nga:

Giorgio Piola

Ndërkohë, në pjesën e përparme të makinës, ekipi ka dy konfigurime të ndryshme të krahut të përparmë në varësi të mënyrës se si dëshiron të raportojë performancën e daljes përpara ndaj nivelit të zbutjes së forcës që i nevojitet.

Pjesa e sipërme e dy krahëve e treguar këtu ofron më shumë seksion të brendshëm me përplasje për rregullim, ndërsa seksioni i jashtëm mbetet statik pa marrë parasysh këndin e zgjedhur.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu