Najo Real Madrid trajner kryesor Carlo Ancelotti nuk po humb kohë në planifikimin për sezonin e ardhshëm dhe ai ka qenë duke komplotuar disa ndryshime fizike kryesore me trajnerin e kondicionuar Antonio Pintus në Sardenjë.

Trajnimi para-sezonal për Los Blancos do të fillojë më 5 korrik dhe lojtarët mund të presin që ngarkesa e tyre e përgatitjes të dyfishohet pasi stafi trainer kërkon të përmirësojë performancën dhe të zvogëlojë dëmtimet, e cila ishte një thembra e Akilit për ekipin në 2020/21.

Më shumë punë përgatitore

Premisa themelore e planit është e thjeshtë. Ideja është që më shumë punë përgatitore është e barabartë me shfaqje më të mira në fushë dhe më pak kohë në dhomën e trajtimit.

Qëllimi është që të marrim më të mirën nga secili lojtar individual përpara një sezoni ku, si gjithmonë, klubi pritet të garojë në të gjitha frontet.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për 2021/22 pasi, për shkak të situatës ekonomike, priten pak ndryshime në personel. Prandaj, përmirësimi duhet të vijë duke shfrytëzuar në maksimum burimet e disponueshme për ta.

Asnjë justifikim, asnjë përjashtim

Plani do të jetë një plan kërkues, pa hapësirë ​​për justifikime ose vetëkënaqësi. Çdo lojtar pritet të përmbushë potencialin e tij si një atlet.

Si zakonisht, lojtarët do të kenë plane të individualizuara, por pritjet dhe ngarkesa e punës do të jenë të larta për të gjithë. As statusi, as reputacioni nuk do të përjashtojnë asnjë lojtar nga mos përmbushja e kërkesave të reja, më të larta.

Kontrollet ditore

Për të matur progresin dhe suksesin e regjimit të ri të trajnimit fizik, do të ketë kontrolle më të rrepta dhe më të shpeshta.

Lojtarët do t’i nënshtrohen monitorimit ditor në matjet themelore të tilla si forca, shpejtësia, rezistenca dhe fleksibiliteti. Kujdesi për këto vija të hollë dhe detaje është thelbësore për suksesin e përgjithshëm të planit.

Dieta

Dietat e lojtarëve gjithashtu do të rishikohen dhe profesionistët përkatës do ta kontrollojnë dhe monitorojnë këtë, si brenda ashtu edhe jashtë ambienteve të klubit.

Parandalimi i lëndimeve

Një nga qëllimet kryesore të planit të trajnimit fizik është të shmangë një fushatë tjetër të dëmtuar nga dëmtimet. Real Madrid pësoi 59 dëmtime sezonin e kaluar dhe nuk mund të përballojë një përsëritje.

Pintus‘Ardhja konsiderohet nga shumë si çelësi i formacionit të klubit për sezonin e ardhshëm.

Nuk është vetëm për ekipin e parë, pasi ai do të hartojë plane të ngjashme për të gjitha nivelet e klubit.

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu