Siç shkon duke thënë, ‘nëse do të shpenzoni 222 milion £ gjatë verës, ndoshta është më mirë të llogaritni shifrat vjetore financiare të klubit tuaj të futbollit pak para se të hapni portofolin tuaj’.

Kjo nuk është një thënie. Nuk do të jetë kurrë. Por është punë mjaft e zgjuar biznesi – derisa të arrish vitin e ardhshëm dhe të kuptosh se Roman Abramovich duhet të shesë një nga 30 shtëpitë e tij për të qenë në përputhje me Fair Play Financiar.

Frank Lampard
Dalja e verës e Frank Lampard nuk është marrë parasysh me shifrat | Richard Heathcote / Getty Images

Chelsea ka njoftuar fitime prej 32.5 milion £ për vitin që përfundon në Qershor 2020 – por sigurisht që kjo është vetëm një shumë e vogël sepse virusi koronav ndikoi në të ardhurat e tyre, me xhiro nga 446.7 milion to në 407.4 milion.

Klubi vazhdoi të shtonte se humbja e tyre e ditës së ndeshjes dhe të ardhurat e transmetimit kishin ndikuar në shifra, duke rënë nga 16.6 milion në 12.2 milion.

Në një deklaratë të lëshuar në klub faqe zyrtare në internet, kryetari Bruce Buck deklaroi se pandemia ka ndikuar në shifrat financiare të Chelsea, megjithëse ai këmbënguli se ata janë në një pozitë të mirë duke shkuar përpara.

Bruce Buck
Bruce Buck ishte i etur të stresonte se Chelsea janë në një pozitë të mirë duke vazhduar përpara Masashi Hara / Getty Images

“E përbashkët me shumë, shumë biznese në të gjithë globin, pandemia ka pasur një ndikim të rëndësishëm E Chelsea-t të ardhurat, por është një shenjë e fuqisë dhe qëndrueshmërisë së funksionimit tonë financiar që kompania ishte ende në gjendje të vendoste një fitim në vitin e kaluar financiar, “lexohet në deklaratë.

“Kjo u bë ndërsa vazhdoi të investohej në stafin tonë të lojës dhe në të vërtetë nuk kishte ndërprerë futbollin normal në Mars, parashikimet tregojnë një fitim rekord dhe xhiro rekord do të ishte arritur. Kjo do të përfaqësonte një rritje të të ardhurave për një vit të pestë radhazi.

“Pavarësisht nga ndikimi i COVID, rrjedhat e të ardhurave mbetën të forta, ekipi ynë është duke u zhvilluar në fushë dhe Klubi është në një pozitë të mirë për të vazhduar të rritet kur futbolli është në gjendje të funksionojë si më parë, një kohë që të gjithë po e presim përpara te “.

Në pritje të shifrave të vitit të ardhshëm.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu