Max Verstappen thotë se është e vështirë të gjykosh se sa përparim ka bërë Red Bull me makinën e tij të re Formula 1 pasi të ketë përfunduar vetëm një provë të shkurtër duke përdorur goma demonstruese.

Red Bull lëshoi ​​imazhe të makinës së re RB16B të martën para se të përfundonte një ditë filmimi me Verstappen dhe shoku i ri i ekipit Sergio Perez në Silverstone te merkuren.

Intriga është ndezur nga vendimi i Red Bull për të mos lëshuar ndonjë imazh të 100 km largim, me ekipin që lëshon vetëm fotografi të RB15 të specifikimeve 2019.

PLUS: Ajo që Red Bull po përpiqet të fshehë me lëshimin e saj RB16B

I pyetur në lidhje me përshtypjet e tij të para për makinën dhe nëse ajo kishte adresuar ndonjë fushë shqetësimi nga viti i kaluar, Verstappen tha se ishte e vështirë të merresh ndonjë gjykim i vendosur nga një vrapim kaq i shkurtër në gomat demonstruese të përshkruara të Pirelli.

“Gjëja është që ne vozisim me goma demo, kështu që kurrë nuk do të ndiejmë se si do të ndihet në goma të vërteta,” tha Verstappen.

“Asnjëherë nuk i mbështes shumë zbulimet e mia në këtë. Moreshtë më shumë thjesht dëshira për të nxjerrë makinën jashtë, për të drejtuar disa xhiro, dhe gjithçka më dukej normale.

“Ne thjesht duhet të presim dhe të shohim se çfarë po ndodh në Bahrein sapo të kemi goma të duhura nën makinë.

“Unë thjesht doja të nxirrja makinën dhe të vrapoja, të bëja 100 km, atëherë të gjithë kanë të dhënat e tyre, unë u ktheva në një makinë të Formula 1.

“Pastaj ne shkojmë në Bahrein, ku sigurisht që puna e vërtetë për të provuar dhe gjetur vendosjen optimale në makinë po ndodh me goma të duhura, sepse këto goma demonstruese, ju nuk mund të lexoni asgjë.”

Verstappen përfundoi i treti në kampionatin e shoferëve të vitit të kaluar me dy fitore në garë, duke përfshirë një fitore dominuese në finalen e sezonit të Abu Dhabi.

Edhe pse ishte një përfundim i fortë që e la Mercedes të kujdesshëm ndaj kërcënimit me të cilin do të përballej në 2021, Red Bull kishte kaluar pjesën më të madhe të vitit të kaluar duke u përpjekur të kapërcente çështjet e sezonit të hershëm me një makinë të dobët.

Verstappen minimizoi RB15 duke qenë një makinë e ndërlikuar për të vozitur, duke thënë se “një makinë e shpejtë nuk është kurrë shumë e lehtë për të drejtuar”, por vuri në dukje se megjithëse Red Bull bëri përparim, Mercedes kishte ndaluar zhvillimin e tij shumë herët.

“Në fund të sezonit, Mercedes natyrisht ndaloi zhvillimin e kësaj makine nga çdo herë, korrik, sepse nuk mund të shihnit shumë azhurnime, dhe ne vetëm vazhduam të mësonim,” tha ai.

“Ne e dimë që kishim disa probleme me atë makinë dhe donim ta përmirësonim atë, dhe gjithashtu duke ditur që rregulloret nuk do të ndryshonin aq shumë – dyshemeja ndryshoi pak, por në përgjithësi, makina qëndroi pothuajse e njëjtë.

“Për ne ishte e rëndësishme të merrnim gjithçka në krye të kësaj. Dhe, po, le të shohim këtë vit nëse e përmirësuam edhe më shumë dhe akoma më mirë, dhe shpresojmë të themi më konkurrues në krahasim me Mercedes.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu