Former portier i Ekipit Kombëtar të Grave të Shteteve të Bashkuara (USWNT) Shpresoj Solo ka kritikuar Megan Rapinoe për nënshkrimin e një marrëveshje negociimi kolektive (CBA) dhe jo sigurimin e pagës së barabartë, diçka që ata pothuajse e arritën në 2016.

USWNT ka ngritur një proces gjyqësor kundër US Soccer, por një gjykatës federal vendosi në favor të këtij të fundit mbi pohimin e diskriminimit financiar të ekipit.

“Megan e drejtoi ekipin në nënshkrimin e një marrëveshje më pak se të barabartë të negociatave të negociatave (CBA),” Solo tha në një intervistë për BeIN Sports.

“Ne ishim aq afër arritjes së pagës së barabartë në 2016. Ajo na u ofrua, ne ishim gati për të nënshkruar kontratën me Komisionin e Mundësisë së Punës së Barabartë (EEOC).

“Por Megan Rapinoe dhe drejtuesit e asaj skuadre nënshkruan një CBA më pak se të barabartë, e cila është shqetësuese për padinë e përgjithshme të veprimit në klasë dhe luftën e përgjithshme. Por, më besoni, ne kemi histori në anën tonë, si dhe kongresiste dhe gra.

“Presidenti Joe Biden do të luftojë për pagë të barabartë. Ne besuam në të katër vjet më parë dhe ne besojmë në të tani.”

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu