Handball-Planet.com është krenar që paraqet rezultatin përfundimtar të Projektit tonë 10 vjeçar i cili u përmbyll nga Juria e përbërë nga 21 trajnerë TOP, legjenda të hendbollit dhe gazetarë nga pjesë të ndryshme të Botës.

Eduarda Amorim është LUANJA E GJENAVE T W DYTAD DHE BOT WS TAD BOTS NEXE!

Lojtarja 34-vjeçare e prapavijë e ekipit kombëtar brazilian dhe ekipit hungarez TOP Gyori Audi ETO KC bëri shumë sukses gjatë 10 viteve në të cilën ekipet e saj ishin ndër më të mirat në botën e hendbollit. “Duda” është një nga fytyrat ikonike të sportit tonë që fitoi shumë tituj të mëdhenj. Ajo ishte një pjesë e udhëtimit fantastik Gyor, pesë trofe të Ligës së Kampionëve EHF për Gratë, por edhe ekipi brazilian i cili ishte në TOP të botës në 2013, kur ekipi i parë jo-Evropian fitoi Kampionatin Botëror para 20.000 tifozëve në Beogradi.

Eduarda fitoi Çmimin MVP të Kampionatit Botëror 2013. Ajo ishte gjithashtu Lojtarja Botërore e Vitit IHF 2014, anëtare e EHF CL Team All Star si mbrojtësja më e mirë e majtë në 2014 dhe specialist mbrojtëse në 2016, 2017, 2019 dhe 2020, specialistja më e mirë mbrojtëse e Botës 2019 nga Handball-Planet.com në 2019.

AN MTART E JURIS

TRAJNERT: Dragan Adzic (Mali i Zi), Adrian Vasille (Rumani), Per Johansson (Suedi), Jorge Duenas (Spanjë), Nenad Sostaric (Kroaci), Helle Thomsen (Danimarkë) dhe Tor Odvar Moen (Norvegji)

LEGJENCAT: Tatjana Medved (Serbi), Daniela Piedade (Brazil), Cristina Varzaru (Rumani), Raphaelle Tervel (Francë), Karoline Dyhre Breivang (Norvegji), Anja Althaus (Gjermani) dhe Ljudmila Bodnieva (Rusi)

GAZETART: Laura Agena (Argjentinë), Ibolya Szekeres (Hungari), Zorica Radojkovic (Serbi), Jorge Dargel (Spanjë), Stig Nygard (Norvegji), Sergei Prigolovkin (Rusi) dhe Bjorn Pazen (Gjermani)

PROCESI I VOTIMIT

Çdo anëtar i Jurisë bëri dy ekipe më të mira 8 – formacioni i parë dhe formacioni i 2-të më i mirë nga lojtarët e nominuar.

Lojtarët nga formacioni i parë do të marrin 2 pikë, ndërsa MVP do të marrë 3. Lojtarët nga renditja e dytë do të marrin nga 1 pikë secili.

Lojtarët me numrin më të lartë të votave do të bëhen anëtar i BEST 8 të Dekadës Botërore të Hendbollit 2011-2020. Ai me numrin më të madh të votave do të bëhet LUANI I BOTORLDS HANDBALL i Dekadës.

Favoritet e tifozëve (31.704 vota gjithsej) morën 3,2 dhe 1 pikë për pozicion. Lojtarja me numrin më të madh të votave mori 5 pikë (Majda Mehmedovic).

LOJTARI DREJT DREJTSIS

6 nga 21 anëtarët e jurisë kanë zgjedhur Cristina Neagu për Lojtaren Botërore të Hendbollit të Dekadës midis katër lojtarëve të tjerë që janë mbështetur. Eduarda Amorim dhe Heidi Loke morën mbështetje nga katër, Katrine Lunde nga 3, Nora Mork nga 2, Anna Vyakhireva dhe Amandine Leynaud nga një anëtare e Jurisë.

Në numrin e përgjithshëm të pikëve, Eduarda Amorim dhe Heidi Loke kishin 49 secila përpara Cristina Neagu 48 dhe Katrine Lunde 45. Ndërsa të dy vajzat morën të njëjtin numër të nominimeve për MVP, kriteri tjetër ishte sa pikë ata morën nga Juria para tifozëve (46 +3). Ata ishin përsëri të njëjtë, kështu që vendimtar ishte numri i votave që ajo mori nga tifozët. Amorim mori 2.800 përpara Loke 1.874.

Të njëjtin numër pikësh kishin Nycke Groot dhe Andrea Lekic në pozicionin e playmaker. Vendimtar ishte që Groot mori më shumë vota nga Juria (22 kundrejt 21).

BOTA NEXE E HANDBOLLIT MBAHET KRAHJA E Dekadës

Camilla Herrem (Sola – Norvegji) 36
Siraba Dembele-Pavlovic (Rostov Don – Francë) 21
Majda Mehmedovic (ZRK Buducnost – Mali i Zi) 14

BOTA NEXE E HANDBOLLIT LNI MBAJTUR PACKR Dekadën
Cristina Neagu (CSM Bukuresht – Rumani) 48
Andrea Penezic (Siofok KC – Kroaci) 15
Estavana Polman (Skuadra Esbjerg – Hollandë) 12

BLETARI BOTORLDROR NEXE HANDBALL OF DECADE
Cornelia Groot (Gyori Audi ETO KC – Hollandë) 24
Andrea Lekic (ZRK Buducnost – Serbi) 24
Isabella Gullden (Brest Bretagne – Francë) 21

E DREJTA BOTORLDRORE E DREJTXS SACK DREJTSIS
Nora Mork (Vipers Handball – Norvegji) 33
Anna Vyakhireva (Rostov Don – Rusi) 27
Katarina Bulatovic (në pension – Mali i Zi) 12

KRAHT E DREJT T DREJTS S BOTORLDS HANDBALL NEXE

Jovanka Radicevic (ZRK Buducnost – Mali i Zi) 35
Carmen Martin (CSM Bukuresht – Spanjë) 28
Iulia Managarova (Rostov Don – Rusi) 6

RREGULLORI BOTORLDROR NEXE HANDBALL-PLAYER I DEKADS

Heidi Loke (Vipers Kristiansand – Norvegji) 49
Dragana Cvijic (CSM Bukuresht – Serbi) 16
Yvette Broch (Metz Handball – Hollandë) 8

Portieri botëror i dorës së dytë portier i dekadës

Katrin Lunde (Vipers Kristiansand – Norvegji) 45
Amandine Leynaud (Gyori Audi ETO KC – Francë) 25
Clara Woltering (në pension – Gjermani) 3

LEXUESI MBROJTS I DECADES S H DREJTS S DORS

Eduarda Amorim (Gyori Audi ETO KC – Brazil) 49
Beatrice Edwige (Gyori Audi ETO KC – Francë) 18
Kelly Dulfer (Borussia Dortmund – Hollandë) 5

EKIPI DREJTDH HNJES:

KRAH I MAJTË: Camilla Herrem (Sola – Norvegji)
Majtas Mbrapa: Cristina Neagu (CSM Bukuresht – Rumani)
PLAYMAKER: Cornelia Groot (Gyori Audi ETO KC – Hollandë)
E DREJTA Prapa: Nora Mork (Vipers Handball – Norvegji)
KUHA E DREJT: Jovanka Radicevic (ZRK Buducnost – Mali i Zi)
LOJTARI I LINJS: Heidi Loke (Vipers Kristiansand – Norvegji)
Portieri: Katrin Lunde (Vipers Kristiansand – Norvegji)
SPECIALISTI MBROJTS: Eduarda Amorim (Gyori Audi ETO KC – Brazil)

Këtu janë votat e tifozëve që janë shtuar në votat ekzistuese të Jurisë. Lojtarët me më shumë vota morën 3, i dyti 2 dhe i treti 1 pikë. Majda Mehmedovic mori 5 si lojtar me numrin më të madh të votave nga tifozët.

Nexe World Handball Femër KRAH E majtë e Dekadës?

 • Majda Mehmedovic (ZRK Buducnost – Mali i Zi) (59%, 3,508 vota)
 • Camilla Herrem (Sola – Norvegji) (33%, 1.953 vota)
 • Siraba Dembele-Pavlovic (Rostov Don – Francë) (7%, 436 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 5,897

Nexe World Handball Female Majtas Kthehu pas dekadës?

 • Cristina Neagu (CSM Bukuresht – Rumani) (68%, 2,431 vota)
 • Estavana Polman (Ekipi Esbjerg – Hollandë) (19%, 672 vota)
 • Andrea Penezic (Siofok KC – Kroaci) (13%, 446 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 3.549

Nexe Botërore e Hendbollit Femër PLAYMAKER e Dekadës?

 • Andrea Lekic (ZRK Buducnost – Serbi) (49%, 1,714 vota)
 • Cornelia Groot (Gyori Audi ETO KC – Hollandë) (36%, 1,247 vota)
 • Isabella Gullden (Brest Bretagne – Francë) (15%, 534 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 3,495

Nexe Bota e Hendbollit Femër DREJTIGH Mbrapa e Dekadës?

 • Nora Mork (Vipers Handball – Norvegji) (50%, 1.671 Vota)
 • Anna Vyakhireva (Rostov Don – Rusi) (25%, 832 vota)
 • Katarina Bulatovic (në pension – Mali i Zi) (25%, 824 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 3,327

Nexe Bota e Hendbollit Bota e Djathtë e Dekadës?

 • Jovanka Radicevic (ZRK Buducnost – Mali i Zi) (59%, 2,710 vota)
 • Carmen Martin (CSM Bukuresht – Spanjë) (34%, 1.563 vota)
 • Iulia Managarova (Rostov Don – Rusi) (7%, 326 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 4,599

Nexe Botërore e Hendbollit Portier femra e dekadës?

 • Katrin Lunde (Vipers Kristiansand – Norvegji) (58%, 1.630 vota)
 • Amandine Leynaud (Gyori Audi ETO KC – Francë) (32%, 910 vota)
 • Clara Woltering (në pension – Gjermani) (10%, 292 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 2,832

LINE-LUAJT FemaleSI Femra e Hendbollit Botëror Nexe e Dekadës?

 • Heidi Loke (Vipers Kristiansand – Norvegji) (60%, 1,874 vota)
 • Dragana Cvijic (CSM Bukuresht – Serbi) (30%, 924 vota)
 • Yvette Broch (Metz Handball – Hollandë) (10%, 315 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 3,113

Nexe Botërore e Lojërave Mbrojtëse të Hendbollit Botërore të Dekadës?

 • Eduarda Amorim (Gyori Audi ETO KC – Brazil) (80%, 2,800 vota)
 • Kelly Dulfer (Borussia Dortmund – Hollandë) (12%, 418 vota)
 • Beatrice Edwige (Gyori Audi ETO KC – Francë) (8%, 289 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 3,507

GRUPA NEXE – SPONSORT E TITULLIT

Miqtë tanë nga Nexe Grupa do të jetë sponsori kryesor i të gjithë projektit. Kompania e suksesshme kroate e cila është e famshme për investime në hendboll përmes RK Nexe Nasice, njeh dhe mbështet përpjekjet tona.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu