Havier Tebas ka mohuar të ketë kërcënuar ndonjëherë Barcelona me një rënie të mundshme në rast se e lejuan Joan Laporta për të marrë përsipër klubin pa siguruar garancitë bankare të kërkuara nga LaLiga.

Përmes një deklarate, LaLiga presidenti shpjegoi se nuk ka rregullore që diktojnë që një klub të zbresë në rast se nuk arrijnë të marrin garancitë e lartpërmendura.

“Duke pasur parasysh deklaratat e bëra publike sot nga Toni Freixa, LaLiga duan të deklarojnë se në asnjë kohë nuk e bëri Havier Tebas kane kontakte me Carles Tusquets gjatë periudhës elektorale “, lexohet LaLigadeklarata.

“Kontakti i vetëm i bërë nga LaLiga ishte me shërbimet juridike të Barcelona, i cili kërkoi një raport ligjor që iu dorëzua atyre dhe nuk përmendi zbritjen në të cilën Freixa aludon

“Më në fund, LaLiga dua të kujtoj se, në rast se presidenti i sapozgjedhur i një klubi nuk paraqet një [bank] garantoni, ligjërisht është e mundur vetëm të përsëritni zgjedhjet dhe të mos hiqni kurrë [the club]”

Komentet e Freixa

Kandidat për President Toni Freixa kishte shkuar në mediat sociale më herët të enjten për të zbuluar se Tebas kërcënoi presidentin e Barcelonakomiteti i menaxhimit, Carles Tusquets, se klubi mund të përballet me rënie nëse nuk sigurojnë LaLiga me garancitë e kërkuara bankare.

LaLigapërgjigja, posaçërisht nga Havier Tebas, te Carles Tusquets ishte i shpejtë: ‘Nëse lejoni që presidenti i ri të marrë detyrën pa i depozituar garancitë, unë do të tërhiqem Barcelona në divizionin e dytë “, shkruajti Freixa.

“Kjo është ajo Carles Tusquets shpjeguar për tre kandidatët. “

Tebas‘vërejtjet e pretenduara u kthyen në tetor pas një takimi midis Tusket dhe LaLigasekretari i pergjithshem, Carlos del Campo.

Freixa kritikuar gjithashtu LaLiga mbi këtë rregullore që detyron presidentin e klubit të marrë një garanci bankare të vlerësuar në 15 përqind të buxhetit të klubit.

“Ky është një rregull që [was established] më shumë se 30 vjet më parë, kur klubet kishin buxhet njëqind herë më të ulët, ” Freixa shpjegoi.

“Kjo nuk është vetëm jodemokratike dhe shtrembëron menaxhimin, por këto ditë ka qenë shkaku i komenteve të padrejta dhe oportuniste kundër kandidatit fitues të zgjedhjeve.”

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu