Simulimet e siguruara nga Formula 1 dhe reagimet nga drejtuesit nxitën ndryshimin e afërt të planit në qarkun Albert Park në Melburn.

Paraqitja e pistave do të modifikohet përpara Grand Prix të Australisë të Nëntorit, me ndryshimin më të dukshëm që vjen në seksionin Lakeside Drive të qarkut.

Kompleksi i ngadaltë Kthesë 9-10 do të shndërrohet në një kthim kthyes, i cili do ta bëjë hyrjen në kompleksin tashmë të shpejtë Kthesë 11-12 edhe më të shpejtë.

Kthesa 13 do të zgjerohet dhe linja e jashtme do të profilizohet përsëri në kamber pozitiv për të krijuar linja të shumta garash.

Do të ketë gjithashtu punë në zgjerim në Kthesën 6, për të siguruar një vrapim më të shpejtë në Lakeside Drive dhe në Kthimin 15 për ta bërë më të vështirë për shoferët për t’u mbrojtur në sektorin përfundimtar.

Kthesat 1 dhe 3 gjithashtu do të zgjerohen nga brenda për të krijuar linja më të vlefshme garash.

Sipas CEO të Korporatës Grand Prix të Korporatës Andrew Westacott, ndryshimet u krijuan bazuar në simulime nga Formula 1 dhe konsultime me anëtarët e bordit të AGPC Mark Webber dhe një numër drejtuesish aktualë të F1.

“Mënyra se si ne e kemi trajtuar atë shumë holistike, të gjerë dhe të nxitur nga konsultimi,” i tha Autosport.

“Pista u lëshua në 1995 kështu që prandaj është jashtëzakonisht e datuar, jo vetëm nga pikëpamja sipërfaqësore, por makinat kanë evoluar. Vetë pista i është nënshtruar, asaj që unë e quajta, një niveli të evolucionit dhe rishikimit.

“Shoferët shpesh thonë se është një qytet i shkëlqyeshëm, turma të mëdha, vend i bukur për të qëndruar, vend i shkëlqyeshëm për të hapur sezonin – por gara mund të jetë pak procesore.

“Ne kemi dashur të ofrojmë mundësi për të shpërblyer vozitjen e guximshme dhe të sigurojmë mundësi për të penalizuar ngasjen e ngathët ose të ngasjes së dobët.

“Kamberja e qosheve nuk është domosdoshmërisht e favorshme për garën e Formula 1 në çdo rast. Nëse ka një kurorë në mes të rrugës dhe Kthesa 13 është një shembull klasik, kjo do të thotë se ka një kamber negativ në pjesën e jashtme të këndit.

“Kjo e bën më të vështirë sesa nëse do të kishte një kamber pozitiv prej 5% nga e majta e shoferit në të djathtë të shoferit në majë.

“Për të marrë një mundësi të vërtetë parakalimi, simulimet nga Formula 1 treguan se duke marrë një nivel më të madh të shpejtësisë në Kthesën 13 dhe duke ndryshuar pak gjeometrinë e kthesës, kjo mund të sigurojë një mundësi të ligjshme parakalimi. Kjo gjithashtu i bën Kthesat 11 dhe 12 më sfiduese , i cili është një kompleks i mrekullueshëm që shoferët e duan “.

Mobilizimi i punës për ndryshimin e faqosjes do të fillojë të hënën, para se të fillojë ndërtimi në 2 mars.

Puna ndjek një fazë të parë tashmë të plotë të përqendruar rreth zgjerimit të pitlane me dy metra. Shpresohet që do të lejojë që kufiri i shpejtësisë të hiqet nga 60 në 80 km / orë.

Një rishfaqje e plotë me një asfalt më agresiv, ndërkohë, do të ndodhë pas garës së këtij nëntori, për të përfunduar një azhurnim të qarkut të plotë të dizajnuar me makinat e reja të specifikimeve 2022 në mendje.

“Sa herë që ka një garë njerëzit flasin për degradimin e gomave dhe vendin ku Melbourne ulet, ku Bahreini ulet, ku Sochi ulet, ku Silverstone ulet … dhe Melbourne rri shumë mirë në mes,” shtoi Westacott. “Nuk është më gërryesi, nuk është më i lëmuari.

“Nëse do të vendosim diçka, le ta bëjmë atë më abrazive. Kjo ishte e rëndësishme.

“Ajo që ne po bëjmë është të punojmë me [existing] mjedisi fizik dhe kufizimet për të zhvilluar një qark që është i pozicionuar më mirë për të përmirësuar garën kur hyjnë në lojë këto makina me specifikime 2022 “

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu