GM Ivan Cheparinov ka fituar garën Festivali i Shahut Sunway Sitges në Sitges, Spanjë. Masteri bullgar fitoi 5,000 euro si lojtari i vetëm që përfundoi në 8/10. IM amerikan Hans Niemann theu pragun 2500 Elo, pengesa e fundit për të që të bëhej një master.

Ne e morëm turneun nga raundi i gjashtë kur udhëheqësi çek Çek Vojtech Plat ishte kryesues me 4,5 / 5. Mos e humbni tonën raport i madh piktorik për gjysmën e parë të turneut ku mund të gjeni më shumë njohuri se si mund të mbahet ky turne gjatë pandemisë, si dhe një koleksion të maskave të ndryshme të fytyrës në sallën e lojërave.

Dhuratë një anëtarësim!
Plat nuk luajti një rol kryesor në pjesën e mbetur të turneut pasi shënoi 1.5 / 5 në pjesën e dytë. Pas tetë raundeve, Cheparinov u barazua për vendin e parë me madhështorin francez Jules Moussard. Të dy barazuan në raundin e nëntë, gjë që lejoi GM spanjoll Jaime Santos Latasa t’i kapte ndërsa ai mundi kampionin e 2019 GM Anton Korobov:

Jaime Santos Latasa
Jaime Santos Latasa. Foto: Lennart Ootes / Sunway Sitges.

Në raundin e fundit, Moussard dhe Santos barazuan ndeshjen e tyre në bordin e një. Cheparinov u bë fituesi i madh pasi fitoi ndeshjen e tij si Zezak kundër një tjetër GM francez, Matthieu Cornette:

IM amerikan Niemann kishte një turne të mirë dhe mori atë për të cilën erdhi: duke marrë vlerësimin e tij (virtual) mbi 2500. Ai tashmë kishte tre normat dhe së bashku me rezultatet e mëparshme, ai tani ka përmbushur kërkesat për t’u bërë një master i madh.

Ja fitorja e tij në raundin e shtatë:

Niemann tha se ishte i lumtur por mbeti me këmbë në tokë gjithashtu: “Unë kurrë nuk jam kujdesur shumë për titujt. Unë jam thjesht i lumtur me mënyrën se si kam luajtur në këtë ngjarje, pavarësisht nga disa lojëra. Në përgjithësi, unë jam thjesht shumë i lumtur që puna ime e madhe ka paguar, më shumë sesa vetë titulli “.


Niemann intervistohet nga organizatori i turneut “shumë kapele të veshura” Oskar Stober.

IM francez Marc-Andria Maurizzi duhej të fitonte në raundin e nëntë për normën e tij të parë GM dhe bëri:

Marc'Andria Maurizzi shah
Marc-Andria Maurizzi. Foto: Lennart Ootes / Sunway Sitges.

7-të Sunway Sitges | Renditja përfundimtare (20 të parët)

Rk SNo Ushqyer Titulli Emrin RtgI Piket TB1 TB2 TB3
1 2 GM Cheparinov, Ivan 2660 8,0 60,0 64,0 50,25
2 5 GM Moussard, Jules 2626 7,5 62,5 68,0 49,75
3 6 GM Santos Latasa, Jaime 2588 7,5 62,0 67,0 49,00
4 12 GM Fier, Alexandr 2549 7,5 59,0 62,5 45,25
5 13 GM Nevednichy, Vladislav 2546 7,5 53,5 57,5 41,75
6 18 GM Checa, Nicolas 2527 7,0 61,5 67,0 45,75
7 1 GM Korobov, Anton 2693 7,0 56,5 62,0 42,00
8 3 GM Grigoryan, Karen H. 2651 7,0 56,0 61,0 41,50
9 7 GM Santos Ruiz, Miguel 2581 7,0 53,5 57,0 39,00
10 16 UNE JAM Mendonca Leon, Luka 2530 7,0 53,5 57,0 38,75
11 4 GM Lagarde, Maksimë 2651 7,0 52,0 57,0 39,00
12 23 UNE JAM Dardha, Daniel 2485 7,0 52,0 55,5 35,75
13 24 UNE JAM Niemann, Hans Moke 2478 6,5 60,0 65,0 38,75
14 11 GM Plat, Vojtech 2552 6,5 57,0 62,0 37,75
15 9 GM Kornetë, Matthieu 2558 6,5 57,0 61,0 37,50
16 30 UNE JAM Maurizzi, Marc Andria 2445 6,5 56,5 59,5 35,75
17 26 UNE JAM Sochacki, Christophe 2469 6,5 55,0 59,5 36,50
18 27 GM Batsiashvili, Nino 2466 6,5 54,5 58,5 35,00
19 31 UNE JAM Gines Esteo, Pedro Antonio 2437 6,5 54,0 58,5 35,75
20 59 Souhardo, Basak 2276 6,5 53,0 54,5 31,50

(Renditja e plotë ketu.)

Një lojë tjetër duhet të përfshihet këtu. Në këtë takim të raundit të fundit, White e sakrifikoi mbretëreshën e tij për vetëm dy pjesë të vogla, por provoi se ishte e mjaftueshme:

Festivali i Shahut Sunway Sitges ishte një nga pak turnet e hapura të zhvilluara gjatë pandemisë. Ai u zhvillua 12-23 Dhjetor në Hotel Sunway Playa Golf në Sitges, Katalonjë, Spanjë.


Shiko gjithashtu:

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu