Veprimi u zhvillua në raundin e dytë të Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan, me ngazëllimin që fillon në lëvizjen e dytë në disa lojëra. GM-të Daniel Naroditsky dhe Robert Hess nuk i zhgënjeu tifozët e tyre, pasi lojtarët e famshëm të shahut prodhuan një lojë emocionuese që përfundoi me Naroditsky duke bërë shah Hessin.

GM-të Timur Gareyev, Andrew Tang, Elshan Moradiabadi, dhe Aleksandr Lenderman secili fitoi 0,5 pikë këtë raund. UNE JAM Christopher Yoo, i cili gjithashtu barazoi lojën e tij kundër GM Dariusz Swiercz, tani ndan epërsinë me Naroditsky.

Si te shikosh?
Çdo raund do të transmetohet drejtpërdrejt në Chess.com/tv duke filluar në 2 pasdite me kohën e Paqësorit, 11-18 Dhjetor. Lojërat mund të gjenden gjithashtu ketu si pjesë e jona platformë e lojërave të drejtpërdrejta.


Transmetimi i drejtpërdrejtë i raundit të dytë.

Hess vs. Naroditsky (0-1)

Në fillim të kësaj loje nervozuese, Hess luftoi me menaxhimin e kohës, duke kaluar një pjesë të madhe të kohës duke bërë lëvizje herët. Në komentin e tij, IM Greg Shahade e krahasoi këtë me Hess duke i dhënë Naroditsky shanse kohe prej 2 minutash kundrejt 45.

Naroditsky përfitoi nga kjo situatë dhe filloi një sulm dërrmues në krah të mbretit. Ai hoqi dorë nga një pjesë e vogël për të shkuar te mbreti i Bardhë; Hess, ndërsa koha e tij po zvogëlohej, u përpoq të hidhte poshtë këtë sakrificë. Hess, në intervistën e tij, përshkruan ndjenjat e tij në ato momente duke thënë: “Unë tashmë kisha fryrë aq shumë kohë sa e dija se isha në telashe të mëdha”.

Pasi e kuptoi se ai ishte i humbur, Hess zgjodhi të vazhdonte “sepse është më mirë për të gjithë që shikojnë”, dhe ne morëm dëshmi për një mat në bord.

Tang vs. Gareyev (0.5-0.5)

Një lojë tjetër me ulje dhe ngritje ndodhi ndërsa Gareyev vazhdoi të bënte lëvizje të pazakonta, veçanërisht në hapje. Vërejtja e komentatorit NM James Canty është mënyra më e mirë për të parathënë këtë lojë: Mos e provoni në shtëpi!

Gareyev luajti 2 … c6 dhe 3 … b5, të quajtur zyrtarisht Kudischewitsch Gambit, kundër konfigurimit të Gambit të Mbretëreshës së Tang. Pasi dukshëm shkel çdo parim të hapjes ai madje e zhvendosi kalorësin e tij për herë të dytë në buzë të bordit Gareyev disi arriti një pozicion të barabartë dhe gjithashtu bëri që Tang të përdorte një pjesë të madhe të kohës së tij.

Ndërsa Tang arriti të tejkalojë Gareyev në pozicionin pasues të pozicionit dhe të fitojë një peng, ai nuk ishte në gjendje të gjente një fitore dhe loja përfundimisht përfundoi me lojtarët që ranë dakord për një barazim.

Timur Gareyev
Timur Gareyev është gjithmonë i mirë për disa eksperimente hapëse. Foto: Maria Emelianova / Chess.com.

Swiercz vs. Yoo (0.5-0.5)

Hapja e kësaj loje paraqiti një katalanas me Yoo përsëri duke u lodhur duke lëvizur pothuajse menjëherë dhe duke arritur në lojën e mesme me pesë minuta më shumë se koha kur filloi me të. Në të kundërt, Swiercz i kushtoi më shumë vëmendje çdo lëvizjeje dhe dukej se gjeneronte shanse fitimi në pozicionin e komplikuar në të cilin arritën.

Në fakt, megjithëse motorët menduan se pozicioni ishte i barabartë, Bardhi arriti një pozicion shumë më të rehatshëm nga pikëpamja praktike. Përkundër kësaj, Swiercz vendosi të mos luante në të, me gjasë për shkak të kohës së tij të rrezikshme të ulët dhe lojtarët ranë dakord për një barazim.

Moradiabadi – Lenderman (0.5-0.5)

Në këtë variant të Gambit të Mbretëreshës, Moradiabadi shkëmbeu peshkopin e tij për një kalorës për të krijuar peng të dyfishtë të izoluar për të zezën. Lenderman, si në raundin e parë, e gjeti veten duke përdorur palën peshkop dhe u përpoq t’i përdorë ata për të sulmuar Bardhën.

Në shikim të parë, White dukej se kishte një avantazh të vogël për shkak të aftësisë së tij për të shënjestruar pengun e dyfishuar. Sidoqoftë, ndërsa loja vazhdonte, Lenderman ishte në gjendje të tregtonte një prej peshkopëve të tij për të arritur një pozitë të barabartë. Loja përfundoi kur lojtarët përsëritën të njëjtat lëvizje rook dhe arritën një barazim.

Klasifikimi

# Ushqyer Emrin Emri i përdoruesit Rtg Perfekt 1 2 3 4 5 6 7 8 Piket SB
1 Christopher Yoo @ChristopherYoo 2803 2944 ½ 1 1.5 / 2 1
2 Daniel Naroditsky @DanielNaroditsky 2626 2852 ½ 1 1.5 / 2 1
3 Dariusz Swiercz @ daro94 2659 2714 ½ ½ 1.0 / 2 1.5
4 Elshan Moradiabadi @ Elshan1985 2810 2623 ½ ½ 1.0 / 2 1
5 Aleksandr Lenderman @AlexanderL 2793 2737 ½ ½ 1.0 / 2 0,75
6 Timur Gareyev @TimurGareyev 2452 2829 ½ ½ 1.0 / 2 0,75
7 Andrew Tang @ penguesm1 2849 2437 0 ½ 0,5 / 2 0,5
8 Robert Hess @GMHess 2664 2519 0 ½ 0,5 / 2 0,5

Mos harroni në aksion, shikoni raundin e tretë drejtpërdrejt në Chess.com/tv. Loja do të fillojë në 2 pasdite me kohën e Paqësorit të Dielën, 13 Dhjetor.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu