Andrea Agnelli i ka bërë thirrje futbollit të përshtatet me kohën dhe të përqendrohet në arritjen e një publiku më të ri.

Juventus kryetari ishte duke folur pasi mbajti asamblenë e Shoqatës së Klubeve Evropiane (ECA), e së cilës ai është president.

“Futbolli është në një udhëkryq,” Agnelli asid. “Ne duhet t’i ndryshojmë gjërat dhe t’u ofrojmë tifozëve garën më të mirë të mundshme.

“Ndoshta ka shumë lojëra që nuk janë konkurruese, në nivel klubi dhe ndërkombëtar, dhe kjo nuk tërheq interesin e tifozëve.

“Ne nuk mund t’i marrim tifozët tanë të mirëqenë. Në fakt, ne duhet t’u ofrojmë atyre garën më të mirë të mundshme ose rrezikojmë t’i humbasim.

“Ne duhet t’i vendosim tifozët në qendër. Sistemi aktual nuk është bërë për tifozët modernë.

“Hetimet tregojnë se shumë supozime tradicionale në lidhje me tifozët duhet të ndryshojnë dhe se të paktën një e treta e tyre ndjekin të paktën dy skuadra; 10 përqind ndjekin lojtarë, jo klube.

“Pothuajse dy të tretat e të rinjve ndjekin futbollin nga frika se mos na humbin ose thjesht sepse u pëlqejnë ngjarje të mëdha.

“Dyzet për qind e tifozëve midis moshës 16 dhe 24 vjeç, Gen Z i famshëm, nuk kanë interes në futboll”.

Në zemër të agjendës së ECA janë reformat për Liga e Kampioneve. MARCA tashmë ka raportuar se UEFA po planifikon një format të stilit zviceran, ku 36 skuadra renditen në një tryezë të vetme të ligës.

“Mendoj se jemi shumë afër idealit tim Liga e Kampioneve, Unë mendoj se sistemi zviceran është i bukur, “shtoi Agnelli.

“Mendoj se do të sigurojë mundësi të mëdha për ato skuadra që marrin pjesë në atë garë. Do të sigurojë nokautet që janë thelbi i çdo gare.

“It’sshtë shumë, shumë afër një Ligë të Kampionëve ideal. Ne jemi ndoshta vetëm disa javë larg.

“Vëmendja ime për një kohë mjaft të gjatë ka qenë të sigurohemi që ne të gjejmë një zgjidhje me UEFA. Ne kemi pasur luftime me Alex [UEFA’s president, Alexander Ceferin] në muajt e vjeshtës sepse kemi dashur të gjejmë ekuilibrin midis konkurrencës kontinentale dhe asaj të brendshme. Shtë [about] duke pasur një peisazh konkurrues të ekuilibruar “.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu