Ferrari nuk ka iluzione se i duhet të fitojë me njësinë e saj të energjisë nëse do të kthehet në pjesën e përparme të rrjetit të Formula 1.

Fushata e saj e vitit 2020 u shinua nga një kombinim i një makinë që ishte shumë e zvarritur dhe një motor që ishte më pak i fuqishëm se versioni 2019.

Ky deficit i performancës ishte rezultat i një tërësi e direktivave teknike të lëshuara nga FIA përpara sezonit të kaluar për të ndaluar ekipet duke përdorur truket e zgjuara për të marrë rreth rregulloreve të matjes së rrjedhës së karburantit.

Shtrirja e përpjekjeve të motorit të Ferrarit doli në dritë në provat para-sezonale të vitit 2020, por çdo shpresë për futjen e azhurnimeve të mëdha në njësinë e energjisë gjatë fushatës u prish nga ngrirja e zhvillimit e prezantuar në përgjigje të pandemisë COVID-19.

Kjo nënkuptonte që Ferrari duhej të jetonte gjatë gjithë sezonit me të njëjtën njësi energjie, me ndryshime të mundshme vetëm gjatë dimrit.

PLUS: Majat dhe lumenjtë spektakolarë të historisë ciklike të Ferrarit

Motori i ekipit 2021 tani është në fazat e përparuara të dizajnit dhe kuptohet që përmban disa zhvillime interesante që shpreson të japin një rritje të dobishme të energjisë.

Në vend që të shkojë për ndonjë gjë revolucionare, Ferrari kuptohet se po shikon të bëjë ndryshime në rritje në të gjitha aspektet e vetive termike dhe fuqisë elektrike, të cilat beson se do t’i shtojnë një fitim të konsiderueshëm në përgjithësi.

Kuptohet që Ferrari vlerësoi një ndryshim të konceptit në zbritjen e rrugës Mercedes të ndarjes së turbinës dhe kompresorit për t’u ulur në të dy anët e motorit me djegie të brendshme.

Sidoqoftë, ndërsa vlerësimi i kësaj ideje po vazhdon nën një grup të projektit të udhëhequr nga Wolff Zimmermann, i cili është porositur të shikojë zgjidhje inovative afatgjata me AVL me bazë në Graz, tani për tani të dy përbërësit turbo do të qëndrojnë aty ku ishin më parë.

Në vend të kësaj, ndryshimi kryesor që shefi i motorit Ferrari Enrico Gualtieri do të prezantojë është debutimi i një koke cilindri ‘super të shpejtë’ – e cila fillimisht ishte parashikuar për futje në 2022.

Dizajni i ri do të ndihmojë në arritjen e atomizimit më të madh të karburantit dhe një presion më të lartë në dhomën e djegies, pasi ekipet të përpiqen të arrijnë kufirin e 500 bar të përcaktuar në rregullore.

Si dhe një kurorë pistoni të sapo projektuar (e cila mbetet e ndërtuar në çelik), dhe kanalet e marrjes në boshtin e shufrave me gumga, besohet se Ferrari ka parë përdorimin e lidhjeve të reja që do të ndihmojnë në sigurimin e besueshmërisë që nuk komprometohet nga rritja e performancës.

Motori i ri Ferrari gjithashtu nuk do të heqë dorë nga valvula e hedhurinave (e cila mund të hiqet këtë vit për herë të parë), në mënyrë që të shfrytëzojë sa më shumë që të jetë e mundur efektin aerodinamik të shkarkimit të shkarkuar.

Problemet e besueshmërisë me shkarkimet e ngushta gjithashtu duket se janë zgjidhur pasi, në sajë të një kuti të re, zona ‘shishe koks’ e makinës do të jetë më e madhe dhe për këtë arsye tubacioni duhet të mbushet në një hapësirë ​​më të vogël.

Sistemet e ftohjes së motorit janë rishikuar gjithashtu, në një përpjekje për të ndryshuar modelin e radiatorit të përdorur në vitin 2020 që përfundoi duke prodhuar shumë tërheqje në podpot dhe duke penguar më tej shpejtësinë e vijës së SF1000.

Njësia e re e energjisë Ferrari gjithashtu besohet të ketë një turbinë pak më të vogël se ajo e përdorur në 065/2, në një përpjekje për të përmirësuar karikimin elektrik.

Ideja është që të kemi një sistem më efikas të rikuperimit të energjisë, në mënyrë që shpërndarja e rreth 160 kf të MGU-K të mund të zgjasë më gjatë gjatë gjithë xhirove. Kjo do të jetë e rëndësishme në përpjekjen për të zvogëluar deficitin e përgjithshëm te Mercedes.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu