Williams mendon se ka një shans që rregullat e reja të dyshemesë për vitin 2021 mund ta ndihmojnë atë të bëjë përparim të mëtejshëm në rrjetin e Formula 1.

Si pjesë e një numri rregullimesh të rregullimit që vijnë për këtë vit që synojnë uljen e forcës për të ndihmuar në zvogëlimin e stresit të vendosur në goma, ekipet do të duhet të merren me kufizime më të forta rreth zonave të dyshemesë.

Në veçanti, atyre do t’u kërkohet të presin një pjesë të dyshemesë përpara gomës së pasme dhe do të ndalohen për përdorimin e lojërave elektronike në këtë rajon.

Ekipet kanë shfrytëzuar këtë zonë të makinës për disa kohë, për të ndihmuar në ushqimin më të mirë të ajrit të pastër përmes shpërndarësit për shtimin e forcës.

Me veshjet e sipërme që potencialisht mund të shfrytëzojnë modelet e dyshemesë më mirë se ekipet më të vogla, për shkak të burimeve të mëdha të nevojshme për të kuptuar plotësisht këtë zonë komplekse, Williams dyshon se heqja e saj do të bëjë gjëra për të gjithë.

Kjo do të thotë se ka një shans që ekipet kryesore si Mercedes dhe Red Bull të pengohen më shumë duke humbur përfitimet e kësaj zone sesa disa veshje më poshtë renditjes.

Shefi i performancës së automjetit të Williams, Dave Robson mendon se ndryshimi mund të jetë mjaft domethënës dhe mund të jetë një lajm i mirë për veshjen e tij.

“Isshtë një ndryshim i madh në dysheme, veçanërisht në atë zonë afër gomës së pasme,” tha ai.

“Shtë një zonë ku ne dyshojmë se nuk jemi udhëheqës i klasës, le të themi, kështu që shpresojmë që të jetë më pak hit sesa disa prej atyre skuadrave të tjera.

“Unë mendoj se është tradicionalisht një zonë shumë e vështirë për t’u kuptuar, veçanërisht sesi do të reagojë dyshemeja ndaj gomës ndërsa deformohet dhe plaket dhe konsumohet.

“Kështu që shpresojmë se do të ketë një efekt mjaft të madh për ekipet në skajin e mprehtë dhe ndoshta më pak për ne.

“Kjo është ajo që ne shpresojmë dhe shpresojmë se ka disa indikacione të hershme nga vrapimi që bëmë të Premten [in Abu Dhabi] që mund të jetë kështu. “

Një numër veshjesh tashmë kanë testuar modelet e reja të dyshemesë gjatë seancave të praktikës falas të së Premtes këtë vit, për t’u përpjekur të kuptojnë më mirë implikimet e ndryshimeve.

FIA shpreson që rregullat e reja 2021 do të ulin nivelet e forcës me rreth 10 përqind, me makinat të vendosura të ngadalësohen më tej nga gomat më të forta nga Pirelli.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu