Shifra prej një miliard tifozësh është projektuar nga kompania e analizave të industrisë sportive Nielsen Sports.

Parashikimi i Nielsen bazohet në analizën e tij për individët me interes në F1 që janë të moshës 16-69 në tregjet kryesore të kampionatit dhe pretendon të ketë zbuluar një rritje të dukshme në interesin e F1 kryesisht nga 16-35-vjeçari demografike.

Një deklaratë e Nielsen tha se kjo ishte për shkak të tifozëve më të rinj “duke përqafuar programimin periferik dhe përmbajtjen OTT të tilla si” Drive to Survive “jashtëzakonisht të popullarizuar të Netflix” dhe “rrjetin e shoferëve të rinj dhe të njohur me media sociale të F1 që ndihmon në tërheqjen e audiencave të reja përmes platformave të tilla si YouTube dhe Twitch “për aktivitetet e Esports.

Parashikimi i Nielsen gjithashtu pohoi se “grupi i interesit të F1 u rrit me 73 milion njerëz (+ 20%) vitin e kaluar në 10 territore kryesore: Brazil, Kinë, Francë, Gjermani, Itali, Rusi, Kore të Jugut, Spanjë, Mbretërinë e Bashkuar dhe SH.B.A.” .

Prandaj kompania beson se F1 do të arrijë një miliardë tifozë në prill 2022 “bazuar në një prirje prej 1,1% rritje mujore të bashkuar në këto tregje”.

Nielsen pretendon se tifozët e rinj në grupin e moshës 16-35 vjeç përbënin 77% të rritjes së interesit të kohëve të fundit në tregjet e përshkruara më sipër, dhe se analiza e numrave nga viti në vit tregoi që kllapa moshe përbënte 46% të të gjithë tifozët e F1 në janar, nga 40% në janar 2020.

Tom McCormack, kreu i mbajtësve të të drejtave të Nielsen Sports, tha: “F1 vazhdon të përfitojë nga strategjia e saj për të zgjeruar ofertën e përmbajtjes së saj – përmes programeve shtesë periferike dhe rrëfimit të historive – që i pëlqen atij tregu 16–35 vjeçar.

Lando Norris, McLaren

Lando Norris, McLaren

Foto nga: Mark Sutton / Imazhe Motorsport

“Rrjeti aktual i drejtuesve të rinj, mediat sociale me mend, si Lando Norris, po ndihmon për të arritur konsumatorë të rinj përmes platformave të tilla si Twitch dhe YouTube.

“Duke përqafuar këto platforma – si dhe shërbimet OTT të tilla si Netflix, me serinë e saj” Drive to Survive “- F1 tani është i gatshëm të kthejë të sapoardhurit në këtë sport në tifozë afatgjatë dhe të gjenerojë nivele interesi të papara.

“Angazhimi i vazhdueshëm i F1 ndaj nismës së saj #WeRaceAsOne, i cili përqendrohet në qëndrueshmërinë, diversitetin, përfshirjen dhe komunitetin, gjithashtu flet për atë demografinë më të re që i kushton shumë rëndësi këtyre çështjeve.”

Matt Roberts, drejtori i kërkimit dhe analizës së F1, shtoi: “Kërkimi i Nielsen është i rëndësishëm në kuptimin e sportit tonë, dhe se si tifozët po merren me të.

“Rritja e interesit që kemi parë është jashtëzakonisht inkurajuese dhe përforcon F1 si një nga vetitë kryesore sportive globale.

“Në veçanti, rritja e interesit midis 16-35 vjeçarëve tregon se angazhimi i F1 ndaj programeve dixhitale, sociale dhe Esports kanë një ndikim të prekshëm.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu