Borussia Dortmund CEO Hans-Joachim Watzke ka deklaruar se megjithëse klubi nuk dëshiron të humbasë asnjë nga lojtarët e tyre të yjeve, si p.sh. Erling Haaland ose Jadon Sancho, situata me pandeminë COVID-19 mund të detyrojë dorën e tyre.

Haaland, në veçanti, ka qenë e lidhur fort me një largim nga klubi, me Real Madrid të interesuar fuqimisht për sulmuesin 20-vjeçar.

“Në mes të një pandemie, nuk do të përjashtoj asgjë,” Watzke tha në një intervistë me Handlesblatt kur u pyet për shitjen e një lojtari kryesor.

“Por ky nuk është domosdoshmërisht qëllimi. Gjëja më e rëndësishme është bilanci financiar: ne duam të kemi një ekip të fortë në fushë dhe në të njëjtën kohë të jemi financiarisht të qëndrueshëm.

“Nëse do të luajmë pa tifozë sezonin e ardhshëm, sigurisht që do të duhet të mendojmë për shitjen e një lojtari. Sepse kërkesa për një hua nga bankat thjesht për të mos shitur një lojtar nuk do të jetë qasja jonë.”

Për sa i përket mënyrës Dortmund po përballen me tendosjen financiare të shkaktuar nga pandemia, Watzke njohu sakrificën nga lojtarët ndërsa zbuloi gjithashtu kur ai mendon se klubi do të kthehet atje ku ishin financiarisht para pandemisë.

“Ne kursejmë sa më shumë para të jetë e mundur”, Watzke deklaroi.

“Lojtarët tanë vazhdojnë të heqin dorë nga një përqindje e caktuar e pagës së tyre në mënyrë që një ditë e mundshme e reduktuar e punës për pjesën tjetër të punonjësve të kompanisë është shmangur deri më tani.

“Paratë që ne po humbasim për momentin nuk do të jemi në gjendje të rimarrim së shpejti. Unë mendoj se do të duhen të paktën pesë vjet për të arritur statusin që kishim përpara krizës.

“Sidoqoftë, në sajë të faktit që kemi punuar shumë konservativisht gjatë dekadës së fundit, nuk kishim asnjë borxh …”

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu