FIFA ka konfirmuar kronologjinë e procesit të zgjedhjes së vendit për Kupën Botërore 2026, e cila pritet të organizohet nga Shtetet e Bashkuara, së bashku me vendet fqinje Kanada dhe Meksika.

Turneu i famshëm do t’i nënshtrohet një ndryshimi për këtë edicion, duke zgjeruar numrin e garuesve në kupë nga 32 në 48, të cilat do të shohin dy skuadrat më të mira të kualifikohen nga 16 grupe me tre.

Monterrey v America - Torneo Guard1anes 2021 Liga MX
Një nga shumë stadiume që ka të ngjarë të presë një ndeshje të Kupës së Botës | Azael Rodriguez / Getty Images

Dhe do të jenë Shtetet e Bashkuara që kryesisht presin këtë format të ri dhe të diskutueshëm, ndërsa Kanada dhe Meksika do të argëtojnë nga 10 ndeshje secila. FIFA njoftoi të mërkurën pasdite se ata janë një hap më afër zbulimit të vendeve të garës, pasi ata tani kanë konfirmuar afatin kohor për procesin e përzgjedhjes së stadiumit.

Organi qeverisës u ka dhënë informacion 23 qyteteve pritëse në të tre kombet në lidhje me afatet kohore dhe afatet që duhet të përmbushen në 2021, ndërsa faktorizon mundësinë e vonesave dhe pengesave për shkak të kufizimeve të koronavirusit.

FIFA do të organizojë takime një për një midis tyre, shoqatave pritëse dhe stadiumeve të zgjedhura për të diskutuar aspektet infrastrukturore, të cilat do të zhvillohen nga Shkurt 2021.

Pastaj nga Prill 2021, FIFA dhe shoqatat pritëse do të fillojnë diskutime të synuara virtuale me secilin qytet kandidat pritës. ‘

Organi qeverisës po synon atëherë fillojnë vizitat e vendit të ngjarjes në stadiumet pritëse nga Korrik 2021, por edhe një herë, ky është në pritje të koronavirusit. Këto vizita do të vazhdojnë vetëm nëse vendi pritës lejon FIFA ta bëjë këtë në përputhje me udhëzimet nga autoritetet shëndetësore.

Nëse e gjithë kjo shkon në plan, FIFA shpreson ta ketë caktoi qytetet pritësetremujori i fundit i vitit 2021.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu