Raundi i parë i Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan filloi të Premten me GM Dariusz Swiercz, Andrew Tang, Elshan Moradiabadi, Aleksandr Lenderman, Timur Gareyev, Daniel Naroditsky, Robert Hess, dhe une jam Christopher Yoo duke luajtur lojërat e tyre të para në ngjarjen e rrumbullakët. Kontrollet e kohës ishin 90 | 30 për secilin lojtar, duke shënuar këtë ngjarje si një nga pak turnet e shahut klasik të nivelit të lartë gjatë pandemisë.

Raundi i parë përfundoi me Yoo mbizotërues ndaj Tang dhe pjesës tjetër të lojtarëve duke tërhequr lojërat e tyre. Problemet në kohë u bënë një faktor në lojën e Tang si dhe në ndeshjen që Hess luajti kundër Lenderman, ndërsa ndeshjet e mbetura u tërhoqën të gjitha para lëvizjes 22.

Si te shikosh?
Çdo raund do të transmetohet drejtpërdrejt në Chess.com/tv duke filluar në 2 pasdite me kohën e Paqësorit, 11-18 Dhjetor. Lojërat mund të gjenden gjithashtu ketu si pjesë e jona platformë e lojërave të drejtpërdrejta.


Transmetimi i drejtpërdrejtë i raundit të parë.

Yoo vs Tang (1-0)

13-vjeçari Yoo e luftoi atë me fantazinë e shahut me plumb Tang në një lojë kapëse kokë më kokë.

Sakrifica e hershme e pengut e Tang u pranua lehtësisht nga Yoo, i cili kishte më shumë kohë sesa kishte filluar me 10 lëvizjet e para. Edhe pse në fillim shanset për të fituar Black u dukën të ulëta, lëvizja e Tang filloi të krijonte disa vështirësi për Yoo.

Loja u bë edhe më emocionuese pasi Tang sakrifikoi një peng të dytë pavarësisht se ishte me rrezikshmëri të ulët në kohë. Sidoqoftë, pozicioni i tij premtues u kompensua nga presioni në rritje i kohës; në fakt, ai ra në 10 sekonda në shumë raste. Në fund, loja e fortë e Yoo në pozicione të vështira i siguroi fitoren e parë të ngjarjes.

Lenderman vs. Hess (0.5-0.5)

Grandmasit prodhuan një lojë udhëzuese pozicioni, me Hess duke ruajtur gjakftohtësinë e tij ndërsa ishte në kohë të ulët për të dalë në një pozicion të komplikuar dhe për të siguruar një barazim.

Hess luajti shah krijues gjatë gjithë lojës, duke filluar me përgjigjen e tij të pazakontë 1 … b6 ndaj Lenderman’s English Opening. Ai vazhdoi të luante shah të pazakontë dhe shkëmbeu të dy peshkopët e tij për kalorësit e Lenderman për të shmangur transpozimin në teorinë kryesore.

Pas manovrave të afta të kalorësve, Black arriti të siguronte një pozicion të mirë në lojën e mesme. Ndërsa koha e tij u zvogëlua megjithatë, kjo avantazh gjithashtu u zbeh. Loja përfundoi me lojtarët që ranë dakord për një barazim.

Naroditsky vs. Swiercz (0.5-0.5)

Naroditsky zgjodhi një Alapin Sicilian, me 2.c3, dhe shkoi për tregti herët, duke përfshirë një tregti mbretëreshe. Në lëvizjen 20, ata arritën një pozicion shumë të thjeshtuar dhe ranë dakord për një barazim, me të dy lojtarët që kishin një orë në orët e tyre.

Gareyev vs. Moradiabadi (0.5-0.5)

Gareyev hapi me rrallën 1.c3, përfundimisht duke arritur një lojë të mesme me sasi të larta të tensionit të copës që mund të jetë potencialisht i rrezikshëm për të dy palët. Sidoqoftë, pas një sërë tregtish, këto kërcënime u neutralizuan dhe lojtarët ranë dakord për një barazim.

Klasifikimi

# Ushqyer Emrin Emri i përdoruesit Rtg Perfekt 1 2 3 4 5 6 7 8 Piket SB
1 Christopher Yoo @ChristopherYoo 2803 3649 1 1.0 / 1
2 Elshan Moradiabadi @ Elshan1985 2810 2452 ½ 0,5 / 1 0,25
3 Aleksandr Lenderman @AlexanderL 2793 2664 ½ 0,5 / 1 0,25
4 Robert Hess @GMHess 2664 2793 ½ 0,5 / 1 0,25
5 Dariusz Swiercz @ daro94 2659 2626 ½ 0,5 / 1 0,25
6 Daniel Naroditsky @DanielNaroditsky 2626 2659 ½ 0,5 / 1 0,25
7 Timur Gareyev @TimurGareyev 2452 2810 ½ 0,5 / 1 0,25
8 Andrew Tang @ penguesm1 2849 2003 0 0,0 / 1

Katër ndeshje të tjera do të luhen në raundin e dytë të Kualifikimit Online të Kampionatit Amerikan, Hess vs Naroditsky duke qenë një prej tyre. Ky raund do të fillojë të Shtunën në 2 pasdite në Paqësor dhe do të jetë i arritshëm në Chess.com/tv.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu