Tai Mossos d’Esquadra – emri për forcën policore katalanase – besoj se ish Barcelona president Josep Maria Bartomeu u përpoq të ndalonte hetimin e brendshëm të klubit skandali Barcagate.

Pasi detajet e para u bënë publike në shkurt të vitit 2020, Bartomeu gjoja ka bërë presion ndaj zyrtarit të pajtueshmërisë së klubit Noelia Romero.

Bartomeu thuhet se është dërguar Romero një email, duke pyetur për qëllimet e hetimit të brendshëm të propozuar me një mesazh që policia beson “ishte presion kundër pavarësisë së rolit të saj”.

Ky email u dërgua sepse ish-presidenti ishte përpjekur t’i telefononte oficerit të pajtueshmërisë dhe thirrjet e tij nuk po ktheheshin.

Çfarë thoshte emaili i Bartomeu?

“Unë jam duke ju kërkuar që të më informoni menjëherë për ekzistencën ose jo të një hetimi që po kryhet nga ju në lidhje me monitorimin e mediave sociale dhe, nëse jeni, atëherë të më informoni se cili është objektivi,” Bartomeue-mail në Romero filloi, sipas informacionit të policisë.

“Sot, për habinë time, punonjës të ndryshëm të klubit më kanë thënë që janë takuar me ju ose që i keni thirrur ata që të takohen me ju për të biseduar në lidhje me një hetim të vazhdueshëm për të cilin nuk kam njohuri dhe që nuk mendoj se ndonjë një anëtar tjetër i komitetit të pajtueshmërisë di.

“Përtej asaj që kishim rënë dakord të hetonim (lidhje të korporatave me kompanitë e kontraktuara për monitorimin e mediave sociale) ju më thatë se nuk do të bënit asgjë përveçse të keni një bisedë me [Barcelona foundation director] Maria Valles dhe informoj [head of legal services] Ramn-Gomez Ponti

“Siç e dini mirë, PricewaterhouseCoopers po kryejnë një rishikim të gjerë të kësaj çështje me kërkesë të bordit dhe ne në asnjë moment nuk ramë dakord për të filluar një hetim të ndryshëm.

“Kjo është arsyeja pse po ju kërkoj të më informoni nesër, të Premte, për ekzistencën ose jo të hetimit tuaj dhe qëllimin e tij.

“Dhe, nëse nuk ishte ideja juaj, të më thoni se cilët janë njerëzit që ju udhëzuan ta filloni atë.”

Deri më 31 Mars, 2020, Romero kishte informuar përfundimet e saj nga hetimi i brendshëm Bartomeu prej tyre, pasi e mbajti atë në errësirë ​​gjatë hetimit, pasi ai ishte pjesë e tij.

Bartomeu nuk e la zyrtarin e pajtueshmërisë të paraqiste gjetjet e saj në bord, kështu që, më 2 qershor, ajo vendosi t’ua dërgojë të gjithë drejtorëve me email.

Ditë më vonë, ajo u pezullua pa pagesë dhe u shkarkua më vonë.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu