Williams thotë se ndryshimet dramatike të makinës në Formula 1 2022 do ta detyrojnë atë të jetë më “e kujdesshme” me planifikimin e saj të dizajnit, por nuk do të sakrifikojë të gjithë punën për sfiduesin e saj aktual.

Veshja me bazë në Grove po vjen pas një sezoni inkurajues ku filloi rikuperimin e saj nga një fushatë ultra-zhgënjyese e vitit 2019.

Sidoqoftë, ajo e di që duhet të bëjë më shumë nëse dëshiron të ketë një thirrje reale të mbylljes së hendekut në makinat përpara dhe të zhvendoset në pjesën e poshtme të renditjes së kampionatit të konstruktorëve.

Por përpara rregullimit dramatik të rregullave që do të vijë për vitin 2022, kur F1 kalon në makina të reja me efekt tokësor, ekipi e di se nuk ka mundësi të vonojë me atë projekt.

PLUS: Çfarë duhet të dini rreth F1 2021

Drejtori i ekipit Simon Roberts tha se gjithçka do të përqendrohej në sigurimin që makina e saj 2022 të ishte aq e mirë sa mund të ishte, por kjo nuk do të nënkuptojë plotësisht sakrifikimin e punës për azhurnimet e këtij viti.

“Shtë [the 2022 rules] një mundësi e shkëlqyer për të gjitha ekipet, por është gjithashtu një rrezik i madh ”, tha Roberts.

“Por gjëja për të cilën ne jemi përqendruar është se ka mbartje zero nga ’21 në 22. Kështu që nuk mund të vonohesh me asgjë.

“Pjesa më e thjeshtë, e cila ju ndalon garën, do t’ju ndalojë garën. Pra, ne jemi duke qenë më të kujdesshëm se normalisht me programin tonë.

“Ne jemi duke punuar prapa nga gara e parë në 2022, duke parë se çfarë duhet të kemi në vend [then], çfarë na duhet për provën e dimrit, dhe pastaj duke e marrë atë gjatë gjithë rrugës prapa përmes programit të zhvillimit për të kuptuar se sa hapësirë ​​dhe kapacitet kemi në të gjithë organizatën. “

Roberts tha që vetëm një herë që Williams dinte se ku duheshin dhënë burimet, ekipi do të dinte se sa kohë mund t’i jepte projektit 2021.

“Ne patjetër kemi kohë, njerëz, tunel me erë dhe disponueshmëri të CFD në pjesën e hershme të vitit për të zhvilluar makinën ’21 dhe kjo është ajo që ne do të bëjmë,” tha ai.

“Do të ketë një pikë kryqëzimi. Nëse thua:” Kur është pika e kryqëzimit? ” Nuk e di. Por nuk do të jetë gusht – ne do të jemi në 100 për qind të vitit 2022 [car development] para gushtit.

“Por as nuk është fundi i janarit. Diku në atë hapësirë, ne do të kapërcejmë”.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu