Dita e pestë e Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan ishte relativisht i qetë, me GM Daniel Naroditsky, Aleksandr Lenderman, Timur Gareyev, Dariusz Swiercz, Elshan Moradiabadi, dhe une jam Christopher Yoo të gjithë vizatojnë lojërat e tyre.

Loja mes GM-ve Robert Hess dhe Andrew Tang ishte një betejë e mahnitshme plot taktika dhe rrezik, por gjithashtu përfundoi si barazim. Rezultati për tifozët e tij ishte që Hess nuk është më në garë për vendin e parë, duke lënë shtatë persona që garojnë për mundësinë për t’u kualifikuar për një vend në Kampionatin Amerikan të Shahut 2021.

Si te shikosh?
Çdo raund do të transmetohet drejtpërdrejt në
Chess.com/tv duke filluar në 2 pasdite me kohën e Paqësorit, 11-18 Dhjetor. Lojërat gjithashtu mund të gjenden ketu si pjesë e jona platformë e lojërave të drejtpërdrejta.


Transmetimi i drejtpërdrejtë i të pestës rrumbullakët

Tang vs. Hess (0.5)

Hess ndau një përshkrim të përshtatshëm të kësaj loje gjatë paraqitjes së tij në Chess.com/tv lumë pas ndeshjes: “Kjo lojë ishte gjithçka përveç solide, ishte kaotike”.

Tang shkoi për një tokë të bazuar Sistemi i Londrës në hapje, por Hess kishte plane të tjera për këtë lojë dhe miratoi një konfigurim ku ai kishte shtyrë shtatë pengun e tij me lëvizjen 10. Pra, nga 10 lëvizjet që bëri, shtatë ishin lëvizje pengu dhe tre ishin lëvizje kalorës. Loja u çmend shumë pas kësaj, dhe Hess u sulmua me një kontroll të mbretëreshës që i hoqi të drejtat e kështjellës Tang.

Me lëvizjen 23, ishin katër copa të varura në dërrasë, së bashku me dy kunja kundër mbretëreshave të secilës palë. Me çdo lëvizje, vlerësimet e shikuesve për pozicionin gjithashtu ndryshuan dhe dukej se ishte lojë e çdokujt. Hess ishte në sulm dhe mbreti i Tang ishte mjaft i ekspozuar; nga ana tjetër, Tang ishte në këmbim dhe dukej sikur mbreti i tij mund të ishte në gjendje të shpëtonte.

Sulmi përfundimisht u shua, dhe një rezultat që dukej i pamundur më parë filloi të dukej mjaft i mundshëm. Pasi tregtuan mbretëreshat dhe disa pjesë të vogla, lojtarët morën një lojë të fundit ku Tang ishte ende në këmbim, por pozicioni ishte i kapshëm për Hess. Edhe pse loja me të vërtetë përfundoi si barazim, ajo ishte akoma jashtëzakonisht argëtuese.

Aftësitë e plumbave të Tang hynë në lojë edhe një herë. Foto (arkiv): Maria Emalianova / Chess.com.

Lenderman vs. Naroditsky (0.5-0.5)

Lenderman shkoi për një Sulmi Trompowsky në këtë lojë, por loja solide nga të dy palët rezultoi në barazimin e lojës.

Një moment interesant në këtë lojë ishte 9 … dxc4 nga Naroditsky, duke lejuar peshkopin të kapte pengun në lëvizjen e tij të parë në vend që të priste që ai të humbte një lëvizje më parë. Me këtë, ai krijoi një peshkop në e4, dhe katër lëvizje më vonë ai arriti pushimin e tij C5. Sidoqoftë, kjo çoi në një seri tregtish, dhe lojtarët hynë në një lojë të fundit në një përro dhe mbretëreshë.

Pozicioni ende kishte disa mashtrime të fshehura, por lojtarët i shmangën ato me një lojë të fortë. Pasi gjithçka përveç rooksëve të tyre u tregtua, loja përfundoi si barazim.

Gareyev vs. Yoo (0.5-0.5)

Një barazim me 20 lëvizje nuk ishte ajo që shumë njerëz do të prisnin nga loja midis këtyre dy lojtarëve, por ky ishte rezultati.

Ishte interesante të shihej sesi Yoo luftonte stilin mjaft ekscentrik të Gareyev. Kjo shënoi ndeshjen e parë ku IM i ri kaloi një kohë të konsiderueshme në hapje dhe ra prapa në kohë. Sidoqoftë, pasi mendoi më gjatë për lëvizjen 10 në këtë ngjarje, ai doli me 10 … d5! dhe mbylli shanset e Gareyev për të krijuar një Maroczy Bind struktura.

Pas disa tregtish, udhëheqësi i turneut kishte zhvillim më të shëndetshëm kundrejt çiftit peshkop të Gareyev. Lojtarët ranë dakord të tërhiqnin ndeshjen në lëvizjen 20, menjëherë pasi mbretëreshat u tregtuan gjithashtu.

Moradiabadi – Swiercz (0.5-0.5)

Swiercz dukej se arriti një avantazh të lehtë nga hapja në këtë lojë, por kjo nuk rezultoi e mjaftueshme për një rezultat vendimtar.

Moradiabadi luajti tre lëvizje mbretëreshe në fillim të lojës dhe Swiercz shpiku një ide për ta ndëshkuar këtë me 12 … a5, pas së cilës ai fitoi kontrollin e plotë të dosjes c. Në fakt, ai ishte në gjendje të detyronte pjesët e Bardha të ktheheshin në dy radhët e para. Edhe kështu, asnjë nga lojtarët nuk bëri ndonjë gabim të qartë dhe loja u barazua nga përsëritja.

Klasifikimi

# Ushqyer Emrin Emri i përdoruesit Rtg Perfekt 1 2 3 4 5 6 7 8 Piket SB
1 Christopher Yoo ChristopherYoo 2803 2798 1 ½ ½ 1 ½ 3.5 / 5
2 Aleksander Lenderman AlexanderL 2793 2793 ½ ½ ½ 1 ½ 3.0 / 5 6.5
3 Daniel Naroditsky DanielNaroditsky 2626 2744 0 ½ 1 ½ 1 3.0 / 5 6.5
4 Timur Gareyev TimurGareyev 2452 2749 ½ 0 ½ 1 ½ 2.5 / 5 6
5 Elshan Moradiabadi Elshan1985 2810 2684 ½ ½ ½ 0 1 2.5 / 5 5.25
6 Dariusz Swiercz daro94 2659 2627 ½ ½ ½ 0 ½ 2.0 / 5 6
7 Andrew Tang penguesm1 2849 2634 0 0 ½ 1 ½ 2.0 / 5 4.5
8 Robert Hess GMHess 2664 2630 ½ ½ 0 0 ½ 1.5 / 5

* Vlerësimet e Chess.com

Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan është një turne me tetë lojtarë, i luajtur 11-18 Dhjetor në Chess.com, me një ditë pushimi më 15 Dhjetor. Kontrolli i kohës është 90 minuta për të gjithë ndeshjen me një rritje prej 30 sekondash nga lëvizja një Fondi total i çmimeve është 10,000 dollarë. Fituesi do të sigurojë një vend në Kampionatin Amerikan të Shahut 2021.

Shikoni raundin e gjashtë drejtpërdrejt në Chess.com/tv. Loja do të fillojë në 2 pasdite me kohën e Paqësorit të Enjten, 17 Dhjetor.


Raportet e mëparshme:Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu