Sunderland ka konfirmuar se është arritur një marrëveshje midis pronarit aktual Stewart Donald dhe pronarit të ri të ardhshëm Kyril Louis-Dreyfus, me një marrje të klubit që do të ndodhë në Vitin e Ri.

Marrëveshja është ende në pritje të miratimit të EFL para se të shpallet zyrtarisht – diçka që nuk pritet deri në mes të janarit – megjithatë, pasi kishte pranuar një ofertë nga Louis-Dreyfus në nëntor, Donald tani ka konfirmuar se marrëveshja është finalizuar pas gjashtë javë negociatash.

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-DI CANIO
Sunderland duket se do të merret përsipër | GRAHAM STUART / Getty Images

Pas aprovimit, francezi 23-vjeçar do të bëhet aksioneri kryesor i veshjes Wearside, duke marrë përsipër nga Donald i cili ka kërkuar në mënyrë aktive një blerës për 12 muajt e fundit.

Në një deklaratë të lëshuar në klub faqe zyrtare në internet, Sunderland konfirmoi se ishte arritur një marrëveshje, me Donald ishte i shpejtë për të theksuar se procesi kishte zgjatur vetëm kaq shumë sepse ai ishte i etur të siguronte që klubi ishte lënë në duart e duhura.

“Nuk ka qenë sekret që kam kërkuar për ca kohë për të gjetur personin e duhur për të çuar përpara Sunderland dhe gjatë vitit të kaluar ka pasur shumë njerëz të ndryshëm që dëshironin të merrnin përsipër,” lexonte deklarata e Donald.

“Sidoqoftë, edhe pse është çështje e rekordit publik që disa prej atyre ofertuesve më ofruan më shumë para, unë ndjeva se ata ofruan më pak për klubin dhe komunitetin.

“Ndërsa nga takimet e hershme me Kyril, familjen dhe këshilltarët e tij, unë kam qenë shumë i impresionuar me njohuritë dhe mirëkuptimin e tyre, të mësuar për një periudhë të gjatë si pronarë të klubeve të mëdha të futbollit në Belgjikë dhe Francë.

“Unë besoj se përvoja, e kombinuar me një plan të mirë, do të sigurojë një platformë për klubin për të përparuar dhe unë pres që ta shikoj atë përparim nga larg.”

Louis-Dreyfus shfrytëzoi rastin për të falënderuar kryetarin në largim Donald për kohën e tij në negociata dhe përshkroi planet e tij për klubin që do të shkojë përpara.

“Së pari, unë do të doja të falënderoja Stewart Donald për integritetin dhe arsyeshmërinë e tij gjatë tre muajve të fundit, gjë që ka çuar në mua që të kem mundësinë për të marrë një pjesë kontrolluese në Sunderland AFC.

“Unë jam plotësisht i vetëdijshëm për përpjekjet e ndërmarra nga pronësia aktuale dhe Bordi për të mbrojtur qëndrueshmërinë e Klubit dhe për të respektuar vështirësinë e kësaj detyre, duke pasur parasysh të kaluarën e afërt të Sunderland dhe klimën aktuale ekonomike.

Sunderland v Wigan Athletic - Sky Bet League One
Lee Johnson u shpall kohët e fundit si shefi i ri i Sunderland | Ian Horrocks / Getty Images

“Duke ecur përpara, ne kemi një strategji afatgjatë e cila integron traditat krenare të Sunderland me një strukturë dhe qasje moderne. Ne do të kërkojmë të jemi në kufirin e kërkimit dhe inovacionit në të gjitha fushat e performancës dhe t’i kushtojmë vëmendje të madhe zhvillimit të lojtarëve dhe stilit të lojës së ekipit.

“Ne duam të krijojmë një ekip që është argëtues për t’u parë dhe që mishëron shpirtin dhe kulturën e atyre që marrin pjesë, duke rilidhur ekipin me bazën e tij, mbështetja e të cilit do të jetë kaq jetësore për suksesin tonë.

“Nëse të gjithë luajmë pjesët tona, unë fuqimisht besoj se mund ta kthejmë Sunderland AFC në kategorinë më të lartë të futbollit anglez dhe mezi pres të filloj.”

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu