Dmegjithë largimin e gjashtë klubeve angleze, pjesëmarrësit spanjollë dhe italianë dukeshin të vendosur të ecnin përpara me Superligën Evropiane të propozuar, por që tani duket se do të ndryshojë shpejt.

Me projektin mbi litarë, Real Madrid, Barcelona, ​​Atletico Madrid, Juventus, Inter dhe AC Milan hezitonin të jepnin fund të garës me klubet që lëshonin deklarata duke synuar të mos hiqnin dorë nga projekti.

Ata gjithashtu theksuan se gjashtë klubet angleze u detyruan të largoheshin për shkak të presionit nga tifozët dhe madje edhe qeveria e Mbretërisë së Bashkuar.

“Ne jemi të bindur që status quo-ja e futbollit evropian ka nevojë për një ndryshim dhe ne propozojmë një garë të re sepse sistemi aktual nuk funksionon si duhet,” kishin shkruar klubet e mbetura në një deklaratë.

“Propozimi ynë synon të zhvillojë industrinë e futbollit dhe të gjenerojë vlerë të shtuar për të gjithë piramidën.”

“,Shtë, pa dyshim, një mundësi e shkëlqyeshme për të përballuar vështirësitë financiare të krijuara nga pandemia dhe është hartuar me objektivin kryesor të rritjes së konsiderueshme të pagesave të solidaritetit për të gjithë familjen e futbollit.

“Pavarësisht largimit të paralajmëruar të klubeve angleze nga gara, të cilët u detyruan ta marrin këtë vendim për shkak të presionit të cilit i janë nënshtruar, ne jemi të bindur se propozimi ynë është i saktë dhe në përputhje me rregulloret evropiane.”

Kthesë nga Juventus, Inter dhe Atletico

Sidoqoftë, kjo ka ndryshuar të gjitha të mërkurën në mëngjes, si president i Juventusit Andrea Agnelli, një nga ithtarët kryesorë të ligës së shkëputur, tha se vendimi i klubeve angleze do të parandalojë formimin e një Super League.

Pak më parë AgnelliKomentet, Inter gjithashtu e bëri të qartë se ata nuk do të ndiqnin hyrjen në garë.

Dhe së fundmi, Atletico Madrid është tërhequr.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu