Vetëm 16 ditë pasi Barça u ngjit në fronin e EHF Champions League për herë të nëntë, formacioni për sezonin e ri është i plotë pasi Komiteti Ekzekutiv i EHF arriti vendimin e tij për ekipet që marrin pjesë në sezonin 2021/22.

Sistemi i lojës me vetëm 16 skuadra të miratuara para sezonit të kaluar do të aplikojë gjithashtu për edicionin e ardhshëm të 29-të. Skuadrat do të fillojnë fazën e grupeve në dy grupe me tetë ekipe, ndërsa të Mërkurat dhe të Enjten do të mbeten ditët e rezervuara për Ligën e Kampionëve të EHF.

Në total, do të ketë gjashtë ish-fitues të Ligës së Kampionëve EHF (Barça 9x, Kiel 4x, Vardar dhe Montpellier 2x secili, Flensburg dhe Kielce), kur faza e grupeve të sezonit të ri të fillojë në 15-16 shtator.

Anëtarët e Komitetit Ekzekutiv të EHF zyrtarisht miratuan të gjitha, përveç një, skuadrat e regjistruara në vende fikse (HC PPD Zagreb, Aalborg Håndbold, Barça, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, MOL-Pick Szeged, Lomza Vive Kielce dhe FC Porto )

Pjesëmarrja nën hetim për Vardarin

Tashmë para sezonit të kaluar HC Vardar 1961 nga Shkupi u pranuan për të marrë pjesë në kampionatin evropian me disa detyrime të caktuara, të cilat nuk u zgjidhën. Gjatë periudhës së regjistrimit për sezonin e ardhshëm, EHF mori informacion shtesë që do të çojë në trajtim nga një procedurë zyrtare brenda EHF. Për të siguruar pozicionin e EHF dhe EHFM, EXEC kërkon një depozitë prej 1.000.000 € nga klubi si siguri në dy këste (e para me 13 korrik dhe e dyta me 27 korrik).

Kjo depozitë do të përdoret për të mbuluar pagesa që kërkohen nga klubi si rezultat i vendimit të mundshëm ligjor. Ky është një parakusht për të mbështetur pjesëmarrjen e klubit në Ligën e Kampionëve 2021/22, përndryshe, klubi zëvendësues (RK Gorenje Velenje) automatikisht do të zëvendësojë Vardar 1961. Kjo për më tepër do të nënkuptojë se asnjë pjesëmarrje e Vardarit në EHF Evropian Liga Tani për tani, Vardari qëndron në listën e klubeve për Ligën e Kampionëve EHF me një status të pjesëmarrjes nën hetim.

Janë dhënë gjashtë kërkesa për azhurnim

Bazuar në propozimin e grupit të vlerësimit, EXEC trajtoi 12 kërkesa për azhurnime nga niveli i dytë i Ligës Evropiane të EHF. Duke iu përmbajtur një sistemi kriteresh që shikonte fusha të ndryshme duke përfshirë vendin, TV, spektatorë, rezultate në garat e kaluara të EHF, menaxhim të produkteve dhe dixhital, anëtarët e EXEC konfirmuan gjashtë kërkesa për azhurnime (HC Meshkov Brest, Montpellier HB, Telekom Veszprém HC, Elverum Handball , CS Dinamo Bucuresti dhe HC Motor).

Gjashtë kërkesat e mbetura nuk u miratuan, megjithatë, EXEC caktoi Velenjen si një ekip zëvendësues.

Barazim fazor në grup

Shorti i fazës së grupeve do të zhvillohet të Premten 2 Korrik në 11:00 CEST në Vjenë dhe do të transmetohet në EHFTV, Shtëpia e kanalit YouTube të Hendbollit si dhe Faqja e hendbollit në Facebook. Një pamje paraprake e shortit dhe lista e farave me vazo do të publikohet në kohën e duhur.

Faza e grupeve EHF Champions League Men 2021/22

BLR – HC Meshkov Brest
CRO – HC PPD Zagreb
DEN – Aalborg Håndbold
ESP – Barça
FRA – Montpellier HB
FRA – Paris Saint-Germain HB
GER – SG Flensburg-Handewitt
GER – THW Kiel
HUN – MOL-Pick Szeged
HUN – Telekom Veszprém HC
MKD – HC Vardar 1961 *
NOR – Hendboll Elverum
POL – Lomza Vive Kielce
POR – FC Porto
ROU – CS Dinamo Bucuresti
UKR – Motor HC

* nën hetim

Ekipi zëvendësues:
SLO – RK Gorenje VelenjeSource link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu