Raundi i katërt i Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan mbajti shikuesit në buzë të vendeve të tyre, si GM Daniel Naroditsky dhe Andrew Tang dolën fitues në lojërat e tyre të mbushura me aksion kundër GM Timur Gareyev dhe Elshan Moradiabadi.

UNE JAM Christopher Yoo dhe GM Aleksandr Lenderman, Robert Hess, dhe Dariusz Swiercz të gjithë siguruan një barazim për veten e tyre pasi luajtën lojërat e tyre të fundit.

Si te shikosh?
Çdo raund do të transmetohet drejtpërdrejt në
Chess.com/tv duke filluar në 2 pasdite me kohën e Paqësorit, 11-18 Dhjetor. Lojërat gjithashtu mund të gjenden ketu si pjesë e jona platformë e lojërave të drejtpërdrejta.


Transmetimi i drejtpërdrejtë i raundit të katërt.

Tang vs. Moradiabadi (1-0)

Tang ishte në gjendje të fitonte fitoren e tij të parë të ngjarjes në këtë slitë të një loje.

E zeza zgjodhi një dyshe fianchetto konfigurim kundër Tang Sistemi i Londrës, dhe Tang filloi të fitonte hapësirë ​​në mbretëreshë. Sidoqoftë, pjesët e Black filluan të mblidheshin rreth mbretit të bardhë; Moradiabadi përfundimisht tërhoqi këmbëzën në sulm me 27 … Nxg4!, Duke sakrifikuar kalorësin e tij. Pozicioni ishte teorikisht ende i barabartë, por praktikisht ishte shumë më e vështirë për të luajtur për Tang, i cili përfundoi duke bërë një gabim shkatërrues në lëvizjen 37.

Në këtë fazë, Tang ishte në vështirësi serioze kohore dhe koha e Moradiabadi gjithashtu po bëhej mjaft e ulët. Të detyruar të shkelnin lëvizjet e tyre, lojtarët luajtën me të vërtetë gozhdë nga aty e tutje. Mes kaosit, Moradiabadi humbi dërrmuesin e 38 … g3, dhe Tang ishte në gjendje të zgjidhej ngadalë.

Pasi pluhuri u qetësua, Tang u ngrit në shkëmbim në një lojë përfundimtare fituese dhe Moradiabadi dha dorëheqjen menjëherë pas kësaj.

Naroditsky vs. Gareyev (1-0)

Naroditsky fitoi një tjetër lojë të shkëlqyeshme me shah, këtë herë duke sakrifikuar dy rooks për ta bërë këtë.

Loja paraqiti një Hapja e Peshkopit, dhe Naroditsky, i cili u bashkua me rrjedhën pas lojës, e identifikuan lëvizjen 12 si një moment kritik në lojë. Ai deklaroi se në vend që të luante në një mënyrë “të zbutur”, ai vendosi në atë moment të “rrezikojë atë për biskotën me f4”. Pas kësaj lëvizjeje, loja mori taktikë të lartë, dhe Gareyev shkoi në një linjë ku ai sakrifikoi një peng për të fituar këmbimin. Kompensimi i White për të qenë poshtë shkëmbimit ishte të kishte pjesë aktive në qendër me të cilat ai mund të shikonte për të sulmuar mbretin e zi.

Naroditsky ishte në gjendje ta shfrytëzonte këtë avantazh dhe vazhdoi të gjente një sekuencë të bukur tetë lëvizjesh në të cilën ai sakrifikoi një tjetër rremë dhe një kalorës për të dhënë një shah, një sekuencë që Gareyev e lejoi të luante në bord.

daniel-naroditsky
Daniel Naroditsky sakrifikon të dyja kërkimet për mat. Foto: Maria Emelianova / Chess.com

Hess vs. Yoo (0.5-0.5)

Hess bëri presion ndaj liderit të ri të turneut në këtë lojë, por përfundoi duke u vendosur për një barazim.

“Christopher dukej se e keqkuptoi hapjen dhe unë fitova një avantazh të bukur,” vërejti Hess pas ndeshjes. Në të vërtetë, lojtari dhe komentatori i mirënjohur dolën nga hapja mjaft i fortë dhe, në kundërshtim me lojërat e tij të mëparshme, ishte në gjendje të shmangte rënien dukshëm në kohë.

Sidoqoftë, edhe pse ai kishte llogaritur variacionin 17.Rfd1 Qg5 18.Bxf3 Rc8 19.Qa5 dhe vuri re se po fitonte një peng, Hess në vend të kësaj luante ende jo të saktë 18.Qxg7. Siç tha ai për Chess.com, vetëm pasi e bëri këtë ai e kuptoi se ai kishte vendosur më parë të mos luante këtë linjë pikërisht për shkak të [Yoo’s] 19 … Rc4 !.

“Pas kësaj,” komentoi Hess, “[Yoo] mbrohej jashtëzakonisht me saktësi. “IM i ri ishte, në fakt, poshtë një pengu në lojën pasuese të peshkopit me ngjyrë të kundërt dhe arriti të thjeshtohej në një barazim.

Swiercz vs. Lenderman (0.5-0.5)

Të dy GM-të luajtën një lojë 100+ lëvizje që rezultoi në një barazim, pasi Swiercz nuk ishte në gjendje të depërtonte në mbrojtjen e Lenderman.

Loja filloi me një Hapje Angleze por shpejt u transpozua në një Dragoit të Shpejtuar me një formacion të lidhur Maroczy Bind. Në lojën e mesme pa mbretëreshë që pasoi, Swiercz dukej sikur krijonte një avantazh të mirë për veten e tij me pengun e tij të jashtëm në skedar.

Lenderman arriti ta tregtojë atë peng, sidoqoftë, që do të thoshte gjithashtu se ai ishte në gjendje të neutralizonte avantazhin e White për pjesën më të madhe. Edhe pse ende dukej më mirë për White, pozicioni rezultues ishte në të vërtetë i barabartë, me kusht që Black të luante në mënyrë perfekte. Lenderman bëri pikërisht atë, pasi i pamë lojtarët që luanin në pozicion derisa Lenderman gjeti një mënyrë të zoti për ta përfunduar lojën si barazim: duke sakrifikuar rrokun e tij me 101 … Rg5 + për të detyruar një bllokim.

Klasifikimi

# Ushqyer Emrin Emri i përdoruesit Rtg * Perfekt 1 2 3 4 5 6 7 8 Piket SB
1 Christopher Yoo @ChristopherYoo 2803 2890 1 ½ 1 ½ 3.0 / 4
2 Aleksander Lenderman @AlexanderL 2793 2834 ½ ½ 1 ½ 2.5 / 4 3.75
3 Daniel Naroditsky @DanielNaroditsky 2626 2733 0 1 ½ 1 2.5 / 4 3.75
4 Elshan Moradiabadi @ Elshan1985 2810 2690 ½ ½ 0 1 2.0 / 4 3.25
5 Timur Gareyev @TimurGareyev 2452 2736 0 ½ 1 ½ 2.0 / 4 3.25
6 Dariusz Swiercz @ daro94 2659 2580 ½ ½ ½ 0 1.5 / 4 4
7 Andrew Tang @ penguesm1 2849 2626 0 0 1 ½ 1.5 / 4 3
8 Robert Hess @GMHess 2664 2568 ½ ½ 0 0 1.0 / 4

* Vlerësimet e Chess.com

Kualifikuesi Online i Kampionatit Amerikan është një turne me tetë lojtarë, i luajtur 11-18 Dhjetor në Chess.com, me një ditë pushimi më 15 Dhjetor. Kontrolli i kohës është 90 minuta për të gjithë ndeshjen me një rritje prej 30 sekondash nga lëvizja një Fondi total i çmimeve është 10,000 dollarë. Fituesi do të sigurojë një vend në Kampionatin Amerikan të Shahut 2021.

Shikoni raundin e pestë drejtpërdrejt në Chess.com/tv. Loja do të fillojë në orën 2 pasdite me kohën e Paqësorit të Mërkurën, 16 Dhjetor.


Raportet e mëparshme:Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu