Aktualizado

18/03/2021 –
14:43

Rurumrat kanë shkaktuar kohët e fundit mbi një potencial Cristiano Ronaldo kthehu te Real Madrid, por një marrëveshje e tillë mund të rezultojë e komplikuar për të Los Blancos duke marrë parasysh shkallën e lartë të taksave të Spanjës.

Cristiano ka qenë në pranimin e kritikës së fundmi në vijim Juventus‘eliminimi nga Porto në 16 të fundit të Ligës së Kampionëve.

Ronaldo gëzon një regjim të veçantë tatimor [in Italy], “shpjegoi Toni Roca, CEO i Himnus Football Avokatëve.

“Ai nuk shkoi në Itali rastësisht, pasi vendi transalpin ka trajtimin më të favorshëm tatimor të pesë ligave kryesore në kontinent.”

Disavantazhi i qartë i Spanjës

Sipas Roca-s, autoritetet tatimore të Italisë marrin vetëm 225,000 në vit taksë nga Cristiano, i cili fiton rreth 40 milion euro në sezon.

Sidoqoftë, kjo nuk mund të ndodhë në Spanjë pasi Ligji i famshëm Beckham u hoq përsëri në 2016, me normën e taksave të vendit që ishte shumë më e lartë se ajo e Italisë.

“Për ato 40 milion euro që [Ronaldo] merr në vit për të drejtat e imazhit, Cristiano do të kisha paguar 100 herë më shumë taksa në Spanjë, “shton Roca.

“Kjo do të thotë [an increase] nga ato 225,000 euro që ai paguan tani në Itali te 20 milion euro në vit në vendin tonë, dhe kjo pa llogaritur pagën “.

Kontrata një vjeçare mund të jetë një alternativë

E vetmja mënyrë Cristiano do të shmangte pagimin e taksave kaq të larta në Spanjë, në rast se ai arrin një marrëveshje për të nënshkruar Real Madrid me një marrëveshje një vjeçare.

“Nëse Cristiano nënshkruar për Real Madrid për një sezon, ai do të tatohej si një jorezident, ai nuk do të paguante për të drejtat e imazhit [he would save 20 million euros] dhe ai do të paguante vetëm 19 përqind të tatimit mbi të ardhurat personale, “argumenton Roca.

Në këtë ngjarje, Cristiano duhet të largohet nga Spanja para 30 qershorit 2022, në mënyrë që të mos konsiderohet më si një rezident spanjoll. Përndryshe, shkalla e taksave do të shumëfishohej.

Los Blancos do të ndikohej sepse, kur lojtari negocion pagën e tij në neto, ai do të duhej të kujdesej për ndryshimin e kësaj 30 përqind që korrespondon me pagën e vitit 2022, “shpjegon Roca.

“Në rastin e Cristiano, ai do të kalonte nga pagimi i taksave vetëm për të ardhurat spanjolle në bërjen e kësaj për të gjithë [income] të marra në të gjithë botën, që do të përfshinte gjithashtu kthimet nga të drejtat e imazhit. “

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu