Futbolli i Premier League dhe sportet e tjera elitare me regjime testuese dhe flluska në vend do të vazhdojnë pavarësisht se Kryeministri Boris Johnson njofton një bllokim të ri kombëtar.

Anglia ka rënë në përputhje me Skocinë, e cila më herët të hënën tha se klubet e tyre të futbollit dhe regbisë mund të vazhdojnë stërvitjen dhe të luajnë si normalisht pasi vendosën kufizime të reja për publikun e gjerë në veri të kufirit.

Sportistët elitë dhe trajnerët e tyre nëse është e nevojshme do të jenë akoma në gjendje të garojnë dhe stërviten.

Sidoqoftë, një bllokim i plotë i stilit mars për shkak të shqetësimeve për ngritjen e rasteve Covid-19 do të thotë që palestrat në natyrë, pishinat, fushat e tenisit, fushat e gjuajtjes me hark / makinën / qitjet dhe arenat e ngasjes duhet të mbyllen.

Sportet në ekip në natyrë dhe golfi do të ndalohen në Angli, megjithëse kjo e fundit do të lejohet të vazhdojë në grupe të vogla në Skoci.

Sporti i organizuar në natyrë për personat me aftësi të kufizuara është gjithashtu në gjendje të vazhdojë.

Duke iu drejtuar kombit të hënën në mbrëmje, Johnson njoftoi masa të reja që rivendosën kufijtë e vendosur për popullatën e përgjithshme, megjithëse kishte një listë të përjashtimit.

Të përfshira në këtë ishin sportet elitare me protokollet e vendosura Covid dhe “sportistët elitë (dhe trajnerët e tyre nëse është e nevojshme, ose prindërit / kujdestarët nëse janë nën 18 vjeç) – ose ata në një rrugë zyrtare sportive elitare”.

Premier League, EFL u largua e paprekur

Ndërsa Premier League dhe EFL mund të vazhdojnë, futbolli nën atë – hapat tre deri në gjashtë të sistemit të Ligës Kombëtare dhe nivelet tre deri në shtatë të piramidës së futbollit të grave deri në bazë – duhet të ndalet.

Kupa FA e Vitalitetit të Grave gjithashtu do të ndërpritet pasi klasifikohet si jo-elite në këtë fazë të garës.

“Dialogu do të vazhdojë me Departamentin për Digital, Kulturë, Media & Sport, ligat, garat dhe Shoqatat e Futbollit të Qarkut dhe ne do të sigurojmë azhurnime të mëtejshme për Kupën FA të Vitalitetit të Grave 2020-21, Vase Buildbase FA dhe futboll jo-elitar kur është e përshtatshme, ”Lexohet në një deklaratë të Shoqatës së Futbollit.

“Ne do të dëshironim të falënderonim edhe njëherë komunitetin e futbollit për punën e tij të palodhur, rezistencën dhe mirëkuptimin gjatë një periudhe kaq sfiduese si për lojën ashtu edhe për shoqërinë më të gjerë.”

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu