Handball-Planet.com është krenar që paraqet rezultatin përfundimtar të Projektit tonë 10 vjeçar i cili u përmbyll nga Juria e përbërë nga 21 trajnerë TOP, legjenda të hendbollit dhe gazetarë nga pjesë të ndryshme të Botës.

Nikolla Karabatic është LOJTARI BOTORLDROR I HANDBALLIT T NE TJETR!

Lojtari 36-vjeçar i prapavijë i ekipit kombëtar francez dhe PSG Handball bëri shumë sukses gjatë 10 viteve në të cilën skuadrat e tij ishin ndër më të mirat në botën e hendbollit. Një nga fytyrat ikonike të sportit tonë ka fituar të gjithë titujt kryesorë në bluzën franceze në periudhën 2010-2019. Ai ishte anëtar i ekipit të artë francez në Kampionatin Botëror 2011, 2015 dhe 2017, por edhe Lojërat Olimpike në Londër 2012 dhe EHF EURO 2010 dhe 2014.

Nikola u votua për lojtarin e MVP në EHF EURO 2014 për burra (hera e parë në 2008), por edhe Kampionatet Botërore IHF për Meshkuj 2011 dhe 2017.

Superylli i lindur në qytetin serb të Nishit u emërua për lojtarin më të mirë të Ligës Franceze në 2010, 2013 dhe 2017.

Me ekipin e tij FC Barcelona, ​​Karabatic fitoi IHF Super Globe në 2013 dhe 2014. Ai ishte ylli i parë i ekipit spanjoll që fitoi Ligën e Kampionëve EHF për Burra në 2015.

Karabatic u emërua për Handball-Planet World Handball of the Years 2014 dhe 2015. Ai ishte gjithashtu IHF World Handball Player 2014 dhe 2016.

AN MTART E JURIS

TRAJNERT: Martin Schwalb (Gjermani), Dagur Sigurdsson (Islandë), Antonio Carlos Ortega (Spanjë), Uros Zorman (Slloveni), Marcin Lijewski (Poloni), Thierry Anti (Francë) dhe Veselin Vujovic (Serbi)

LEGJENCAT: Dragan Skrbic (Serbi), Enric Masip (Spanjë), Stefan Kretzschmar (Gjermani), Serhei Rutenka (Bjellorusi), Bertrand Gille (Francë) dhe Lars Kristiansen

GAZETAR: Hernan Lorenzi (Argjentinë), Yann Hildwein (Francë), Zika Bogdanovic (Serbi), Jorge Dargel (Spanjë), Stig Nygard (Norvegji), Sergei Prigolovkin (Rusi) dhe Bjorn Pazen (Gjermani)

PROCESI I VOTIMIT

Çdo anëtar i Jurisë bëri dy ekipe më të mira 8 – formacioni i parë dhe formacioni i dytë më i mirë nga lojtarët e nominuar.

Lojtarët nga formacioni i parë do të marrin 2 pikë, ndërsa MVP do të marrë 3. Lojtarët nga renditja e dytë do të marrin nga 1 pikë secili.

Lojtarët me numrin më të lartë të votave do të bëhen anëtar i BEST 8 të Dekadës Botërore të Hendbollit 2011-2020. Ai me numrin më të madh të votave do të bëhet LUANI I BOTORLDS HANDBOLL i Dekadës.

Favoritet e tifozëve (87.829 vota gjithsej) morën 3,2 dhe 1 pikë për pozicion. Lojtari me numrin më të madh të votave mori 5 pikë (Domagoj Duvnjak).

LOJTARI DREJT DREJTSIS

10 nga 21 anëtarët e jurisë kanë zgjedhur Nikola Karabatic për lojtarin botëror të hendbollit të Dekadës midis katër lojtarëve të tjerë që janë mbështetur. Mikkel Hansen ka qenë një zgjedhje e katër anëtarëve të Jurisë, ndërsa Domagoj Duvnjak ka tre vota. Thierry Omeyer dhe Arpad Sterbik ka marrë 2 vota secili.

Në numrin e përgjithshëm të pikëve, Nikola Karabatic me 50 është përpara Mikkel Hansen (48) dhe Kiril Lazarov (34). Specialisti mbrojtës Viran Morros (37) është jashtë konkurrencës pasi lojtari mbrojtës nuk mund të nominohet për lojtarin botëror të hendbollit të dekadës.

BOTA NEVOJE E HANDBOLLIT KRAH E MEMT E Dekadës

Uwe Gensheimer (Rhein Neckar Lowen – Gjermani) 29
Gudjon Valur Sigurdsson (Në pension – Islandë) 25
Timur Dibirov (RK Vardar Shkup – Rusi) 15

BOTA NEXE E HANDBOLLIT LNI MBAHET Prapa dekadës
Mikkel Hansen (PSG Handball – Danimarkë) 48
Momir Iliç (Pension – Serbi) 13
Sandër Sagosen (THW Kiel – Norvegji) 12

BLETARI BOTORLDROR NEXE HANDBALL OF DECADE
Nikola Karabatic (PSP Hendboll – Francë) 50
Domagoj Duvnjak (THW Kiel – Kroaci) 29
Andre Schmid (Rhein Neckar Lowen – Zvicër) 5

E DREJTA BOTORLDRORE E DREJTXS SACK DREJTSIS
Kiril Lazarov (HBC Nantes – Maqedonia e Veriut) 34
Laszlo Nagy (në pension – Hungari) 25
Alex Dujshebaev (Lomza Vive Kielce – Spanjë) 10

KRAHT E DREJT T DREJTS S BOT HS HANDBALL NEXE

Luc Abalo (Hendboll Elverum – Francë) 30
Lasse Svan Hansen (SG Flensburg Handewitt – Danimarkë) 20
Victor Tomas (Në pension – Spanjë) 19

RREGULLORI BOTORLDROR I NEVOJANDS S-DREJTSIS

Julen Aguinagalde (Bidasoa Irun – Spanjë) 33
Bjarte Myrhol (Skjern Handbold – Norvegji) 25
Cedric Sorhaindo (Barca – Francë) 11

Portieri botëror i dorës së dytë portier i dekadës

Thierry Omeyer (në pension – Francë) 32
Arpad Sterbik (Në pension – Spanjë) 31
Niklas Landin (THW Kiel – Danimarkë) 10

LOJTARI MBROJTS I DECADEVE T H NEXE HANDBALL
Viran Morros (Hendboll i PSG – Spanjë) 37
Tobias Karlsson (Pension – Suedi) 26
Luka Karabatic (PSG Handball – Francë) 6

Këtu janë votat e tifozëve që janë shtuar në votat ekzistuese të Jurisë. Lojtarët me më shumë vota morën 3, i dyti 2 dhe i treti 1 pikë. Domagoj Duvnjak mori 5 si lojtar me numrin më të madh të votave nga tifozët.

Hendbolli Botëror KRAHJA E MEMT e Dekadës?

Timur Dibirov (RK Vardar Shkup – Rusi) (41%, 4.969 vota)

Uwe Gensheimer (Rhein Neckar Lowen – Gjermani) (35%, 4,244 vota)

Gudjon Valur Sigurdsson (Në pension – Islandë) (24%, 2.954 vota)

Votuesit gjithsej: 12,167

Hendbolli botëror L LNI MBAHTI Dekada?

Mikkel Hansen (PSG Handball – Danimarkë) (48%, 6,040 vota)

Momir Iliç (Pension – Serbi) (28%, 3,460 Vota)

Sandër Sagosen (THW Kiel – Norvegji) (24%, 2,964 Vota)

Votuesit gjithsej: 12,464

Hendboll Botërore PLAYMAKER i Dekadës?

Domagoj Duvnjak (THW Kiel – Kroaci) (59%, 10,061 vota)

Nikola Karabatic (PSG Hendboll – Francë) (23%, 3,889 Vota)

Andre Schmid (Rhein Neckar Lowen – Zvicër) (18%, 3.163 vota)

Votuesit gjithsej: 17,113

Hendbolli Botëror E DREJTA Prapa e Dekadës

Kiril Lazarov (HBC Nantes – Maqedonia e Veriut) (67%, 6,400 vota)

Laszlo Nagy (në pension – Hungari) (23%, 2,179 vota)

Alex Dujshebaev (Lomza Vive Kielce – Spanjë) (10%, 997 vota)

Gjithsej votues: 9,576

HANDBOLLI Botëror, krahu i djathtë i dekadës

Luc Abalo (Elverum Handball – Francë) (44%, 3,812 vota)

Lasse Svan Hansen (SG Flensburg Handewitt – Danimarkë) (35%, 3.086 vota)

Victor Tomas (Barca – Spanjë) (21%, 1,797 vota)

Votuesit e përgjithshëm: 8,695

Portieri i Hendbollit Botëror i Dekadës?

Arpad Sterbik (Në pension – Spanjë) (39%, 3,912 vota)

Niklas Landin (THW Kiel – Danimarkë) (38%, 3,790 Vota)

Thierry Omeyer (Në pension – Francë) (23%, 2,245 Vota)

Votuesit gjithsej: 9,947

LINE-LOJTARI Botërore i Hendbollit i Dekadës?

Bjarte Myrhol (Skjern Handbold – Norvegji) (52%, 5,004 vota)

Julen Aguinagalde (Bidasoa Irun – Spanjë) (36%, 3.520 vota)

Cedric Sorhaindo (Barca – Francë) (12%, 1,168 vota)

Votuesit gjithsej: 9,692

Handball Botërore SPECIALISTI MBROJTS i Dekadës?

Viran Morros (Hendboll i PSG – Spanjë) (40%, 3,292 vota)

Tobbias Karlsson (Në pension – Suedi) (35%, 2,839 vota)

Luka Karabatic (PSG Handball – Francë) (25%, 2,044 vota)

Votuesit gjithsej: 8,175

GRUPA NEXE – SPONSORT E TITULLIT

Miqtë tanë nga Nexe Grupa do të jetë sponsori kryesor i të gjithë projektit. Kompania e suksesshme kroate e cila është e famshme për investime në hendboll përmes RK Nexe Nasice, njeh dhe mbështet përpjekjet tona.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu