Përmbajtja e artikullit vazhdoi

E megjithatë, ndërsa DeChambeau komploton për të copëtuar Augusta National këtë javë, dridhja mes tifozëve të golfit është e kuptueshme. Mendoj se vjen deri te kjo: Askush nuk dëshiron të shohë dikë që pushon edhe një sport tjetër.

Transformimi i DeChambeau, megjithëse është padyshim një histori e ndryshimeve fizike, ka të bëjë gjithashtu me matematikën dhe fuqinë e trurit. Ai ka analizuar faktorët që çojnë në sukses në golf dhe po përpiqet të maksimizojë mënyrën se si i shfrytëzon ata. Nëse një mënyrë për të përmirësuar pikëzimin është që thjesht të jesh më afër vrimës pas çdo shkrepjeje tee, atëherë mashtrimi është të kuptosh se si të rritësh distancën nga tee mbi të gjitha të tjerat. Gjithmonë është rritur vlera në gjatësi nga faqja e informacionit, me kusht që saktësia të mos jetë sakrifikuar plotësisht, por ajo që DeChambeau ka pyetur në thelb është, po sikur t’ia kushtoja jetën time distancës së shtuar? Po sikur të mos më interesojë nëse këmisha dhe pantallonat e mia nuk më përshtaten dhe fytyra ime të bëhet katrore dhe unë dukem si një njeri i çmendur kur marr një goditje të pafe në topin e golfit? Çfarë ndodh atëherë? Dhe ajo që ai ka gjetur, deri më tani, është se funksionon. DeChambeau është revolucioni i një analisti të golfit, njëlloj në të njëjtën mënyrë që ekipet NBA filluan të merrnin një numër absurd prej tre pikësh dhe ekipet e MLB filluan të grumbullonin formacionet e tyre me djem që bënin shëtitje dhe godisnin vrapimet në shtëpi dhe shkonin duke u lëkundur nëse nuk do të bënin ‘ bëj njërën nga dy gjërat e para. Mund të prishet me traditën e kahershme se si të luhen ndeshjet, por ato ndryshime të drejtuara nga statistikat në basketboll dhe bejsboll kanë të bëjnë me ndjekjen e mundësive matematikore deri në ekstrem. Kjo është lëvizja e DeChambeau, gjithashtu: distancat e rritura do të thotë rritje e probabilitetit të një rezultati më të ulët. Ai drejton PGA Tour në goditje të fituara nga tee dhe goditje të fituara në të gjelbërta, të dyja masat e performancës së një lojtari në krahasim me pjesën tjetër të fushës. Ai ka kthyer një nga maksimat më të vjetra të golfit, vozitjen për shfaqje dhe shufrën për brumë, në veshin e tij. Nëse rezulton se nëse mund të bëni një shfaqje kaq të madhe me shoferin, vendosja bëhet më pak e rëndësishme. Ose më saktë, vendosja bëhet relativisht më e lehtë, sepse DeChambeau mund të lërë vetveten shtytësa më të thjeshtë kur luan një par-5 të gjatë me një shofer dhe një pykë.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu