The Joker’s Gambit, një ngjarje që do të organizohet në GM Hikaru Nakamurajanë Kanal Twitch më 5-6 maj, do të shohim lojtarët më të mirë të pokerit të marrin pjesë në një turne shahu të stilit Pogchamps. Ata do të luajnë për një trofe ndërsa rryma përsëri do të mbështesë një bamirësi.

Fakti që ka një mbivendosje midis shahut dhe pokerit është i njohur për dekada. Një numër lojtarësh të fortë shahu dihet se kanë luajtur poker (disa prej tyre profesionalisht), të tilla si GM Aleksandër Grischuk, GM Rustam Kasimdzhanov, GM Jan Gustafsson, GM Joe Gallagher, IM Almira Skripchenko dhe WGM Jennifer Shahade, për të përmendur disa.

Kryqëzimi midis shahut dhe pokerit funksionon edhe e kundërta: dihet që një numër lojtarësh më të mirë të pokerit kanë interes në shah. Shembuj janë Dan Smith, i cili fitoi mbi 36 milion dollarë si lojtar poker pasi arriti një nivel 2100 në shah si adoleshent, dhe Daniel Negreanu, një gjashtë herë fitues i Serisë Botërore të Pokerit dhe pjesëmarrës në këtë të fundit Pogchamps 3.

Aktualisht, 25 lojtarë të pokerit janë regjistruar për të luajtur në Joker’s Gambit. Përveç Negreanu, është për shembull fituesi i WSOP 2003 Chris Moneymaker, fituesi i WSOP 2016 Fedor Holz, fituesi i WSOP 2020 Daniel Dvoress por edhe Xuan Liu, gruaja e vetme që ndodhet në tryezën e fundit në ngjarjen kryesore të PokerStars Caribbean Adventure (PCA), dhe Liv Boeree, e vetmja lojtare femër në histori që ka fituar një byzylyk WSOP dhe një Tour Poker Evropian.

Shakeri i pokerit Gambit Hikaru Nakamura i Joker
Ashtu si me Pogchamps, lojtarët do të kenë trajnerë të përkushtuar shahu. Këto përfshijnë, për shembull, IM Anna Rudolf, GM Alexandra Kosteniuk, UNE JAM Danny Rensch, dhe une jam Levy Rozman. Shihni figurën kryesore për një listë të plotë të lojtarëve dhe trajnerëve.

Formati do të shpallet drejtpërdrejt para ngjarjes në 5 maj. Ajo që dihet është se dita e parë (5 maj) do të shfaqë një kombinim të ngjarjeve të shpejta dhe të rrufeshme të të gjitha llojeve, ndërsa dita e dytë (6 maj) do të jetë nokaut.

Do të ketë gjithashtu një përbërës bamirësie, detajet e të cilit do të shpallen së shpejti. Dy javë më parë, “ekipi Hikaru” ngriti over 360,000 dollarë për agjencinë humanitare CARE, duke vendosur shumën totale të dhurimit mbi tre rrjedha të mbledhjes së fondeve në mbi 1 milion dollarë.

Ngjarja do të zhvillohet 5-6 maj 2021, dhe mund të shikohet e Nakamura Kanal Twitch. Nëse jeni një lojtar i fortë poker dhe jeni të interesuar të luani në këtë ngjarje, ju lutemi kontaktoni Chessbae94 në Twitter ose mesazh @ Chessbae94 në Chess.com.

Ornament shahu arti Willum Morsch X Purling London 'Trojan Dazzle Knight # 2'
Në lojë është ky trofe: Ornamenti i shahut artistik Willum Morsch X Purling London ‘Trojan Dazzle Knight # 2’. Imazhi: Purling London.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu