Por ndërsa fokusi për shumë veshje ka qenë në zonën e dyshemesë, dhe disa ide të zgjuara janë shfaqur tashmë, McLaren duket se ka vjedhur një marshim ndaj rivalëve me një zgjidhje unike të shpërndarësit.

Paketa e ndryshimeve të rregullave për vitin 2021 erdhi në tre pjesë – duke përfshirë kërkesa të reja për dyshemenë, kanalet e frenave dhe shpërndarësin.

Për shpërndarësin, i cili është një mjet i fuqishëm për shfrytëzimin e rrjedhës së ajrit nën makinë për të rritur forcën e rënies, FIA ka urdhëruar që lartësia e shiritave ndarës midis kanaleve të saj të jetë tani 50 mm më e shkurtër.

Ndërsa rregulli duket mjaft i thjeshtë, kishte pasur dyshime rreth McLaren që kishte gjetur një zgjidhje të zgjuar për rregullat e reja kur ishte kaq e fshehtë mbi këtë pjesë të makinës kur u zbulua për herë të parë.

Tookshtë kujdes i veçantë që jep nga lëshimi i tij dhe imazhet e lëshuara nga ‘dita e xhirimit’ në Silverstone nuk tregonin ndonjë nga pjesët e rëndësishme në pjesën e pasme të makinës.

Me ekipet që kanë zbuluar tani konceptet e tyre përfundimtare 2021 në testimin e Bahreinit, ka dalë se McLaren ka bërë vërtet diçka unike me shpërndarësin e saj.

Duket se ka përdorur një rrugëdalje që e lejon atë të ketë dy shirita poshtë vijës teorike të prerjes e cila është krijuar për të zvogëluar lartësinë e tyre në rregulloret e reja.

Detaje të shpërndarësit McLaren MCL35M

Detaje të shpërndarësit McLaren MCL35M

Foto nga: Mark Sutton / Imazhe Motorsport

‘Mashtrimi’ është se aerodinamikët kanë zgjatur tranzicionin e dyshemesë mbrapa për të krijuar këto shirita më të ulët sesa duhet (shigjeta të kuqe).

Këto shirita më të gjatë të brendshëm pastaj dalin gradualisht lart dhe jashtë ndërsa tavani i difuzionit zgjerohet jashtë.

Detaje të shpërndarësit McLaren MCL35

Detaje të shpërndarësit McLaren MCL35

Foto nga: Giorgio Piola

Zgjerimi i zonës së tranzicionit të dyshemesë është i qartë kur e krahasojmë atë me modelin që ekipi përdori në F1 sezonin e kaluar. (Shiko lart)

Alsoshtë gjithashtu në kontrast me zgjidhjet që shihen në ekipe të tjera ku thellësia e shtresës është uniforme në të gjithë shpërndarësin, siç mund të shihet në Red Bull.

Ideja e McLaren është ajo që pothuajse me siguri do të vlerësohet nga skuadrat e tjera për të parë nëse ka shumë fitim në performancë atje.

Por me vetëm dy ditë të mbetura nga testimi, dhe më pak se dy javë deri në garën e parë, vështirë se rivalët do të jenë në gjendje të kopjojnë konceptin akoma. Mund të duhet pak kohë që rivalët të ndjekin shembullin, nëse përfitimet paraqiten vetë.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu