Ekipi i Silverstone i dha së pari Stroll setin e fundit të pjesëve të reja ndërsa përpiqet të përshpejtojë zhvillimin e AMR21 të vështirë.

Pas një seance inkurajuese kualifikuese, Vettel kishte një të dielë zhgënjyese në Portugali. Ai bëri Q3 për herë të parë që nga GP Britanik vitin e kaluar, duke marrë përfundimisht të 10-in në rrjet, ndërsa Stroll kishte probleme në Q1 dhe filloi i 17-ti.

Sidoqoftë, gjermani nuk mund ta ruante atë formë në garë, duke zbritur në vendin e 13-të dhe duke përfunduar një vend përpara Stroll.

“Kam disa copa që vijnë për fundjavën e ardhshme”, tha Vettel.

“Dhe shpresojmë që të mund të jemi pak më konkurrues. Një e shtunë e pastër padyshim që do të jetë çelësi për të patur një të Dielë më të mirë. Por shpresoj që në trimat e garës, të kemi pak më shumë ritëm për të bërë më shumë presion.

“Dukej qartë se ne nuk kishim ritëm si AlphaTauris, dhe veçanërisht Alpet. Pra, po, duhet të kemi një vështrim. Por në fund të fundit, ne nuk ishim mjaft të shpejtë.”

I pyetur nëse pjesët e reja kishin performuar siç pritej në makinën e Stroll, ai tha: “Unë mendoj kështu, padyshim që nuk i kam ndjerë. Nuk e di. Por shpresoj se do të jetë një fundjavë më e mirë.

“Këtë fundjavë ne gjithashtu luftuam pak me konfigurimin, kështu që unë shpresoj për një fundjavë më të drejtpërdrejtë atë të ardhshme dhe ritëm më të mirë, veçanërisht të Dielën pasdite.”

Vettel tha që ekipi bëri thirrjen e duhur për t’i dhënë pjesët e reja Stroll fillimisht.

“Padyshim që ai ndihej shumë më komod menjëherë me makinën në krahasim me mua. Ne jemi akoma duke mësuar për makinën.

“Unë mendoj se padyshim që do të jetë një sezon i gjatë, por këto dy gara tani janë shumë të rëndësishme për ta arritur atë. Ne ende po ndryshojmë shumë gjëra një seancë në tjetrën për të shqyrtuar kufijtë.”

Duke analizuar zhvillimet e fundit të Aston Martin

Nga Matt Somerfield dhe Giorgio Piola

Përditësimi sillet rreth dyshemesë dhe shpërndarësit, zona ku ekipi mendon se ka humbur më shumë këtë sezon falë rregullave të reja të aeroplanit.

Në pjesën e përparme të dyshemesë, ekipi ka optimizuar dizajnin e dyshemesë së tij ‘të valëzuar’, me një seksion shtesë valësh të shtuar përpara seksionit kryesor të lëvizjes së dyshemesë.

Kjo valë më e vogël (shigjeta e kuqe) duket se ka hequr një pjesë të pasurive të patundshme nga rrotulli i katit kryesor. Sidoqoftë, ajo duhet të ndihmojë në ofrimin e efektit të kërkuar më tej në rrjedhën e sipërme, duke rezultuar në një fitim neto.

Mbulesa dyshemeje Aston Martin Racing AMR21

Mbulesa dyshemeje Aston Martin Racing AMR21

Foto nga: E pakredituar

Futja e këtij dysheme me onde më komplekse ndjek sjelljen e zhvillimit të Mercedes, të cilët janë ekipi tjetër që aktualisht përdor këtë metodologji të projektimit për të nxjerrë performancën nga këndi i përparmë i dyshemesë.

Me ekipet që nuk kanë më aftësinë për të vendosur lojëra elektronike dhe vrima të mbyllura plotësisht në këtë rajon të dyshemesë, ajo ka detyruar të rimendojë sjelljen e rrjedhës së ajrit dhe këto valë duket se lejojnë që presioni i lartë të rrjedhë nga maja e dyshemesë presioni i ulët nën dysheme në një mënyrë të ngjashme.

Kur makina po kthehet, ajo gjithashtu vepron si një shpërndarës i vogël për të futur më shumë forcë në ekuacion.

Mbulesa dyshemeje Aston Martin Racing AMR21

Mbulesa dyshemeje Aston Martin Racing AMR21

Foto nga: E pakredituar

Aston Martin gjithashtu ka bërë ndryshime edhe në pjesën e pasme të dyshemesë, pasi një hark shtesë harkon përpara gomës së pasme (shigjeta e kuqe).

Kjo do të ketë një ndikim në mënyrën se si rrjedha e ajrit kthehet nëpër gomën e pasme dhe në kanalin pranë tij.

Këto pendë, shirita dhe shufra në dysheme janë kritike në ndryshimin e rrjedhës në këtë kanal pasi ato mund të zvogëlojnë rrjedhën e trazuar të gomës së pasme e cila, nëse nuk menaxhohet, pritet nga difuzori dhe zvogëlon forcën e rënies.

Në përputhje me këtë, ekipi gjithashtu ka bërë një ndryshim në formën e devijës së shpërndarësit (të rrethuar).

Lance Stroll, Aston Martin AMR21

Lance Stroll, Aston Martin AMR21

Foto nga: Steven Tee / Imazhe Motorsport

Ekipi drejtoi bojën e rrjedhjes në pjesën e poshtme të difuzionit gjatë disa ekzekutimeve të tij të premten për të marrë konfirmimin vizual se azhurnimet po funksionojnë siç pritej dhe puna që po bëhet përsëri në fabrikë është në rrugën e duhur.

Ndërtimi i gomave të reja dhe presionet minimale të gomave që janë futur nga Pirelli për 2021 ka qenë gjithashtu një dhimbje koke për ekipet, pasi u kërkon atyre që të zgjedhin performancën e makinës rreth parametrave të rinj.

Kjo jo vetëm që ka ndikuar në mënyrën se si goma futet në dritaren e temperaturës, por edhe në performancën e makinës para-prapa, me gomën e përparme pak më pak të përgjegjshme dhe kërkon që shoferi të punojë më shumë këtë sezon.

Si përgjigje ndaj këtyre sfidave, Aston Martin zgjodhi një dizajn asimetrik të kanalit të frenave fundjavën e kaluar, me anën e majtë të makinës që hiqet pllaka e jashtme e boshllëkut në daulle, ndërsa ana e djathtë ka një grupim të pikave të lotit daljet afër shpatullës së brendshme.

Këto dizajne të ndryshme përshtatin pozicionin dhe sasinë e nxehtësisë së rrezatuar nga frenat në pjesën e rrotave dhe për pasojë ngrisin temperaturën thelbësore të gomës.

Ndryshimet që Aston Martin bëri në makinën e Stroll vijnë në nxehtësinë e një përmirësimi dramatik që ekipi bëri në Imola.

Sideplatat e AMR21 ishin fokusi në këtë rast, me ekipin jo vetëm që zvogëloi madhësinë e hyrjes por gjithashtu rishikoi karrocerinë në stilin e larjes për të përmirësuar rrjedhën në pjesën e pasme të makinës.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu