Interesimi për shahun nga organizatat e esports vazhdon të rritet, pasi dy transmetues shahu u nënshkruan kohët e fundit. Transmetues i shkollës së vjetër dhe nikoqiri i ChessCoachNet, Frank Johnson, u nënshkrua nga Kryeministri, dhe NM James Canty III do të përfaqësojë Fisnik.

Frank Johnson filloi kanalin e tij Twitch, ChessCoachNet, përsëri në 2017. Prej atëherë, kanali i tij u rrit gradualisht, dhe ai u bë një nga transmetuesit e parë të partneritetit Chess.com. Sot ai ka afër 9,000 ndjekës dhe figura midis 100 kanaleve më të shikuara të shahut në botë.

Frank nga ChessCoachNet.
Frank Johnson nga ChessCoachNet. Foto: Mirësjellje e Johnson.

Për shkak të arritjeve të tij mbresëlënëse, Johnson u bë anëtar i organizatës Premier GG esports. “Kjo është një kohë e mrekullueshme për të qenë një lojtar shahu dhe unë jam shumë i ngazëllyer që jam pjesë e saj,” deklaroi Johnson.

Njoftimi i tij zyrtar doli më 24 shkurt pasi Kryeministri postoi këtë video në YouTube.

“Shahu që përfshihet si një esport është epik, veçanërisht gjatë pandemisë,” tha Johnson. “Unë besoj se kjo përfshirje e re do të ndjekë lojën konkurruese të shpejtë jo vetëm për lojtarët e nivelit të lartë, por edhe për lojtarët në nivelet shtetërore dhe lokale. Shahu si një sport gjithashtu ka përfitimin shtesë të sjelljes edhe më shumë lojtarë të mundshëm,” shtoi ai.

Kjo është një kohë e mrekullueshme për të qenë një lojtar shahu dhe jam shumë i ngazëllyer që jam pjesë e saj.
– Frank Johnson

Frymëzuar nga ChessCoachNet, James Canty III filloi kanali i tij në 2018 pasi bisedoi me Johnson në Discord. Ai përfundimisht ishte në gjendje të linte punën e tij të shitjes dhe t’i përkushtohej ekskluzivisht markës dhe rrymës së tij. Canty është bërë një adhurues i tifozëve dhe tani ka më shumë se 10,500 ndjekës në Twitch.

Suksesi i tij në platformë tërhoqi vëmendjen e Noble, një organizatë esports me bazë në Delaware. Noble njoftoi zyrtarisht anëtarin e tyre të ri të ekipit më 27 shkurt përmes Twitter:

Në lidhje me marrëveshjen e tij të re, Canty tha: “Kjo është një ëndërr e tillë e realizuar për mua. Të jesh pjesë e një organizate të lulëzuar dhe fituese si Noble ishte në listën time të golave ​​për vitin, së bashku me qëllimet e mia të shahut.”

NM James Canty III.
NM James Canty III. Foto: Mirësjellje e Canty.

Canty gjithashtu gjeti kohë për të pranuar punën e palodhur të të tjerëve që e ndihmuan atë në karrierën e tij. “Më duhet të them së pari falënderime për Hikaru dhe motrat Botez për hapjen e dyerve për të ndodhur kjo. Duhet vetëm një dhe pastaj mundësi të tjera të hapura për të tjerët!” tha ai, duke iu referuar Marrëveshja e GM Hikaru Nakamura me TSM dhe Motrat Botez me Envy. “Faleminderit Chess.com për mundësitë që ndryshuan gjithçka për mua,” shtoi ai. “Unë jam përgjithmonë mirënjohës!”

Së pari duhet të them falënderime për Hikaru dhe motrat Botez që hapën dyert për të ndodhur kjo. Duhet vetëm një dhe pastaj mundësi të tjera të hapura për të tjerët!
– NM James Canty III

Johnson dhe Canty janë tani në shtëpitë e fuqisë së shahut që do të nënshkruhen nga organizatat e esports kohët e fundit, përfshirë WGM Nemo Qiyu Zhou, Nakamura, motrat Botez, GM Krikor Mekhitar, dhe WFM Anna Cramling. Së bashku, ata po ndihmojnë në rritjen e shahut si një sport dhe prezantimin e lojës në audiencat e reja.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu