Klubi i Premier League mohon çdo keqbërje për shkak të pagesave të shpenzimeve të bëra për njeriun që pretendon se ai nuk ka bërë ndonjë punë për ta

Manchester City janë akuzuar për krijimin e një roli “të rremë” në klub për babanë e ish-shpresës së akademisë Gabriel Fernando Almeida si një mënyrë për të anashkaluar rregullat e Premier League dhe për të hipur në mijëra paund për familjen e lojtarit.

Pasi ishte bashkuar me Qytetin si 14-vjeçar në 2011, Almeida ishte shumë i ri për t’i dhënë një kontratë profesionale nga klubi dhe – si një lojtar me vlerësim të lartë në atë kohë – do të kishte qenë i lirë të negocionte me palët e tjera pas 16-të ditëlindjen

Rregullat e Premier League për atë sezon deklaruan: “Asnjë klub nuk duhet të nxisë ose të përpiqet të nxisë një lojtar të regjistrohet si student nga ai klub duke i ofruar atij, ose çdo personi të lidhur me të, në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë, një përfitim ose pagesë të ndonjë përshkrim qoftë në të holla apo në natyrë “.

Në thelb, çdo para që i paguhet familjes së një lojtari të mitur për të ndikuar në një vendim mbi karrierën e individit është në kundërshtim me ligjin, megjithëse klubet në të kaluarën kanë punësuar familjarë të të rinjve në mënyrë që të anashkalojnë ato rregulla.

Çështja e Almeida Snr ndryshon, megjithatë, pasi braziliani pretendon se ai kurrë nuk bëri asnjë punë për klubin, pavarësisht se kishte marrë pagesa mujore të shpenzimeve prej rreth 1000 £ midis shtatorit 2011 dhe qershorit 2012

Ai e pranoi që ishte ulur në dy seanca trajnimi të veçanta skautimi në City, por shtoi se ato seanca ishin ekskluzivisht në anglisht – një gjuhë që ai nuk e kupton.

Duke folur me Atletikës, në portugalisht, Almeida tha: «E vërteta është se ata më paguanin, por unë nuk punova. Në të vërtetë, ata na mashtruan sepse unë nuk flas anglisht. Ata më rregulluan që të merrja një kurs në skautim. Shkova në klasë në dy raste, për t’u paraqitur atje në kurs. Ishte brenda Manchester City ”.

Qyteti mohon akuzat e ngritura kundër tyre, me një zëdhënës të klubit duke deklaruar: “Të dhënat e kufizuara që ekzistojnë duke pasur parasysh natyrën e punës së përfshirë dhe kalimin e konsiderueshëm të kohës prej gati një dekade, sugjerojnë që Z. Almeida (Snr) ishte një skaut i rastësishëm për një periudhë brenda kohës së Gabriel me klubin, për të cilën ai ishte rimbursuar. “

Megjithatë, Almeida këmbëngul se nuk kishte asnjë “skautim të rastësishëm”.

“Unë nuk bëra asgjë. Ishte një gënjeshtër. Unë nuk shkova dhe nuk bëra asgjë ”, tha ai, duke shtuar:“ Ata e dinë. Ata dinë gjithçka. Ata më ulën si punëtor. Nuk ka asnjë mënyrë që klubi të mos e dijë. ”

Raporti më tej thekson se është e paqartë nëse Premier League do ta hetojë çështjen, ose cili do të jetë ndëshkimi nëse konstatohet se kanë ndodhur keqbërje.

Sidoqoftë, shkelje të ngjashme që përfshijnë qasje të paligjshme për lojtarët e rinj kanë rezultuar në të kaluarën në gjoba dhe ndalime transferimi.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu