Ndërprerësi i lojërave Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan konkluduar me GM Aleksandr Lenderman duke rrahur IM Christopher Yoo. Me këtë, Lenderman fitoi një vend në Kampionatin Amerikan të Shahut 2021, së bashku me 2,500 dollarë.

Yoo, i cili mbushi 14 vjeç në ditën e kësaj loje, gjithashtu mori në shtëpi $ 2,500, për të mos përmendur respektin e jashtëzakonshëm që fitoi nga të gjithë që e shihnin duke luajtur.


Transmetimi i drejtpërdrejtë i tiebreaker.

Renditja përfundimtare

# Ushqyer Emrin Emri i përdoruesit Rtg Perfekt 1 2 3 4 5 6 7 8 Piket SB
1 Aleksander Lenderman @AlexanderL 2793 2796 ½ ½ ½ 1 ½ 1 ½ 4.5 / 7 14.75
2 Christopher Yoo @ChristopherYoo 2803 2796 ½ ½ ½ ½ 1 1 ½ 4.5 / 7 14.75
3 Elshan Moradiabadi @ Elshan1985 2810 2743 ½ ½ ½ ½ 1 0 1 4.0 / 7 13.25
4 Dariusz Swiercz @ daro94 2659 2763 ½ ½ ½ 0 ½ 1 1 4.0 / 7 12.25
5 Timur Gareyev @TimurGareyev 2452 2743 0 ½ ½ 1 0 ½ 1 3.5 / 7 11
6 Daniel Naroditsky @DanielNaroditsky 2626 2718 ½ 0 0 ½ 1 ½ 1 3.5 / 7 10.5
7 Andrew Tang @ penguesm1 2849 2585 0 0 1 0 ½ ½ ½ 2.5 / 7
8 Robert Hess @GMHess 2664 2488 ½ ½ 0 0 0 0 ½ 1.5 / 7

* Vlerësimet e Chess.com

Formati:

Në rastin e barazimit, rregulloret për këtë ngjarje diktojnë që një lojë e armagedonit duhet të luhet për të përcaktuar një fitues. Për të elaboruar, lojtari me pjesët e bardha duhet të fitojë ndeshjen, dhe Black është shpallur fitues nëse ndodh ndonjë rezultat tjetër. Duke mbajtur në mend se nuk ka rritje dhe se lojtari me të bardhë do të luajë me 10 minuta, lojtarët pastaj bëjnë ofertën në kohën që do të dëshironin me pjesët e zeza; ofertuesit më të ulët u jepen copat e zeza dhe luan me kohën kur ata ofrojnë.

Yoo iu dha pjesët e zeza në këtë lojë pasi ai ofroi 7 minuta e 30 sekonda kundër ofertës së Lenderman prej 7 minutash dhe 43 sekonda.

Formati i lidhësit për Kualifikimin Online të Kampionatit të SHBA

Lenderman vs Yoo (1-0)

Lenderman përsëri shkoi për një Sulmi Trompowsky në këtë situatë të domosdoshme për të fituar nga e cila ai arriti një qendër të fortë. Yoo gjeti një kohë të shkëlqyeshme për t’u prishur me 10 … d5, megjithatë, pas së cilës Lenderman nuk dukej se kishte një rrugë të qartë për progres.

Yoo kishte një peshkop me katror të lehtë që dukej mjaft kërcënues, dhe të dy lojtarët po dilnin mirë në kohën e duhur. Shpejt, megjithatë, Lenderman gjeti mundësinë të shtynte për një avantazh me 14.d5!, Duke përfituar nga mbretëresha e Yoo që bllokohet përkohësisht nga një kalorës; kjo është ajo ku Yoo luajti një lëvizje nën-optimale me kalorësin e tij. Pas disa tregtish, Yoo përfundoi me një strukturë të shëmtuar pengu ku kishte katër ishuj peng.

Christopher Yoo luan në ditëlindjen e tij të 14-të. Foto (arkiv): Maria Emalianova / Chess.com.

Lenderman ishte në shënjestër të këtyre dobësive me pjesët e tij kur Yoo bëri një lëvizje që me gjasë ishte një gabim i miut. Edhe pse pozicioni tashmë ishte dukej mjaft i zymtë për Yoo, ndoshta edhe i humbur, IM i ri humbi çdo shans që ai ende kishte në lëvizjen 25 duke vendosur rrokullisjen e tij në f8 në vend të e8, ndoshta aksidentalisht. Meqenëse kalorësi i Lenderman ishte duke mbuluar sheshin f8, Yoo përfundoi duke shkëmbyer një shkëmbim.

Lojtarët kishin ende kohë të mjaftueshme në orët e tyre kur kjo ndodhi, dhe Lenderman ishte në gjendje ta shndërronte këtë avantazh me lehtësi.

Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan ishte një turne me tetë lojtarë që luajti 11-18 Dhjetor në Chess.com, me një ditë pushimi më 15 Dhjetor. Kontrolli i kohës ishte 90 minuta për të gjithë ndeshjen me një rritje prej 30 sekondash nga lëvizja një Fondi total i çmimeve ishte 10,000 dollarë.


Raportet e mëparshme:Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu