Finalja e PogChamps 3 prezantuar nga GRIP6 solli të gjitha entuziazmat – dhe shumë bamirësi – me shikuesit që kapërcenin golin origjinal prej 50,000 dollarësh. Chess.com vendosi të dyfishojë ndeshjen e saj, gjë që e çoi totalin e bamirësisë në mbi 150,000 dollarë.

Sardoche merr titullin dhe rripin e kampionatit GRIP6 në një fitore në barazimin ndaj Rainn Wilson. Neeko merr kllapat e ngushëllimit me një lojë të ftohtë dhe solide.

Gjatë PogChamps 3, Chess.com kishte planifikuar të përputhte deri në $ 100,000 në donacione për organizatat jo-fitimprurëse të pjesëmarrësve. Ju lutem lexoni Ky artikull për të parë se si PogChamps po mbështet bamirësitë dhe si mund ta ndihmoni veten!

Sardoche i fiton të gjitha

Në një seri të tensionuar lojërash, Sardoche mori fitoren dhe fitoi PogChamps 3 në barazimin.

Në lojën e parë si Rainn ashtu edhe Sardoche luajtën hapje shumë solide. Por Rainn në mënyrë të qëndrueshme, pak nga pak, mori avantazhin. Ndërsa koha u zvogëlua, të njëjtën gjë bëri edhe opsionet e Sardoche-s derisa ishte nën presion të fortë kohor, ai gaboi një përrua. Wilson qëndroi i qëndrueshëm dhe e çoi atë drejt fitores.

Në lojë dy Sardoche morën kontrollin e qendrës në hapje kundrejt dy peshkopëve të fejuar të Rainn. Transmetuesi francez vazhdonte t’i shtynte putrat e tij dhe në fund e vari një, por ai përfundoi duke qenë i dobishëm duke hapur dosjen c për të. Sardoche shtypi sulmin, dhe Rainn gaboi një përrua. Sardoche nuk e humbi rastin për ta çuar ndeshjen në një thyebreaker!

Në gara të barazimit, Rainn përdori shumë kohë në hapje, duke përfunduar për një minutë poshtë në orën e lojës së mesme. Rainn u kthye dhe u duk se gjërat po prisheshin për Sardoche. Por një lëvizje e vetme ndryshoi lojën, dhe Sardoche mori turneun me një kalorës të papritur, peshkop dhe shah mat.

Edhe pse Sardoche mori fitoren, të dy lojtarët mblodhën shumë para me rreth 22,500 dollarë që shkuan për bamirësinë e Sardoche, Secours Populaire dhe 11,500 dollarë për bamirësinë e Rainn, Lide Haiti.

Sardoche planifikon të vazhdojë të luajë shah dhe thotë se kjo fitore do të thotë më shumë për të se çdo turne tjetër në të cilin ka luajtur. Prisni të shihni më shumë prej tij në botën e shahut.

Të gjitha Lojërat

PogChamps 3
Kllapa e kampionatit PogChamps 3.

Mbretëresha Neeko Merr Fronin e saj

Neeko dominoi finalen e ngushëllimit, duke marrë të dy fitoret në atë që komentatorët e përshkruanin si lojë gati të përsosur.

Neeko tronditi Khare në lojën e parë duke kaluar nga Zogu i saj i zakonshëm. Të dy luajtën shpejt në fillim, por Neeko me të vërtetë bëri presion për shpejtësi dhe përfundoi me më shumë kohë sesa filloi në lojën e mesme.

Khare mori një sulm të fortë ndaj mbretit të Neeko, por Neeko mbrojti mirë. Pas një serie të shpejtë shkëmbimesh, Khare ishte një peshkop. Neeko ishte në gjendje të mbante kohën e saj të madhe dhe avantazhin material dhe ta shtynte pengun e saj të kaluar në bord. Loja përfundoi së shpejti me një shah mat-mbretëreshë.

Khare u hap me Londrën, dhe Neeko u përgjigj me Mbrojtjen Indiane të King-ut. Michelle u përpoq të gjente ndonjë dobësi për të shfrytëzuar me Neeko duke refuzuar të bënte ndonjë gabim. Komentuesit menduan se Neeko luajti një “lojë në nivelin master” me gati zero gabime. Ajo e mbajti atë të fortë dhe të fortë deri në fund me një fitore bindëse, të padiskutueshme.

Michelle ishte uruese për “Mbretëreshën Neeko”, e cila përshkroi se si ajo e dinte që ajo kishte nevojë të kalonte nga Zogu i saj i zakonshëm për të fituar.

Neeko grumbulloi rreth 15,000 dollarë për UNICEF dhe Michelle 11 500 dollarë për FACE Africa. Faleminderit të gjithë garuesve për ndihmën për të mbledhur mbi $ 150,000, të cilat do të shkojnë për të gjitha bamirësitë e përfaqësuara në këtë turne.

Pogchamps 3
PogChamps 3 bamirësi.

Të gjitha Lojërat

PogChamps 3
Kllapa e ngushëllimit PogChamps 3.

GRIP6 është një kompani prodhuese amerikane e përkushtuar në prodhimin e rripave, kuletave dhe çorapeve të leshta më të mira. Vizitoni GRIP6.com/PogChamps për të hyrë në dhuratën përfundimtare të PogChamps. GRIP6, E ndërtuar për t’u veshur, për të mos u konsumuar.

Si Guajakí feston 25 vjet rigjeneruese të bashkëshortes së yerba, ata duan të të falënderojnë JU që ishe pjesë e arritjeve të misionit të tyre për të administruar dhe rivendosur mbi 200,000 hektarë pyje shiu duke ndarë raste gjatë PogChamps 3. Come To Life at Guayaki.com/chess.


Mbulimi i mëparshëm:Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu