Livra e gjelbër dhe e zezë – me ato vija të trëndafilit – është e sigurt që do të bie në sy kur beteja fillon në Bahrein më vonë këtë muaj.

Por, në mënyrë të barabartë, zbulimi shënoi fundin e një udhëtimi të gjatë që Aston Martin ka bërë për të dalë me ngjyrat e sakta që do të sjellin kthimin e prodhuesit britanik të sporteve në F1.

Ndërsa ka qenë e njohur për disa muaj tani që Aston Martin dëshironte të përdorte gjelbërimin britanik për garuesin e saj në 2021, zgjidhja e gjelbërimit specifik nuk do të ishte kurrë puna e momentit.

Kohë pas kohe, kemi parë ekipe që nxjerrin nga drita ngjyrat e tyre; duke i bërë ata të punojnë në jetën reale, por duke qenë një rënie në televizion ose në fotografi.

Kjo është arsyeja pse, siç ka shpjeguar oficeri krijues i Aston Martin, Marek Reichman, zgjedhja përfundimtare për llojin e saktë të gjelbërimit të përdorur ishte diçka për të cilën duhej shumë mendim.

“Ka qenë një udhëtim i gjatë në të vërtetë”, shpjegoi Reichman, i cili ka dizajnuar makinat rrugore të Aston Martin për 16 vitet e fundit.

“Ngjyra është diçka kaq e rëndësishme. Si e perceptoni ngjyrën, si e perceptoni ngjyrën në ekran, si e perceptoni ngjyrën personalisht në dritën e diellit, dhe gjithashtu në një ditë gri në Silverstone, është një faktor me të vërtetë, me të vërtetë i rëndësishëm.

“Kemi kaluar 12 muaj duke zhvilluar një ngjyrë. Ne kemi kaluar përsëritje të shumta në tryezë – dhe u ngjit në minutën e 59-të të orës së 11-të me ndryshime në detaje për të bërë gjithçka në rregull.

“Mendoj se kur e shihni makinën, është spektakolare. Kjo është gjithçka për të cilën mund të shpresojmë. Dhe do të jetë ngjyra më e bukur në rrjetë. ”

Zgjedhja përfundimtare e jeshiles shfaqet në anën më të lehtë në shkallën e opsioneve që Aston Martin mund të kishte zgjedhur, por kishte një sërë faktorësh përtej vetë zgjedhjes aktuale të ngjyrave që duhej të peshoheshin gjithashtu.

“Do të doja të ishte aq e lehtë sa të shikoje ngjyrat Pantone dhe të zgjidhja të duhurën,” shpjegoi Reichman, i cili mbante kontakte të ngushta me shefin e ekipit F1 Otmar Szafnauer ndërsa puna përparonte.

“Zhvillimi i ngjyrës së bojës në vetvete është kaq kompleks, sepse duhet ta përkthejmë edhe në makinat tona rrugore. Nuk është vetëm zhvillimi i një ngjyre për makinën që qëndron në makinën F1, sepse njerëzit do të thonë se e duan atë në makinat e tyre rrugore kur ta shohin.

“Kështu që ju duhet të kaloni nëpër një proces të plotë zhvillimi, i cili përfshin përsëritshmërinë, dëmtimin, riparimin, etj, etj.

“Dhe padyshim, duke menduar për makinën F1, unë kam për të marrë parasysh nevojat e Otmar për peshë. Ju nuk doni të pikturoni një bojë të rëndë. Kështu që na është dashur ta shikojmë edhe atë.

“Plus, si e merrni natyrën reflektuese të ngjyrës së bukur me teknologjinë që ne e dimë se mund të pikturojmë në një makinë F1, dhe pastaj të vendosim përmes armëve tona për ta vendosur atë gjithashtu në një makinë që shkon rrugës.”

Reichman gjithashtu thotë që Aston Martin duhej të kalonte nëpër një provë mjaft të gjerë të bojrave në botën reale për të kontrolluar që ngjyra përfundimtare funksionoi gjithashtu në televizion dhe në foto siç bën kur shihet në mish.

“Si të sigurohemi që funksionon për sa i përket vlerave të kuqe, jeshile dhe blu në ekran është filmimi fjalë për fjalë i paneleve dhe më pas i shikon ato përmes ekraneve të kompjuterit”, tha ai.

“Ju përdorni teknologjitë e duhura të kamerës 4K dhe teknologjitë e kamerës 3D, të gjitha këto që kemi sepse kjo është bota në të cilën jetojmë tani për sa i përket shtimit dhe si replikoni diçka në botën e dizajnit.

“Pjesa më e madhe e jona [car] ambientet e brendshme tani janë zhvilluar në CAD dhe ne aktualisht nuk bëjmë modele të lojës fizike. Pra, ne kemi një aftësi të lartë për të simuluar si ngjyrën, formën dhe formën dhe të pyesim kompjuterin, a është korrigjuar kjo ngjyrë për syrin? Dhe kështu e kemi bërë.

“Por ka qenë një proces i gjatë, sepse duhet të siguroheni që kur njerëzit janë të apasionuar pas ngjyrës, dhe ata ndodhin që vijnë nga bota e modës në disa raste dhe ata i dinë ngjyrat e tyre, ata e duan atë që keni bërë.”

Gjykimi përfundimtar nëse transmetimi i Aston Martin është një hit apo mungesë do të diskutohet në rrjetet sociale për ditët në vijim.

Dhe, ndërsa transmetimet moderne F1 shpesh kritikohen nga tifozët se nuk janë aq të mira sa makinat ikonike nga e kaluara, Reichman thotë se ekziston vetëm një gjykatës i vërtetë se çfarë është një makinë e bukur F1 – por ai dëshiron që AMR21 të shkojë përtej kësaj.

“Gjithmonë si estet, ju jeni duke kërkuar që gjërat të jenë më të bukura,” tha ai. “Por unë jam duke shkuar për të vjedhur një linjë nga Otmar: shpejt është e bukur dhe unë jam plotësisht dakord.

“Pra, gjithmonë ka më shumë se një përgjigje për një problem dhe mënyrën se si e zgjidhni atë. Vetëm disa javë më parë, unë isha duke parë Jordanin që doli nga e njëjta fabrikë në të cilën ndodhet Otmar tani dhe kjo është një makinë e bukur.

“Mendoj me siguri, ju gjithmonë dëshironi që gjërat të jenë më të këndshme estetikisht, sepse unë thjesht mendoj se njerëzit shikojnë kur diçka është e bukur. Ata vështrojnë dhe janë të tmerruar. Dhe mendoj se kjo është gjithmonë një shpresë. ”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu