Williams thotë se nuk ka dëshirë të bëhet një ekip B i Formula 1, pavarësisht aleancave më të ngushta që disa rivalë po formojnë me skuadrat më të mira.

Ndërsa F1 shkon në një epokë të re të burimeve të kufizuara, falë kontrolle më të rrepta të kostos dhe arritjen e një kufiri buxhetor, ka pasur një lëvizje që disa veshje të bashkëpunojnë më shumë.

Red Bull dhe AlphaTauri do të punojnë shumë më afër se më parë nga viti i ardhshëm, ndërsa ka gjithashtu lidhje të forta midis Ferrari, Haas dhe Alfa Romeo, si dhe Mercedes dhe Racing Point.

Williams tradicionalisht ka preferuar të mbetet plotësisht i pavarur dhe kjo rrugë nuk ka gjasa të ndryshojë pavarësisht mbërritjes së pronarit të ri Dorilton Capital.

Drejtori i ekipit Simon Roberts tha që, ndërsa veshja me bazë në Grove kuptonte fitimet që mund të vinin nga puna me një skuadër prodhuesi, përsëri ndihej se kishte përfitime për të bërë gjërat e veta.

“Ne mund të shohim përparësi, por nuk duam të bëhemi një ekip B,” shpjegoi ai.

“Ne duam të ruajmë pavarësinë tonë, por duam të jemi më konkurrues. Pra, për ne, duke parë përpara, ne jemi të hapur për të zgjatur një marrëdhënie, por specifikimi i kësaj do të varet nga ajo që ne mendojmë se jemi të fortë, brenda vendit, dhe ku mendojmë se kemi nevojë për ndihmë dhe mbështetje.

“Në terma të thjeshtë, nëse jemi të mirë në diçka dhe mund ta bëjmë – më shpejt në treg, më shpejt në pistë – [then we] duhet të përqëndrohet në atë.

“Nëse ka diçka që nuk mund ta bëjmë shumë mirë, atëherë duhet të jemi të gatshëm ta blejmë atë nga kushdo që e ka në dispozicion.”

PLUS: Pse shitja në skuadër siguron rivendosjen e nevojave të Williams

Roberts tha se qasja pragmatike e Williams për të vendosur se në cilat zona duhet të kërkojë jashtë kompanisë së vet do të ishte thelbësore nën kufirin e kostos, sepse ekipet nuk mund të përballojnë më asnjë humbje.

“Nën kufirin e kostos, ju nuk keni mundësi të jeni joefikas dhe kjo është ajo ku ne jemi duke u përqëndruar,” tha ai.

“Ne duhet të sigurohemi që nëse jemi duke bërë shasinë tonë, ne jemi vërtet të mirë në bërjen e shasisë sonë dhe e zbatojmë atë për gjithçka në makinë. Ne jemi të pavarur [and] ne do të qëndrojmë të pavarur, por ka hapësirë ​​për bashkëpunim “.

Roberts shtoi se Williams nuk po planifikon një qasje jashtëzakonisht të ndryshme për mënyrën se si ajo sulmon F1 nga epoka e mëparshme, me shumë nga karakteristikat historike të ekipit që po barteshin përpara.

“Nga përshtatja kulturore me ekipin, ekziston shumë sinergji midis hartës rrugore që Claire [Williams] ishte shprehur dhe ne po qëndrojmë shumë besnikë ndaj kësaj, “shtoi ai.” Ne duam të jemi një vend i shkëlqyeshëm për të punuar.

“Ne duam të sigurohemi se jemi të kujdesshëm dhe dashamirës ndaj të gjithë njerëzve që punojnë për ne dhe ne duam të bëjmë të gjitha gjërat e duhura.

“Për sa i përket teknologjisë, ne tani kemi mundësinë për të investuar dhe kjo është ajo që po bëjmë. Kjo ka filluar tashmë. Nuk ka shumë ndikim në makinën me të cilën po garojmë tani, por ne do të fillojmë ta shohim atë vitin tjeter.

“Me të vërtetë ky vit është pjesë e një strategjie afatgjatë dhe kjo do të ndërtohet ngadalë gjatë pesë viteve të ardhshme. Gjëja kryesore është, ne duam të investojmë me mençuri. Ne nuk duam të bëjmë gabime dhe ne duam të luajmë gjatë lojë. Kjo është ajo që ne po bëjmë “.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu